Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie plaat van deze donkergrijze ruiter.

Vogel in biotoop. Prachtige weergave. Foto ademt een aparte sfeer uit die ik wel voel, maar niet kan verwoorden.

Dit vind ik een mooie foto. Alsof ik er zelf bij sta. Komt misschien door de achtergrond?

Groeten jacolien

Goed de groothoekkans benut, die zich juist daar kan voordoen. Mooi de steltloper in de ruimte gezet en dat geeft een fraai beeld.

Groet Henk

Als afwisselend beeld vind ik het erg geslaagd maar de omgeving op zich vind ik minder spannend.
grt.Guido

Het is wel een leuk plasje hoor, Guido. Als je goed kijkt zie je dat er veel gele bloemetjes bloeien op de eilandjes. Dat zijn goudknopjes, naar ik begrepen heb een uitheems plantje. Maar ze hebben hoe dan ook leuke gele bloempjes. Of het ook allemaal goed zichtbaar is op zo'n groothoekfoto is natuurlijk vraag twee. Op de achtergrond zie je de hoge dijk om de Dollard te beteugelen. Getij en stormvloed kunnen daar enorm oplieren tijdens noordwester stormen. De vogels zoeken vooral bij hoogwater op de Dollard hun heil op het binnendijkse plasje.

Groeten, Vincent

prima plek om een keer te bezoeken. de gele bloemetjes zie ik wel maar in dit geval vooral gele vlekjes.
geslaagd maar kan beter ( maar wie ben ik?)
groet, Guido

Ha, ja! Dat is zo leuk om, wanneer je de eerste close up beelden al veilig binnen hebt, je uit te leven op alternatieve opnamen zoals groothoekfoto's. Ik vond het destijds met die snippen trouwens wel tricky want je moet de camera hiervoor door de opening en boven het water 'buiten boord' steken en o wee als ie uit je vingers glipt! Maar ook bij jou ging het goed Vincent, het is een heel fijn beeld geworden.


gr
Krijn

Ik snap heel goed wat Henk bedoelt.
Het gevoel dat je als vanzelfsprekend deel uitmaakt van de wereld van de vogel. Als je zelf een Zwarte Ruiter zou zijn zou de vogel ook zo op je reageren: niet of nauwelijks (tenminste: buiten de broedtijd dan h😉 ).

Ik vind het een hele aansprekende foto.
gr
G

Het leuke van zo'n foto is dat het lijkt alsof ik daar in die hut zit en het geheel overzie, mooi!

groet wil

Goed verhaal met de uitleg erbij. De Zwarte Ruiter loopt erbij alsof hij zo de camera en het beeldscherm van de computer in komt lopen op deze manier. Komt natuurlijk ook door het mooie standpunt. Mooie kleuren in de achterliggende dijk ook nog. Mooi gedaan.

Groet,
Alwin K.

Heel dapper om hier met een 37mm lens aan de gang te gaan! Op dat te doen moet je, denk ik, inderdaad al aardig wat mooie foto's hebben.
De kop van de Zwarte Ruiter komt op deze foto als het ware los van de achtergrond. Het geeft bijna een soort 3D-effect. Heel mooi!

Groet, Erna

Mooi! Zulke foto's zien we niet vaak. In april 2022 ga ik ook weer naar deze hut en neem dan naast de tele lens ook maar een andere lens mee en dan maar hopen dat er ook een steltloper zo dicht bij komt. Schrikken de vogels daar niet als je zo met je lens naar buiten hangt?

Groet Wouter

@wouter: dat valt mee als je 't heel behoedzaam doet. Uiteraard niet met zwengelende armen, maar de camera een paar centimeter door de 'borstels' heen naar buiten steken en vooral geen onverhoedse beweging maken. Hier is een display-klapschermpje eigenlijk wel een must. En ..nogmaals het is echt opletten dat je stevig grip houdt op de camera want het ligt zo in de plomp en je kunt niet even omlopen om er weer uit te halen...


gr
Krijn

Leuk resultaat zo Vincent!
Toch denk ik dat de ruiter nog iets dichterbij had gemoeten voor het "echte" intieme groothoek effect. De achtergrond speelt bij dit soort foto's natuurlijk een grote rol, maar hier lijkt die rol wat al te groot. Ofwel speelt de ruiter hier een wat te kleine rol om het beeld spannend te maken.
Maar ja, dat moet je al haast met afstandbediening aan de slag, het statief in het water zetten en weten waar hij komt opdagen..
Best een uitdaging dit soort foto's.

Groet,
Bert

Dank allemaal! Voor een echte groothoekfoto (voor zover die gedefinieerd is) moet de vogel inderdaad eigenlijk ng dichterbij komen. Probleem bij deze hut is dan ook een beetje dat het standpunt wel laag is, maar niet ultralaag. Ze willen natuurlijk op zeker voorkomen dat water bij een hoog peil de hut in zou stromen. Zodra een snip of ruiter echt op 1 of 2 meter zou komen, fotografeer je toch een beetje naar beneden en mis je het landschap in de achtergrond. Op deze foto is ook de ruiter nog relatief klein in beeld en komt hij niet echt los uit de foto. Neemt niet weg dat ik het toch wel een leuk effect vond zo, met zowel vogel als een vrij gedetailleerde leefomgeving in n beeld.

En Wouter, inderdaad zoals Krijn schrijft, camera door de borstels gestoken, band om m'n nek voor de zekerheid, en zoeken en focussen via het kantelschermpje. Blijft wel lastiger zoeken naar je onderwerp dan via de normale zoeker vind ik. Ik zit vaak mis.

Groeten, Vincent

Dank voor de tip, ik ga het zeker proberen indien de situatie zich voordoet.

Groet Wouter

Mooi beeld zo, met veel omgeving die ook echt veel toevoegt. Toch een mooie ontwikkeling, dat er niet alleen maar close-upjes worden geplaatst. Zo'n stukje landschap erbij maakt het vaak wel veel interessanter.
Gaaf is ie, Vincent!
grtz, josephine

Leuk beeld zo met groothoek Vincent, weer eens een hele andere foto uit HBN10!

Groeten, Thijs

Ook jullie nog bedankt, Josephine en Thijs.

:
 
Page 1 of 1