Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto. Ik houd ook wel van dat licht/donker verschil. Overigens voor mij ook een hele gave soort die groenpoot.

Leuke foto van deze twee vogels met weerspiegeling. Goed voldaan aan de opdracht.

Groeten jacolien

Groot en klein prima in orde, Ik hou niet zo erg van het donkere maar dat is persoonlijk.Daardoor vallen de witte spikkels in de achtergrond wel wat meer op en dat is jammer.

groet Wil

Leuk en mooi zo groot en klein in beeld. Foto oogt wel wat donker.

Groeten,

Ruben

Gaaf, twee verschillende soorten tegen een donkere achtergrond in een mooie compositie. Veel exif geef je niet, maar ik heb het idee dat je met een kleinere diafragma wat meer scherpte op de gans had kunnen krijgen. Juist omdat de gans zoveel aandacht trekt, zou dat wat prettiger kijken. De staande uitsnede vind ik hier heel mooi.
Truus

Een foto die dubbel past binnen de opdracht. Heel apart.

Deze spreekt me heel erg aan! Beetje jammer dat de Groenpoot vr een deel van de ganzenweerspiegeling staat. Tikkie meer naar rechts en dus mooi in het zwart van de achtergrond had ik mooier gevonden. Maar ja, je hebt het niet altijd voor het kiezen. Voor mij zeker een kanshebber!

Gr. Harry

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. Prima inzending die eigenlijk teveel onnodige ruimte om de vogels heeft. Als de kwaliteit het toelaat zou een uitsnede van alleen de groenpootruiter en beide spiegelbeelden een topper kunnen zijn. Bij teveel kwaliteitsverlies eventueel met de gans erbij. Ik heb het zelf even gedaan en het is ondanks de grove gradatie een plaatje geworden. Maar evenzo komt het thema groot-klein goed tot uiting.

groet,
Cor

Leuke foto waarbij het verschil in grootte mooi duidelijk wordt. Voor je gevoel is zo'n groenpootruiter een forse vogel. Maar bij een gans valt hij weer in het niet. Minpuntje vind ik de afgewende kop van de gans. Ook de scherpte op de gans had ik graag anders gezien, maar daar ontkom je vaak bijna niet aan met twee vogels. Licht en sfeer vind ik wel erg mooi.

Groeten, Vincent

Erg leuk, mooie vlakverdeling. Technisch ziet de foto er goed uit.
Ik vind vooral de dubbele weerspiegeling mooi, en de scherpe ruiter ten opzichte van de onscherpe gans.
GJ

Groot en klein. Voldoet prima aan de opdracht.
Mooie donkere achtergrond waar nog genoeg detail in te zien is.
De spiegelbeelden doen het goed.
En de focus mooi op de groenpootruiter.

Naar mijn idee is het wel een beetje krap ingekaderd; wat meer ruimte (vierkante uitsnede?) zou het denk ik ook goed doen.

Erik

Mooi het licht op de groenpootruiter. Heel subtiel het streepje blauw in het water. Jammer dat de vogel niet helemaal los komt bij de spiegeling van de gans in het water. Misschien had een paar pasjes opzij je een nog sterkere opname opgeleverd. Mooi gezien en voldoet goed aan de maandopdracht.

Voldoet aan de opdracht.
Wel knap dat je een combinatie van deze beide vogels hebt gefotografeerd.
Zelf vind ik de onscherpe ganzen in grootte behoorlijk domineren in verhouding tot de scherpe groenpootruiters.
Groet,
Herman.

Voldoet zeker, en de Groenpootruiter is prachtig opgelicht, het verhaaltje erbij ook leuk.
Uitsnede vind ik lastig, misschien boven een randje eraf, maar dat is smaak.

Groet, Karin

Voldoiet zeker. Wel jammer dat de foto zo donker is, en ook dat de Grauwe Gans wegkijkt van de camera.
Groet, Erna

Mooi tweetal, de wat lompe gans, en de sierlijke groenpoot, mijn gedachten gaan als vanzelf naar het verschil in afmeting, prima inzending dus. Mooi ook met de spiegelingen. Het strookje groen doet voor mij wat afbreuk aan het geheel, had het zelf eraf gesneden en voor lief genomen dat de spiegeling van de groenpoot dan bijna tegen de rand komt; maakt totaalbeeld wat meer sereen voor mij. Maar ook zo een sterke inzending.
Sieb

Goede inzending, GPR scherp en de forse gans vaag op de achtergrond.

Gr. Ruud

Voldoet aan de MO.
Scherpte van de Groenpootruiter is mooi maar heb op e.o.a. manier moeite met die onscherp grauwe gans en toch ook wel met de compositie.
groet Ben

Mooi contrast, goed in beeld gebracht voor deze Maandopdracht 👌groet, Erwin 👍

Groot en klein en dan ook nog 2 keer. Heel goed geslaagd deze foto voor de MO. Foto had van mij wel iets lichter gemogen en het vlekje links bovenin had ik weggehaald.

Leuk deze gans en poelruiter.
Inderdaad groot en klein.
En met een mooie weerspiegeling.

Groet Jan

Leuk grootteverschil, passend voor de MO! Qua uitsnede had ie nog wat beter gekund denk ik (wat minder ruimte boven) en de scherpte lijkt wat grof. Maar een fijn beeld!

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1