Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Dat natte pak heb je er wel voor over als je zon mooie foto kunt maken. Goed scherp en lekker laag standpunt. Intussen is het jong eigenlijk wel behoorlijk groot om nog mee te doen met het thema klein en groot.

Groeten jacolien

Ha,ha.....dit jong is al behoorlijk gegroeid, dat wel. Maar in de opdracht staat dat jonge en oude vogels mogen en dat de opdracht breed mag worden opgevat. Dus dan voldoet ook deze. Laag standpunt en een keer geen visje maar een waterkever...... wat mij betreft nog een bonus.

Het jong lust wel wat zo te zien. Mooie foto, warme kleuren en fijne scherpte, mooi de lichtjes in de ogen!

groet Wil

Prachtig groot en klein in beeld gebracht met als bonus de dikke kever. Leuk gedaan!

Groeten,

Ruben

Jong is al behoorlijk groot en daarom is de prooi voor mij belangrijk bij dit beeld, groot geworden door vele kleine prooien. Past zo goed bij opdracht.
Sieb

Prachtige plaat met die dodaars zo dichtbij. Kleuren in voor- en achtergrond doen goed mee.
Truus

1 grote en 2 kleintjes. Goede inzending, maar of ie gaat winnen betwijfel ik.

Groet,
Hans

Op zich een heel mooie foto hoor, maar ik vond het meteen al een beetje "makkelijk" voor de hand liggend dat "groot en klein" vertaald wordt naar "oud en jong", dus die foto's voldoen wat mij betreft meteen al af omdat dit volgens mij niet de bedoeling van deze maandopdracht was.

Gr. Harry

Op zich een heel mooie foto hoor, maar ik vond het meteen al een beetje "makkelijk" voor de hand liggend dat "groot en klein" vertaald wordt naar "oud en jong", dus die foto's vallen wat mij betreft meteen al af omdat dit volgens mij niet de bedoeling van deze maandopdracht was.

Gr. Harry

Nou, mijn derde commentaar dan maar, na de twee identieke voorgaande. "Oud en jong" viel dus ook binnen de kaders van de maandopdracht. Welnu, in dat licht bezien is dit natuurlijk een heel goede inzending!

Gr. Harry

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. Dit is wel de mooiste foto van de MO deze keer. Was de ouder alleen met het jong dan zou ik reageren zoals ik bij alle andere foto's met dit onderwerp heb gedaan. Maar de kever maakt de foto geschikt voor het thema van deze maand. Zo geschikt dat ie voor mij een van de kanshebbers is!

groet,
Cor

Prachtig de dodaars met jong. heerlijk rustige foto.
gr. Christina

Nauwelijks groot en klein meer te noemen, maar wel oud en jong. En dat hoorde ook bij de opdracht. Het kleine visje kan ook nog als klein dienen in deze foto. Erg mooi met laag standpunt. Kleurtjes ogen wat sterk aangezet, in de karakteristieke Wassink-stijl, maar de foto kan het hebben. Sterke inzending wat mij betreft. Ik houd deze in gedachten voor een nominatie, maar ben nog maar aan het begin. Dit soort dingen kan ik nu veilig opschrijven, nu de reacties verborgen zijn Smile

Groeten, Vincent

Het thema 'groot en klein' zie ik hier wat minder terug, het jong is al behoorlijk aan de maat. Ook de waterkever is een dikkerd!
Als foto erg mooi, het moment is ook gaaf hoor. Wist niet dat dodaarzen ook waterkevers eten.
Ik hoop niet dat het een geelgerande waterkever is, die dragen veel gif bij zich, zo zelfs dat reigers er aan kunnen dood gaan.
GJ

Je haalt een nat pak, maar ook een gave foto.
Groot en klein en kleiner.
Mooi de reflecties in het water.
Je schrijft dat de watertor voor het jong is.
Hoe leuk had het dan geweest wanneer je dat moment had vastgelegd. Of kunnen leggen.
Tegelijkertijd en ik aan het zeuren, want dit is een heel fraaie foto.

Erik

Goed gebruik gemaakt van scherpte en onscherpte. Fraai met de spiegeling erbij. Door de waterkever en jonge dodaar goed aan de opdracht voldaan. De tekst: 'Hier krijgt een kleintje een dikke waterkever ", komt niet overeen met de foto. De hele ochtend plat op de buik levert je toch maar een mooie opname op die goed aan de MO voldoet.

De foto voldoet aan de opdracht.
Je hebt er veel tijd ingestoken met een prachtig resultaat.
Compliment.

Groet,
Herman.

Weer zo'n mooie, dat wordt nog moeilijk...
Mooi standpunt, mooie kleuren en scherpte. Het jong mist een klein beetje scherpte maar dat mag de pret niet drukken. Misschien had ik hem wat minder krap gesneden, maar dat is smaak. De manier waarop hij gemaakt is weegt voor mij ook zeker mee.
Een kanshebber.

Groet, Karin

Deze voldoet zelfs dubbel aan de MO: als Dodaars ouder met jong, en als Dodaars die een kever in de snavel heeft.
Prachtige foto, al oogt hij mogelijk is hij een tikje oververzadigd?

Groet, Erna

Prachtige foto vanuit een fraai gezichtspunt.
In alle opzichten een foto die 'af' is.


groet Ben

Je hebt er wat voor over gehad! Maar je houdt er een sterke inzending aan over in ieder geval. Fraai laag standpunt.

Gr. Ruud

Mooie watervogels maar voldoet niet goed aan de opdracht i.v.m. de grootte van de vogels.

groet, Erwin

Prachtige foto. Mooie kleuren en laag standpunt. Ik had de vogel misschien iets hoger op de foto geplaatst. Voor mij een nominatie waard.

Groot en klein .
Goed dat moeder een kever te pakken had.
Want het jong is niet veel kleiner dan moeder.

Groet Jan

Gaaf beeld! Mooi met ouder en jong, fraai moment ook met de dikke waterkever. Fijn standpunt en mooi van kleur. Fijne inzending!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1