Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Dat is een mooie binnenkomer, met fijne kleuren en mooi takje. Compositie mag er ook zijn. Bij verkleinen van een foto verlies je altijd wat scherpte. Deze foto oogt ook een tikje soft. Het is daarom aan te raden om een foto nog wat te verscherpen na het verkleinen. Sommige programma's bieden die mogelijkheid al bij het exporteren. En anders moet je het kleine bestand nog een keer extra openen, verscherpen en nogmaals opslaan. Ter overweging! Maar ook met softe scherpte een mooie plaat.

Groeten, Vincent

Dat is zeker een mooie eerste foto! En wat heerlijk om dit vanuit je zolderraam te kunnen zien.
Jammer dat de foto wat scherpte mist, misschien dat de tip van Vincent helpt om hem wat scherper te krijgen.
Verder top, met een geweldig mooie achtergrond.

Groet, Karin

Bedankt voor jullie commentaar. De foto zelf is echt heel scherp. Ik zal even een nieuwe preference in Lightroom maken voor Birdpix exports, met "sharpening for screen size" aan.

Ja een beetje verscherpen en het is helemaal klaar. De combinatie die je hebt is super. Waar ben je al die tijd toch geweest?

Groet Henk

Hoi Henk, ik heb in de tussentijd drie kinderen, dus ik was een beetje te druk. Nu maar weer de lenzen uit het vet gehaald en een nieuwe Nikon D500 gekocht. In de herfstvakantie een fotohut gehuurd, dus ik hoop dat er binnenkort nog meer leuke plaatjes bij komen. Groetjes!

Ha.. ja dat verklaart veel, dan heb je wel wat beters te doen. Maar nu kun je met nieuw elan aan de slag. Succes!

Groet Henk

:
 
Page 1 of 1