Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi Cor, fraai licht en een fijne pose! Kijk je niet tegen de onderzijde van de staart, waardoor je het 'zwarte oog' mist?

Groeten, Thijs

Apart gedrag van de watersnip, mooie pose zo!

Groeten,

Ruben

Mooi, en knap gedaan dat je dit in het open veld (dus zonder hut) hebt kunnen vastleggen. Zo vaak doen ze het ook weer niet, die dreighouding aannemen. Ik heb pas de luxe gehad om in een hut urenlang midden tussen de watersnippen te zitten. Dan zie je dit wel een heel aantal keer gebeuren, en lukt het ook wel om het mooi vast te leggen. Maar eerder op mijn sessies onder camouflage heb ik wel wat mooie snippenfoto's kunnen maken, maar nooit met dit gedrag. Complimenten daarvoor!

Groeten, Vincent

@Thijs, inderdaad, de vlek wordt afgedekt door de onderste staartveren, goed gezien.
@Vincent, dank voor het compliment. Eerst kon ik ze in de lage begroeiing fotograferen. Later heb ik een andere plek gezocht om ze ook in het water bezig te zien. Ik had het geluk dat er veel kwikken boven de snippen vlogen. Vandaar dat ze telkens bukten en hun staart omhoog klapten. Ik denk wel zeker 20x gezien. De hut in Termunten heb ik gereserveerd voor volgend jaar juni. Hopelijk broeden er dan wat steltlopers in de buurt.

groet,
Cor

:
 
Page 1 of 1