Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Jaloersmakende plaat natuurlijk. Maar voor mij is dit nu net een foto waarbij ik toch wat twijfel aan groot/klein of oud/jong. Ik vind het muisje juist een grote prooi voor een klauwier.

Wat een bijzonder moment om dit mee te maken en ook nog te kunnen vastleggen! Knap gedaan.

Groeten jacolien

De klauwier kleurt mooi bij de kiezels en leuk met prooi.

Zelf vind ik het niet echt een klein/groot foto in die zin is het meer vogel met prooi foto.

groet wil

Gave foto en lijkt me prachtig om zoiets nog mee te maken. Vind voor de opdracht het verschil tussen groot en klein net wat te klein.

Groeten,

Ruben

Het gaat hier absoluut gezien wel over groter en kleiner, maar toch is mijn gedachte vooral, dat is een behoorlijk grote prooi voor de vogel.
Mooi moment natuurlijk, waarbij het nog mooier was geweest als de prooi war meer herkenbaar in beeld zou zijn geweest, maar voor de opdracht voor mij minder aansprekend.
Sieb

In elke foto is wel iets groots en kleins. Ik denk dat in deze opdracht het kleine wel een duidelijke rol moet spelen, om een opvallend contrast te krijgen. Dat mis ik hier toch wel.
Truus

Omdat in mijn beleving een Grauwe Klauwier nu niet echt onder de noemer "groot" valt heb ik hier wat moeite mee, ook omdat het verschil in grootte tussen vogel en muis niet heel erg groot is. Als mij deze foto getoont zou worden met de vraag: wat zou hier de opdracht geweest kunnen zijn, dan zou ik nooit "groot en klein" geraden hebben. Blijft wel een bijzonder plaatje natuurlijk.

Gr. Harry

Best een grote prooi voor niet eens zo'n enorme vogel. Echte rovertjes, die klauwieren en klapeksters. Mooie actiefoto! En past prima binnen de opdracht.

Groeten, Vincent

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. Een leuke actiefoto, dat wel. Maar in verhouding best wel een grote prooi voor een GK, dus mag van mij het verschil tussen beiden groter zijn. Bijvoorbeeld een klein kevertje?

groet,
Cor

Heel mooie gedragsplaat, jaloers op de waarneming.
Omdat de vogel zelf niet heel groot is, is de muis voor hem een forse prooi, en vandaar dat ik de uitwerking van het thema "groot en klein" wat minder sprekend vind.
GJ

Je zal het maar treffen een grauwe klauwier die een muis vangt. Niet verkeerd zo'n moment. Mooi de onscherpte op de voor en achtergrond, waardoor alle aandacht naar de klauwier en muis gaat. Het kleine witte vlekje achter de vogel zou je nog wat donkerder kunnen maken. Wat de opdracht klein en groot betreft vind ik de opname wat minder geslaagd. Een mooie opname, die ik graag zelf ook nog eens hoop te maken.

Bijzonder hoe de kleuren van dat grindpad terugkomen in die klauwier.
Ik vind dit een mooie foto van een bijzondere waarneming.
Maar het groot/klein thema komt niet helemaal tot zijn recht.

Erik

Heel gaaf om voor de mo een Klauwier weten te vangen.
Persoonlijk vind ik de foto wat flets en mis ook wat scherpte, maar ik lees griste dus was het een snelle actie. Dus wat dat aangaat heel knap gedaan.

Groet, Karin

Bij deze twijfel ik wat. Ik vind het een heel mooie foto, met een heel mooie dieptescherpte.
Het is in zekere zin inderdaad 'Groote en klein'. Toch geeft het me niet een 'Groot en klein' gevoel, omdat de muis eigenlijk RELATIEF groot is als prooi voor deze Grauwe Klauwier.

Maar nogmaals, het is een fraaie inzending.
Groet, Erna

Dus de muis zo hier groot zijn en de klauwier klein.
Leuke omdraaiing. Zo zie je maar weer: groot-klein is maar een relatief begrip.
Mooie gedragsfoto overigens.
groet Ben

Persoonlijk zie ik liever het verschil groot/klein in 2 vogelsoorten terug. De foto is echter heel mooi, je hebt hier een prachtige soort vastgelegd met de muis als bonus.

Gr. Ruud

Een mooie vogel maar in deze compositie komt hij er voor mij niet erg duidelijk uit voor de Maandopdracht.

Groet, Erwin

Voldoet aan de opdracht.
Goede waarneming en foto van deze grauwe klauwier.

Groet,
Herman.

Het is inderdaad groot en klein.
Maar vind het jammer dat het muisje niet wat beter te zien is.
Mooie foto Smile

Groet Jan

Gaaf moment, bijzonder om te zien, mooi vastgelegd! Het kleine muisje maakt geen schijn van kans.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1