Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi subtiel belicht. Leuk altijd, die donkere hoekjes. Die vragen om een low key foto als deze, maar de uitvoering is nog makkelijker gezegd dan gedaan.

Groeten, Vincent

Ik heb hem genomineerd vanwege het prachtige clair-obscur effect, maar vind het een beetje jammer van die weerspiegeling van het halve lijf. Ik ben benieuwd hoe de plaat zou zijn met de hele weerspiegeling. Zoals je hem nu presenteert zou ik het zonder die weerspiegeling van het halve lijf (dus weerspiegeling van de poten laten staan, scrol maar eens) veel mooier hebben gevonden. Puur persoonlijke smaak hoor!

Gr. Harry

Prachtige, subtiele belichting en fraaie houding versus uitsnede en sorrie Harry ,maar ik vind meestal zo,n volledige weerspiegeling nou net niet mooi ,vaak ook wat geforceerd overkomen...
In dit geval zou het ook een enorme ,te lange verticale foto worden..
Groet, Fons

@Fons: ja, dat snap ik ook wel. Met alleen maar de hele spiegeling zonder iets aan de hoogte/breedteverhouding te kunnen doen levert natuurlijk een heel lange "staande" foto op, dus geen optie (en geen gezicht). Zoiets gaat vanzelfsprekend alleen maar op als er dan rechts van de Reiger nog een stuk weer bij aan gemaakt zou kunnen worden wat er voor deze uitsnede van afgesneden is. Ik zou wat dat betreft graag de originele foto "droog uit de camera" willen zien.

Gr. Harry

Eigenlijk was het de bedoeling van hem met spiegelbeeld te laten zien maar dat was echt niet mooi.
Het was veel te lang om een goed compo te maken.
Harder croppen tot aan de poten was ook geen optie want dan ging het mooie effect totaal verloren.
Dit vond ik de beste compromis.
De vrijheid van de maker zeg maar Wink

Johan

Interessant dat je met deze foto de heilige huisjes van de compositieleer van de vogelfotografie ter discussie stelt.

De definitie die Wikipedia geeft van compositie:
"Compositie is het ordenen van beeldelementen volgens een vooraf bepaalde strategie. Het is een poging tot creŽren van orde in de chaos. Compositie is ook het werken met tegenstellingen. Vroeger werd meer gedacht in harmonische termen, daar waar in de hedendaagse kunst vaak de disharmonie de bovenhand voert. De toeschouwer wordt geprikkeld en uitgedaagd om de compositie te verbeteren."

Daarin kom je dus niets tegen over een verbod op aansnijden van virtuele poten, dat alles er helemaal op moet staan, of dat een onderwerp niet mag wegkijken. Natuurlijk is dit geen vrijbrief om nu maar alle foto's die per ongeluk vreemde composities hebben te gaan plaatsen. Maar dat is bij dit beeld niet het geval, je hebt het heel bewust zo gemaakt om een bepaald gevoel over te brengen en dat is gelukt.

.

» Last edited by Hendrik van Kampen on Thu 07 Oct 2021, 18:49; edited 4 times in total
:
 
Page 1 of 1