Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuk, zoals beide vogels hier aan het foerageren zijn. De uitsnede is goed gekozen. Wel jammer dat de achterste vogel niet scherp is.

Groeten jacolien

Voldoet wel aan de opdracht. Maar doordat de lepelaar wat verder in de achtergrond staat is het optische grootte verschil iets kleiner dan wanneer ze dichter bij elkaar zouden hebben gelopen.

Leuke ontmoeting voor wat betreft de MO. Groot en klein goed weergegeven, de foto vind ik wel wat grauw een frissere afwerking had mooier geweest denk ik. Ook had wat mij betreft de lepelaar iets scherper gemogen.

groet Wil

Voldoet prima aan de opdracht. Wat ik er mooi aan vind is dat het twee verschillende vogels zijn. Jammer dat de lepelaar niet wat scherper is. Met een hoger iso en een kleinere diafragma had je er meer uit kunnen halen.
Truus

Mooie gedragsfoto. Het grauwe beeld is een goede weerspiegeling van deze zomer.
Voldoet prima aan de opdracht.

Groet,
Hans

Groot en klein zit hier wel in, maar verder vind ik het helaas een grauwe, sombere foto en een weinig spannende compo.

Gr. Harry

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. De kleinste vogel in de voorgrond en de grootste in de achtergrond is in tegenspraak met elkaar. Omgekeerd zou het verschil gigantisch zijn. Zeker een goede inzending maar niet bijzonder genoeg voor mij.

groet,
Cor

Twee leuke soorten bij elkaar, met een flink verschil in grootte. Jammer dat de houding van de scherpe tureluur net wat ongunstig is. Maar passende inzending.

Groeten, Vincent

Het thema 'groot en klein' komt leuk uit in deze foto. De houding van de tureluur vind ik niet zo voordelig en de foto oogt voor mij wat grauw.
GJ

Uitsnede doet het goed hoewel ik de compositie niet zo spannend vind.
Het had leuk geweest wanneer de tureluur wat meer voor zich uit had gekeken.
Voldoet prima aan de opdracht.

Erik

Goed gewerkt met contrasten. Klein/groot, scherp/onscherp, de lepelaar in het water de tureluur op het droge. Beide foeragerend. Goede compositie. Jammer dat het licht wat hard is in deze opname. Keurig aan de maandopdracht voldaan.

Voldoet aan de opdracht.
Je moet ze maar in één beeld weten te vangen deze twee soorten. Goed gevonden.
De tureluur had ik wat duidelijker willen zien, maar dat moet ook maar lukken.
Groet,
Herman

Foto voldoet naar mijn mening zeker aan de opdracht.
Ik vind m alleen wat grauw en had graag wat meer licht op de voorste vogel gehad. Maar ja met het weer van de laatste tijd was dat niet eenvoudig.

Groet, Karin

Een grote en een veel kleinere vogel, beide fouragerend. Dus goede insteek voor de MO.
Dat de Lepelaar niet scherp is, is niet erg. Maar ik vind het wel jammer dat ook de Tureluur niet echt scherp oogt. En ook jammer dat de kop van de Tureluur niet iets mooier in beeld is.

Groet, Erna

Verschil groot/ klein is evident, voldoet dus goed,beide op hun eigen wijze aan het foerageren, zo'n gemeenschappelijke activiteit schept enigzins wat samenhang tussen de objecten.
De uitsnede ben ik nog niet helemaal uit, bij mij leeft niet het gevoel dat jij beschrijft, zou wellicht zelf voor een vierkante uitsnede gaan, met de vogels in de hoekpunten.
Sieb

Groot/klein duidelijk in beeld gebracht. De foto mist wel behoorlijk wat scherpte.

Gr. Ruud

Voldoet aan de MO.
Verder helaas voor mij niet zo boeiend.

groet Ben

Wel mooi het verschil tussen groot en klein te zien.
Maar vind het jammer dat ze beiden de kop naar beneden hebben.

Groet Jan

Groot en klein, maar weinig interactie en als foto spreekt het geheel me niet erg aan door het hoge standpunt.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1