Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Deze foto is niet geplaatst om de volgende reden(en):
Zie dit topic voor meer informatie

- 208 Deze foto verdient een betere bewerking en is daarom hier geplaatst, zodat een verbeterde versie kan worden aangeboden. Punten van verbetering zijn:
- 209 De foto staat scheef (helt naar links)

Ons stoepje loopt niet waterpas.
Truus

De graslijn in de achtergrond is recht. Eerlijk? Wat een flauwe afwijzing.

Elke

Ja, dat scheve is aan deze foto natuurlijk niet te zien. Het lijkt mij ook niet echt dat het vogeltje zijn evenwicht moeilijk kan houden, dus waar kun je zoiets op baseren?
Ik vind het trouwens wel een leuke beschrijving: Een makkelijke foto, dat wel, maar probeer maar eens niet te fotograferen als je zo'n kans krijgt.
Groot gelijk heb je, Truus!
grtz, josephine

Zo hoor je idd een straatje aan te leggen!
Voor mij een prima plaatje dus.

Groet RTL

Bedankt voor de reacties. Het stoepje is tegen het huis aangelegd en loopt enigszins af naar het gras toe, zodat het regenwater niet tegen het huis blijft staan maar wegloopt naar het gras. De stoep is om die reden ongeschikt als referentie voor het al dan niet scheef staan van de foto. Ik ben het dus niet eens met deze afwijzing.
Truus

ja dat pad loopt scheef maar hoe makkelijk is het om het pad even recht te leggen ... op de foto dan...
als er een vlek ergens zit haal je die ook weg dus waarom niet?
het echte pad is scheef
maar op de foto mag die best recht zijn toch??
grt. Guido

Zonder voorkennis over het scheefstaande stoepje leek de foto voor ons scheef te staan (is overigens niks flauws aan, we proberen enkel de gebruiker te helpen bij het verbeteren van foto's). Op basis van de informatie die Truus aanlevert is er geen reden meer om de foto af te keuren voor verbetering, dus is deze verplaatst naar het Verzamel- en Uploadalbum.

Ik dacht eerst dat de foto per ongeluk was vervormd, waarbij de spreeuw verticaal in elkaar was gedrukt. Maar wat blijkt, het beestje is van ellende door zijn hoeven gezakt, en zit als een kleine pudding bij te komen op je scheve straatje. Zielig, maar gelukkig voor hem is het niet fataal afgelopen.

Groeten, Vincent

Blij dat deze foto nu toch gewoon geplaatst is!
Je kunt aan de houding van de spreeuw zien dat ie nog wat confuus is, het is ook een hele knal, zo'n aanvaring met een ruit. Een beetje triest en meelijwekkend gezicht zo.
@ Guido: je zegt: het pad mag op de foto best recht zijn - maar zou je dat doen, dan zou het beest erg onnatuurlijk op dat pad gaan zitten. Dat is vaak toch wel zichtbaar. Wanneer je een paaltje recht zet (de foto recht zet met als ijkpunt de verticale lijn van een paaltje zul je bijvoorbeeld zien dat de vogel die daarop zit heel ongemakkelijk oogt, alsof hij er zo af kan vallen. Vandaar dat je alleen maar echt en betrouwbaar kunt recht zetten op echt waterpas (en de natuurlijke verschijnselen die daarmee samen gaan zoals spiegelingen. Je zou er ook van uit kunnen gaan dat een torenflat voor wat betreft de verticale lijnen waterpas is gebouwd, maar de toren van Pisa gaat op een "rechtgezette" foto heel vreemde tafereeltjes geven.
Truus haar straatje is scheef. veel straatjes rond het huis zijn scheef en dat is maar goed ook. Ze moeten op de foto ook echt scheef blijven. Omdat het een soort torens van Pisa zijn: monumentale, kneuterige onvolkomenheden die juist daarom boven de wet staan.
grtz, josephine

@Josephine, niet serieus bedoeld...
grt. guido

» Last edited by guido mwm on Fri 15 Oct 2021, 13:04; edited 1 time in total

Ik heb niet verwacht dat mijn dizzy spreeuw nog het een en ander los zou maken. Bedankt voor alle reacties.
Truus

:
 
Page 1 of 1