Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

En nog eentje van een cetti's, maar nu uit eigen land. Scherp gereageerd, ze zijn inderdaad altijd zo weer verdwenen. Ik vind het een mooie foto, typisch zoals je deze soort vaak ziet. De takken zitten er gelukkig niet ongunstig voor. Qua scherpte zou er nog wat winst te boeken zijn denk ik. Of je focus ligt niet precies op de kop, of je zou wat meer kunnen verscherpen na het verkleinen. Bij verkleinen wordt je foto vaak een tikje soft. Met dat verscherpen kan je eventuele onscherpte uit het origineel ook wel weer wat compenseren.

Groeten, Vincent

Dank voor je commentaar Vincent. Op het origineel is het beestje goed scherp, maar ik heb idd niet verscherpt na het verkleinen. Dat vinkje bij de export in LR is er dus niet voor niks Wink.

Zelf verklein ik altijd eerst naar 1600 pixels breed (voorinstelling preBirdpix). Dan importeer ik dat bestand weer in LR, en verscherp ik flink (ruisreductie ongeveer 15, verscherping ongeveer 80, ook een voorinstelling). Ziet er op dat formaat dan soms bijna oververscherpt uit. Dan exporteer ik naar 1024 pixels breed (voorinstelling Birdpix). Een paar extra klikken, maar het levert een beter resultaat op dan alleen maar het vinkje "verscherpen bij verkleinen" op middel of hoog zetten.

Groeten, Vincent

Ah, een recept. Daar ga ik eens mee spelen. Tnx!

:
 
Page 1 of 1