Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ook dit zie ik graag!
grt. Guido

Goudhaantje staat er prachtig op, Annie. Steekt mooi af tegen de groene achtergrond.

Groet, Leo

Mooie kleuren. Jammer dat er geen lichtje in het oog viel.

Bij zo'n foto zoom ik dan maximaal in om te zien of er toch niet een paar pixeltjes in het oog zitten die wat lichter zijn.
En zo ja, dan kun je proberen die heel iets nog op te lichten, zodat ze ook zonder vergroting zichtbaar zijn.
Omdat de lichtval dan op de originele plaats zit, ziet het nooit slecht uit, als je er maar voor waakt dat ze niet té licht worden. Het moet wel natuurlijk blijven.
gr
G

Ook weer een mooie. De kleuren zijn denk ik ietsje koeler dan bij je vorige foto. Maar dan ook maar een klein beetje. Verder net zo mooi als je vorige, op dat 'dode' oogje na inderdaad. Wat Gerard suggereert, doe ik ook wel eens. Als er een beetje glans in zo'n oog zit, dat nog wat lichter maken (schaduwen, witte tinten, allemaal wat oplichten). Moet je wel behoedzaam doen trouwens, voor je het weet ziet het er niet meer uit. Maar prachtserie van het goudhaantje, Annie!

Groeten, Vincent

Ontzettend mooi, zo vrij en zo'n mooie setting. Ik vind de vogel wel wat gelig over komen. Persoonlijk zou ik het schuifje tussen geel en blauw wat meer naar blauw hebben geschoven.

Lichtje int oog...nooit aan gedacht bij deze foto....ga zoeken hoe dat moet🤔

Alleen als er al een lichtje inzit hè? Bij inzoomen. Een nieuw lichtje maken is eigenlijk nooit mooi.
gr
G

Oké.....zal je laatste raad óók ter harte nemen, Gerard!!
Dank!!!!!

Prachtig goudhaantje met een mooie achtergrond.
Fijne opmerkingen van Gerard over het oplichten van het oogje.
Groet,
Herman

Leuke foto, Annie. Dat lichtje in het oog, waarom is dat zo belangrijk? Heeft volgens mij toch iets te maken met de lichtval op de vogel en als dat er niet is, is het er niet Smile Vreemd dat niemand reageert op de beschrijving want qua vogeltrek is het een vreemd jaar, weinig voorjaars- en heel weinig najaarstrek. Zou het kunnen zijn dat door de alsmaar noordelijker winden in het voorjaar veel vogels zijn blijven hangen in het zuiden waardoor er logisch ook minder vogels vanuit het noorden naar het zuiden trekken? Of heeft het met de klimaatsverandering van doen? Waarom is het waddengebied tegenwoordig qua steltlopertjes zo'n vogelparadijs terwijl het in Zeeland de laatste jaren zo armtierig is? Peinzend, net als Annie, niet over de foto maar over het hoe en wat.

Groet Kees

Dank je Kees voor je uitgebreide reactie. Dat lichtje....dat is maar bijzaak idd.
Maar dat andere...die wolken vogels die we andere jaren zien op Texel...en nu niet. Da's andere koek. Waar wellicht niemand een passend antwoord op heeft.🤔🤔.

Groeten,
Annie

Ach....aan de ene kant mag het hier op BP over fotografie gaan hè? En nogmaals, alleen maar een bestaand lichtje wat versterken, als het er niet is dan is het er inderdaad niet.
En ik ben vaak bezig met (biologische, ecologische) feiten en feitjes achter de vogels, probeer altijd wat toe te voegen aan een foto. Ook als daar maar weinig op wordt gereageerd.
Ik las onder een foto van twee pestvogels dat die nog lang niet zullen komen, omdat het in Zweden zo'n goed bessenjaar is. Nou, ook de Kramsvogels en Koperwieken lijken nog niet massaal te arriveren. Wellicht is dat een van de redenen.
Leuk dat je weer reageert, Kees!
gr
G

Oei Gerard...dat was niet zo'n handige opmerking van mij..sorry ....ik vond het juist zo fijn die tip over dat lichtje..zo bedoelde ik het niet met dat woord: bijzaak. Meer reactie op het feit dat er mn in Zeeland zo weinig trekvogels worden waargenomen...dat dát dan belangrijker is dan technische kwaliteit🤔
Ik hoop dat je me tips blijft geven🤔

Groeten,
Annie

» Last edited by Annie Keizer on Tue 19 Oct 2021, 13:11; edited 1 time in total

Een combinatie van van alles en nog wat denk ik. Voedselaanbod in het land van herkomst. Is er nog genoeg, dan blijven vogels nog even hangen om extra energie te tanken. Is er schaarste dan gaan ze massaal. Scheelt natuurlijk weer van soort tot soort, afhankelijk van het voer wat ze eten en waar ze vandaan komen. Vervolgens het weer: temperatuur en wind bepalen volgens mij sterk of vogels direct Nederland passeren, of toch nog maar eventjes blijven hangen. Waarom zou je tegen ZW4 in gaan vliegen, als het een week later ook met NW4 kan, met veel minder energie? En zodra het zonnetje doorbreekt, toch nog maar even die laatste paar insecten wegpikken die dan nog willen vliegen. Enz. enz.

Dit jaar zie ik bijvoorbeeld veel meer kepen dan voorgaande winters. En weer minder koperwieken. Vorig jaar waren er weer extreem veel houtsnippen. Dit najaar bracht erg veel kleine strandlopers. In het voorjaar erg veel bosruiters gezien in de plasdrasgebieden, meer dan ik me kan herinneren. Zal allemaal best een verklaring voor zijn, maar welke? De variatie houdt het in ieder geval spannend.

Soms weet ik wel wat voor weer je moet hebben. Met NW5 of harder is er zeetrek zichtbaar langs de kust. Maar er waaien dan ook zangvogeltjes aan die het niet trekken boven zee. Die gaan de dagen na die ontstuimige periode even aansterken. Een zonnige dag na een periode met harde noordwestenwind is bijna garantie op leuke zangvogeltjes en soms ook zeldzaamheden op de kop van de Maasvlakte. Ooit ook tientallen handtamme goudhaantjes daar gehad na NW storm, sommige zaten zelfs op schoenen en hoofden.

Groeten, Vincent

Hoi Annie, ik reageerde niet op jou hoor!
Geen enkel probleem, dat 'bijzaak', dat is het ook.
Meer op Kees zijn opmerking: 'waarom is dat zo belangrijk'. Dan kom je in de categorie 'fotografie' en dan is het wel soort van belangrijk, zie de opmerking van Hans.
gr
G

Mooi Annie, qua kleur en achtergrond vind ik deze veel mooier en natuurlijker, top! Hier mis ik dan inderdaad ook een lichtje in het oog, maar verder helemaal goed zo.
Het is een vreemd najaar inderdaad, hoewel het de laatste dagen toch een beetje op gang leek te komen. Maar met de sterke ZW-NW wind komende tijd zal er niet vele binnenkomen denk ik. Hopen dat het nog komt...

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1