Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik heb onlangs ook geprobeerd mistfoto's te maken. Da's mij niet goed gelukt. Deze vind ik erg goed mooi. En je ziet hoe klein die oeverlopers eigenlijk zijn. Voor mij een podiumkanshebber!

Gaaf zeg duidelijk inderdaad hoe klein zo'n vogeltje dan is. Echt groot en klein in n beeld gevangen. Ik zelf vind het wit in de achtergrond wat storend.

Groeten,

Ruben

Mazzel hoor als je dit samen ziet en kan fotograferen...sfeervolle en mooie foto!

groet Wil

Leuk zoals ze naar elkaar kijken. Mooie sfeer, met een beetje mist.

Groeten jacolien

De verticale lijn in de waterspiegeling links van de eend doet nogal onnatuurlijk aan. Vermoedelijk door een of andere bewerking ontstaan? (Dat mag, maar dan zou ik het wel in de tekst bij de techniek wel uitleg verwachten.)

Groet, Erna

Door de mist staan de vogels gesoleerd en in het niets met niks anders dan elkaar, en worden je gedachten als kijker automatisch "gedwongen" richting groot en klein, en laat dat nu net de bedoeling van de opdracht zijn. Mooi ook dat kijkrichting naar elkaar is.
Sieb

Ja hier hou ik van! Goed gedaan hoor: voldaan aan de opdracht en bovendien een heel fijne en sfeervolle foto. Kanshebber!

Gr. Harry

Mist foto's kunnen heel mooi zijn, maar dan moet de mist wel de ruimte en de aandacht krijgen. Dat mis ik hier. De mist verstoort dit beeld omdat hetgeen wat je de aandacht geeft door de compositie, nl de vogels, juist vervaagd worden door de mist.
Truus

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. Bij het zien van deze inzending was ik echt enthousiast maar dan denk ik; hiet klopt iets niet. Wat kapt het spiegelbeeld van de eend zo abdrupt af? Ik kan geen goede reden vinden dus is de twijfel over de 'echtheid' van deze inzending bij mij te groot. Mijn welgemeende excuses als ik er naast zit en dit in werkelijkheid zo was, maar door mijn twijfel moet ik helaas pas op de plaats maken.

groet,
Cor

Toch wel lekker dat ik dit keer geen gematigd positief commentaartje bij mijn eigen foto hoef te bedenken Smile Ben benieuwd hoe dit duo in de mist gewaardeerd gaat worden.

Voldoet prima aan de opdracht, inderdaad leuk om anders te gaan kijken, dat is altijd een voordeel van de maandopdracht vind ik.
De foto 'pakt' me niet echt, ik denk omdat ik de kleuren te vet vind voor een mistfoto. Nu de kleuren wel ongeveer 'goed' zijn, zou ik meer scherpte verwachten en die is er dan weer niet. Ik kan het niet helemaal onder woorden brengen, maar zoiets voel ik erbij.
GJ

Mooi vanuit dit lage standpunt. Sfeervolle opname die goed aan de opdracht voldoet.

Wanneer je het zo ziet stelt die oeverloper niet zo veel voor.
Of is een eend dan toch groter dan je denkt?

Zelf had in een randje aan de onderzijde er af gehaald.

Maar: leuke foto.

Erik

Ja mooi, ik hou ervan Smile
Groot en klein ook goed, ondanks dat het een eend is en geen gans.
Leuk ook om te zien (wat je al zegt) hoe ieniemienie de Oeverloper dus is.
Zeker een kanshebber, wordt nog moeilijk om te kiezen.

Groet, Karin

Leuk sfeertje en voldoet zeker aan de MO.

groet Ben

Heel lastig om onder deze omstandigheden een sprekende foto te maken. In de nabewerking heb je moeten sleutelen wat denk ik wel nodig was. Goed gedaan. Sterke inzending.

Gr. Ruud

Voldoet aan de opdracht.
Mooie compositie van beide vogels.
Sprekend scheef koppie van de oeverloper die met open ogen de ogenschijnlijke kleine wereld inkijkt.
Een prima foto om bij weg te mijmeren.

Groet,
Herman.

Ik denk dat het gepast is om aan te vullen dat bij een werkelijk beeld van de spiegelingen ik het een prima inzending vind. Het ziet er alleen vreemd uit, vandaar mijn eerdere commentaar.

groet,
Cor

Leuk deze mistige foto.
Ze kijken ook net mooi naar elkaar die grote en die kleine.

Groet Jan

Ja dat grootteverschil is super leuk hier! Fijne inzending. Door de dichte mist gaat alle aandacht uit naar de reus en de dwerg. Misschien dat iets meer contrast de foto nog wat meer pit geeft, hoewel dat de realiteit wel wat zou aantasten denk ik.

Groeten, Thijs

Prachtig!

Bedankt voor alle reacties en nominaties! Best verrassend en leuk om alle commentaren in n keer te lezen.

Ook grappig dat ze soms tegen elkaar in gaan. Ik heb (zoals beschreven bij techniek) het contrast in de foto wat verhoogd en aan het geheel wat kleur toegevoegd, omdat het origineel wel heel erg nevelig en grauw was. Thijs had de foto misschien ng wat meer contrast gegeven. Gert-Jan vindt het geheel juist weer wat te sterk aangezet. Ik vond het ook lastig, en heb geprobeerd een naar mijn smaak juiste balans te vinden.

Dan vragen de reacties van Cor en Erna nog om een reactie: ik heb niets aan de weerspiegeling van de eend gedaan. Horizontaal wordt hij afgebroken waar het water ophoudt en het slik (de grijze rand onderaan) begint. Dat slik kan je niet goed herkennen door de nevels i.c.m. lichte afwerking. De verticale begrenzing vind ik zelf inderdaad ook opvallend. Dat komt m.i. door mijn lage standpunt, waardoor je een erg langgerekte weerspiegeling krijgt. Zie bijvoorbeeld ook deze foto. De kop heeft geen weerspiegeling, omdat je daar al op het slik zit. Hopelijk zijn daarmee jullie twijfels weggenomen Smile

Groeten, Vincent

@Vincent, fijn dat je dit nog even toelicht.
En ik ben blij nu te lezen dat ik niet de enige ben die verbaasd is over de scherpe verticale lijn.
Uiteraard geloof ik je op je woord. Maar het had wellicht handig geweest om in je eigen commentaar bij de foto er even een opmerking over te maken, zodat er op voorhand geen twijfel hoefde te zijn.
Het had je zo maar een of twee extra nominaties kunnen opleveren!

Groet, Erna

Sterke twijfels denk dat je van 2 foto's eentje hebt gemaakt... vooral de foto van de eend klopt totaal niet met het plaatje...je ziet zelfs aan de bek de vertikale lijn lopen....en dan toch nog 8 nomi's hoe zeggen jullie dat dan "gaaf"

Groeten
Freddy

Freddy heb je de uitleg van Vincent , een paar reacties hierboven niet gelezen?

Groet Wil

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next