Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

De dynamiek in deze foto is heel sterk. de aanvallende kraai en die van zich af bijtende meeuw: één en al emotie. Die is goed uitgebeeld, en overduidelijk is dat waar het bij deze foto om gaat.
De uitvoering vind ik minder, erg somber omdat het geheel zo donker is uitgevoerd, wat bij een zwart-wit beeld altijd extra sterk werkt. Dat kan de bedoeling zijn, maar ik vind het gewoon te veel. Het versterkte contrast, samen met de verscherping heeft de ruis ook versterkt, en dat is iets waar ik vanuit mijn analoge foto-tijd me wel in kan vinden (het versterkt het drama nog meer) maar ik kan me niet voorstellen dat het op ons "cleane" BP echt gewaardeerd wordt.
De foto geeft mij dus even een terugblik naar de analoge tijd, een soort heimwee daar naar, toen deze kwaliteit als volkomen geaccepteerd en goed werd bevonden, maar tegelijkertijd zeg ik: tegenwoordig wil je dit niet meer.
Wel fijn dat de foto gewoon is goedgekeurd en ik ben benieuwd hoe anderen er tegenaan kijken.
grtz, josephine

» Last edited by josephine on Thu 14 Oct 2021, 12:56; edited 1 time in total

Ik ben sowieso niet van die nostalgie (hoewel ik ook in de doka heb gestaan); ik ben bij dat het nu anders kan.
Het beeld is heel sterk, maar minder contrast en gewoon in kleur heeft mijn voorkeur.
gr
G

Vind de dramatiek in de foto erg mooi; beetje rauwig en ietwat theatraal ,vooral door de zwart witte uitvoering.Hitchkockerig....
Mooi Geert ,
Groet ,Fons

Dank voor jullie reacties!

Ik kan me goed vinden in jullie kritieken, het is inderdaad zwaar aangezet wat contrasten betreft maar dat was met dit moment ook wel een persoonlijke keuze: het mocht van mij ook wel somber ogen.

:
 
Page 1 of 1