Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik vind hem prachtig. Het heeft fijne, rustige winter kleuren en de leeuwerik staat er prachtig op. Ik heb er zelfs nog nooit een gezien.
Truus

Ik vind het wel een mooie foto, zo met die SL mooi afgetekend tegen de omgeving, geeft mooi aan hoe het daar is. En een beetje ruimte in een foto is ook niks mis mee.
In mijn ervaring zijn strandleeuweriken o.h.a. redelijk alert - zeker wanneer ze in groepen zijn - en houden ze meestal wel enige afstand. Wat jij schrijft is dan ook heel herkenbaar. Twee keer sinds ik vogels fotografeer had ik wel de mazzel om ze dichtbij te hebben: een paar jaar geleden op Ameland een solitaire vogel, en dus onlangs op Helgoland een groepje van 3 dat niet schuw was. De andere die ik er dit jaar tegenkwam waren ook alleen op enige afstand te doen. De andere keren dat ik op Helgoland was het helemaal niet mogelijk fatsoenlijke foto's te maken (weinig SL aanwezig en ook nog eens schuw). Dus het vertekent misschien een beetje wat je onlangs gezien hebt Wink .
groet, Hans

Ik vind de foto ook mooi, Vincent! Zo dichtbij heb ik een strandleeuwerik nog nooit voor mijn lens gehad.

Nou ik doe het ervoor hoor Vincent, helemaal niks mis mee, heel gaaf zelfs!
Mooie vegetatie en kleuren, het licht is mooi en ik vind de scherpte op het vogeltje ook prima. Hij zit ook leuk met zijn afhangende vleugeltjes (of doet hij dat altijd??). En dan de manier waarop, diepe bewondering!

Groet, Karin

Mijn nomi 's zijn op Smile, die hou je tegoed!

» Last edited by Katoo on Wed 24 Nov 2021, 13:12; edited 1 time in total

Mooie prestatie om hem toch zo vast te leggen. Ik heb ze ook alleen maar op (te) grote afstand en dan nog met vegetatie voor de vogel. En je moet ze natuurlijk ook wel weten te vinden want zo vaak zie je ze niet.

Groet Wouter

Wat een fijn beeld zo heel mooi gedaan!

groet Wil

@Karin, hij zit hier even te zonnen. Nominaties op... Een paar jaar geleden was de limiet nog 2 of 3 stuks per dag Smile

Groeten, Vincent

Spreekt mij aan dit minder is meer. Niet alleen de fraaie soort, maar ook de vergane glorie van de schorrenvegetatie in fijn warm licht. De matchende achtergrond brengt rust in de drukke vegetatie, en geeft er bovendien diepte aan. Nee Vincent helemaal niet jammer dat ze op afstand bleven, gewoon een hele fijne foto, waarin zowel het vogeltje als zijn omgeving voldoende aan bod komt in de juiste proportie. Soms wil je ze zo dicht mogelijk voor de lens voor de details, maar dat is meestal niet zo moeilijk meer met de geavanceerde apparatuur. Een aansprekende foto maken, met de opgelegde beperkingen, zoals deze, maakt vogelfotografie zo boeiend.

Henk

» Last edited by henkdikkers on Wed 24 Nov 2021, 15:22; edited 2 times in total

Bedankt allemaal voor jullie reacties.

@Hans, gezien jij al jarenlang nogal eens aan de kust te vinden bent, is twee keer natuurlijk erg weinig. Sneeuwgorzen zijn inderdaad een stuk makkelijker!

@Henk, bedankt voor je leuke reactie! Minstens zo warm verwoord als het winterzonnetje op de strandleeuwerik Smile

Groeten, Vincent

Ik hou altijd wel van een beetje omgeving erbij en dit rijtje grillige groeisels maakt een fijn decor in rustige kleurtjes, waar het opvallende geel van de strandleeuwerik mooi uit oplicht.
Oftewel: missie geslaagd wat mij betreft!

Groet,
Bert

Prachtige setting. Ik merk dat ik beeldvullende vogels in alle denkbare houdingen steeds minder boeiend vind worden hier op Birdpix en steeds meer val voor foto's die een flink deel van de omgeving laten zien. De vogel in een fraaie setting, zoals je ze ook ziet door een verrekijker tijdens een fietstocht of wandeling. Prachtig, deze!

Gr. Harry

Prachtig is deze strandleeuwerik...zien waar een vogel zich ophoudt... wat zijn biotoop is....dat is toch het mooist.
Supergoed dát in beeld gebracht Vincent👍

Groeten,
Annie

een mooie strandleeuwerik in een passende setting, prima plaat.
ik twijfel nog over de uitsnede : een iets krapper kader is mogelijk nog mooier.
grt. guido

Heel fraai, Vincent en wat een mooi licht had je. Het beeldvullende, tja, bij een nieuwe soort is die drang groter dan met soorten die je zo vaak kunt fotograferen. Zelf houd ik de laatste jaren ook veel meer van vogeltjes in het landschap maar voor een blauwstaart b.v. zou ik dan weer een uitzondering maken Smile Heb ook ervaring met strandleeuwerikken (Kwade Hoek) en als ze 'vliegerig' zijn, niet aan beginnen. Maar de ene dag is de andere niet en ook meegemaakt dat ze de lens inliepen. Eigenlijk hetzelfde als met ganzen, 9 van de 10 keer vliegen ze al op als je nog op grote afstand bent en die ene keer reageren ze totaal niet op je.

Groet Kees

Mooie foto, vogeltje bij de begroeiing.
Je hebt er wel wat voor over gehad, Vincent, in je regenpak op het strand liggen!!! Maar met een prima resultaat.

Groeten jacolien

» Last edited by jacolienl on Thu 25 Nov 2021, 10:30; edited 1 time in total

Geweldig om hem op de foto te kunnen zetten. Beeldvullend is lang niet altijd mooier.
Is je geduld en moeite toch nog beloond. En wie weet werken ze de volgende keer beter mee als je ze weer ziet.
Ik zou al superblij zijn als ik Strandleeuwerik zou zien.

Groet,
Geerie.

» Last edited by Geerie on Thu 25 Nov 2021, 21:04; edited 1 time in total

De tendens van vogelfotografie met meer ruimte en aandacht voor de omgeving juich ook ik van harte toe!Deze mooie foto is daar een goed voorbeeld van...
Heel fraai Vincent!
Groet, Fons

De strandleeuwerik staat er prachtig op zo tussen de begroeiing.
Mooi ochtendlicht had je hier.

Groeten Frank

Dat geel knalt er lekker uit hier!

Gr,

Peter

Zelf houd ik van foto's met meer ruimte. Waarbij het natuurlijk belangrijk is wat die ruimte is en hoe die meespeelt. Hier o.a. kleur en structuur van de begroeiing die mooi aansluit bij het vogeltje, en rustige achtergrond die qua kleur ook goed bij het geheel past. Het enige geel, van het vogeltje, is een mooi accent.
(geniet overigens ook van vogels groot in beeld, waarbij omlijsting evenzogoed van belang is),
Groet,
sieb

:
 
Page 1 of 1