Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Volgens mij is het ook nog eens een jonge steenuil. Leuk beeld met die grillige takken. En toch nog een beetje een zoekplaatje.

Mooi om te zien hoe klein de Steenuil eigenlijk is. De steenuil kijkt recht vooruit en daarom vind ik het niet storend dat hij in het midden van de foto geplaatst is. Prachtige boom, mooie uitsnede.

Groeten jacolien

Gaaf zo die kleine uil in die grote boom. Mooi beeld zeg!

Groeten,

Ruben

Ja het is een kleine uil, knap dat je hem zag zitten.

Ik vind het een beetje moeilijk wat ik hier van vind, het uiltje valt wat weg...

groet Wil

mooie foto van de steenuil, de vergelijking tussen boom en vogel is duidelijk. Toch dringt deze vergelijking zich minder bij mij op als bij de foto met vogels als blaadjes.
sieb

Heerlijk om een uil te mogen fotograferen, maar met deze drukke achtergrond, is het wel even zoeken naar de vogel. Ik denk dat hij beter was uitgekomen tegen een stukje met de lucht.
Truus

Ik moest even zoeken, maar heb 'm gevonden.
Uil staat mij iets te centraal. Wel een goed inzending, klein uiltje in een grote boom.

Groet,
Hans

Duidelijk aan de maandopdracht voldaan. Maar de foto lijkt erg gruizig. Verscherping te ver doorgevoerd misschien?

Gr. Harry

Na het bekijken van alle foto's valt vooral op dat is gekozen voor (een) ouder(s) met jong(en) of voor een vogel met een groot voorwerp/dier. Hiernaast ook nog een paar inzendingen met verschillende afmetingen van vogels bij elkaar. Toch kijk ik vooral naar de meest treffende foto's van het gekozen thema groot-klein. In vergelijking met de steenuil lijkt de appelboom inderdaad reusachtig. In mijn ogen een geslaagde inzending. De centrale positie van de vogel in de foto zorgt ervoor dat ie goed is te spotten.

groet,
Cor

Mooi beeld van de steenuil in het landschap. Verder geldt voor deze foto hetzelfde als wat ik bij de spreeuwen in de boom schreef, of de bonte kraai op het gebouw. Ik zie een boom zelf niet echt als een mede-voorwerp, maar meer als een stukje leefomgeving.

Groeten, Vincent

Ja heel leuke foto, mooi om het kleine steenuiltje hier in een omgeving te zien die laat zien hoe klein hij eigenlijk is.
Een goede en originele invulling van de maandopdracht, wat mij betreft.
Je kunt er denk ik niet veel aan doen, maar op dit kleine formaat heb je wel veel last van de compressie, met al dat bruin en die vele takken.
GJ

Goed gespot de kleine uil met z'n mooie camouflage kleuren in de grote boom.

Ziet er niet uit als een gezonde boom, die oude appelboom.
Nauwelijks blad en de schors is ook niet in beste conditie. Maar misschien dat er daarom een holletje is voor deze steenuil en dat die daarom graag in deze boom vertoefd.
Het is welk even zoeken naar de uit, omdat die zo opgaat in de achtergrond.
Ik vind hem wel leuk.

Erik

Leuk een Steenuiltje, alleen valt voor mij het effect wat weg wat groot en klein aangaat. Een boom met veel takken, maar hoe groot is de boom? Het oogt ook allemaal wat druk. Het Steenuiltje maakt veel goed maar ik ben bang niet genoeg.

Groet, Karin.

Zoekplaatje: waar is de (voor deze MO verplichte) kleine vogel? Hij valt niet meteen op. Maar misschien vind ik het juist daarom wel een geslaagde inzending.

Groet, Erna

Een grote boom en een ' little' uil. Voldoet dus aan de MO.
groet Ben

Goed gezien, ook de uitstraling van de boom is krachtig. Persoonlijk zie ik echter liever het verschil groot/klein in 2 vogelsoorten terug. Sterke inzending die zeker voldoet.

Gr. Ruud

Voldoet aan de opdracht.
Prachtige foto van een heel mooie boom met daarin een steenuiltje.
Je moet ze maar zien. Knap.
Door camouflage valt het uiltje jammer genoeg wat weg.

Een
Groet,
Herman.

Nu er geen commentaren vooraf worden getoond vraag ik me af waarom ik op mijn foto commentaar lever. Immers maakt het na het bekendmaken van de uitslag niets uit en waarom zou ik verhullen dat het mijn foto is? Is dit voortaan de regel dan scheelt het voortaan een commentaar. Ik kan ook ronduit schrijven; dit is mijn foto, mooi hè 😮‍💨

groet,
Cor

Grote boom en klein uiltje. Prima voor de MO. Met de lucht (groot deel) als achtergrond komt de foto wat bleek over. De uil had naar mijn mening ook iets naar rechts op de foto gemogen. Zit nu redelijk in het midden. Foto laat inderdaad heel goed zien hoe klein het steenuiltje eigenlijk is.

Groot en klein dat weer wel.
Maar de uil valt jammer genoeg weg tegen de bladeren erachter.
Natuurlijk wel een leuk onderwerp Smile

Groet Jan

Ja ze zijn niet groot die steenuilen, wat het zoeken naar deze uiltjes vaak ook lastiger maakt. Het grootteverschil vind ik hier alleen niet heel sterk aanwezig, een vrij normale boom qua formaat met niet al te dikke stammen/takken, wat niet per se het contrast tussen groot en klein versterkt. Een klein steenuiltje in een oude dikke knotwilg o.i.d. had dit contrast meer in beeld gebracht denk ik.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1