Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie soort en leuke houding. Ik ben er gisteren en maandag ook geweest, maar het viel me nog niet mee om aansprekende foto's te maken. Afstand net te groot, rommelig veldje, laag standpunt moeilijk door hekjes en veel mensen, licht niet makkelijk. In deze foto zie ik ook wel wat van dit soort dingen terug. Maar neemt niet weg dat het erg leuk is om een hop op deze manier te kunnen fotograferen! En de foto is zeker de moeite waard.

Groeten, Vincent

Leuke houding! Als ik Vincent zijn bericht lees was een laag standpunt lastig, jammer, want dat voorkomt bij dit soort veldjes dat het zo'n drukke foto wordt. Gelukkig trekt de hop veel aandacht Very Happy

Groeten, Thijs

Gelukkig trekt de hop veel aandacht Very Happy .
Dat dit kennelijk zo is vind ik walgelijk. En al zeker dat het normaal wordt gevonden.
Hier is dacht ik een club vogelvrienden bijeen.
Allemaal mensen die de natuur en in het bijzonder vogels een warm hart toedragen.
Maar dan wl met zijn allen die ne bijzondere vogel willen vastleggen omdat je er dan ook een plaatje van hebt in je verzameling.
En niet die ne bijzondere maar l die bijzondere !
Natuurlijk moet ik niet alle birdpixers over n kam scheren.
Ik had al afscheid genomen maar volg het tot nu nog met belangstelling.
Maar kan echt geen begrip opbrengen voor dit gedoe van zelfs ook vooraanstaande moderators die ik toch altijd een warm hart toedroeg.

Ben je er zelf geweest, Arnold? Ik weet dat een hop voor jou een bekende soort is. Maar we bezoeken niet allemaal regelmatig Zuid-Europa. Waarom zou ik deze prachtige vogel dan niet even mogen bekijken als hij op zo'n 20 km vanaf huis zit? Gezellig met z'n allen achter een hekje. Een beetje kletsen onderling, en af en toe de camera's laten ratelen als de hop iets leuks doet. De hop zelf vindt het allemaal prima, en scharrelt zijn kostje bij elkaar op een veilig afstandje. Wat is het probleem? Of je het zelf leuk zou vinden, moet je natuurlijk helemaal zelf weten. Elk zijn ding. Maar dan kan je een ander toch wel vrij laten in wat hij of zij leuk vindt om te doen? Ik vond het in ieder geval leuk daar. En je weet net zo goed als ik dat ik op andere momenten net zo goed met veel plezier de 'gewone' soorten kan fotograferen. Je verontwaardigde reactie (al dan niet ook aan mij gericht) lees ik dan ook met wat verbazing.

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Thu 23 Sep 2021, 20:49; edited 1 time in total

Er lijkt een verschuiving te zijn naar veel techniek en grote belangstelling voor bijzondere soorten waarvoor grote afstanden worden afgelegd. Ik begrijp Arnold wel omdat daarmee de natuurbeleving wat op de achtergrond zou kunnen raken. Gewoon genieten van wat je dagelijks ziet of als het mogelijk is op je vakantie. Neemt niet weg dat ieder zijn eigen keuzes maakt.
groet, Guido

Ik kan absoluut genieten van momenten in de natuur. Bijvoorbeeld als ik ergens aan de oever lig, en de vogels komen volkomen op hun gemak om me heen bewegen. Mooi lichtje erbij, leuk gedrag, en ik geniet met volle teugen. Idem als ik in deze tijd van het jaar 's ochtends rond zonsopgang door de polders fiets, op zoek naar een vogel in het decor inclusief grondmist. Maar een aansprekende zeldzame soort bekijken vind ik op een totaal andere manier ook wel eens leuk. Eens met Guido dat er mensen zijn die een soort 'verzameldrang' lijken te hebben. Een beetje van: heb jij die al? die moet ik nog, enz. Maar om dat nou walgelijk te noemen, gaat mij wat ver. En ik merk dat ik nog de neiging krijg om mezelf te verdedigen ook. Genoeg erover. Mooie foto Gert-Jan. Ik hoop dat je ervan genoten hebt Wink

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Thu 23 Sep 2021, 22:35; edited 1 time in total

@Vincent, evengoed bedankt voorje waardevolle aanvulling.
groet, Guido

:
 
Page 1 of 1