Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi plaatje met heerlijke kleurtjes. Mooi gedaan!
grtz, josephine

Wat een fijn beeld, en die GP al mooi op kleur - leuke omschrijving ook erbij - vooral het diffunderen Wink . Top ! Hans

Mooi met het lage standpunt en de omgeving erbij. Gave opname.

Leuk Bert, mooi in het kneuterige landschap geplaatst! En prachtig natuurlijk, zo'n goudplevier in zomerkleed. Heb je lang op de digitale plank laten liggen. Maar net als bij de purperreiger van Thijs: beter laat dan nooit.

Groeten, Vincent

Mooi! Een soort die in zomerkleed zo mooi is, het lage standpunt en een stukje polder dat Ameland qua 'boerenlandschap' net wat anders maakt dan de andere waddeneilanden. Diffunderen..een mooi woord en nog nooit van gehoord. Als ze de grond inspecteren op wormbewegingen en er enige activiteit is, heet het dan depfunderen?

Groet Kees

Erg mooie dieptewerking verkregen! Fijne kijkplaat Bert!


gr
krijn

Een geslaagde poging. Lekker laag en met een kleurrijke achtergrond. De vogel had van mij nog wat groter in beeld mogen zijn voor nog meer effect en diepte werking. Niettemin een fijne gedragsplaat.

groet,
Cor

Die staat er mooi op voor de kleurrijke achtergrond. Mooi standpunt gevonden om dit zo in beeld te kunnen brengen.
Zijn toch prachtig en fijn gekleurde vogels, zeker in dit kleed.

Groet,
Alwin K.

In geen jaren aan "Brownse beweging"gedacht, en nu, via een foto + beschrijving van een goudplevier weer wel. Het kan raar lopen.
Fijn beeld. Hou van dergelijke combinaties, de vogel in zijn wereld en de mensenwereld die nooit ver weg is.
Groet,
sieb

Dank mensen!

@ Kees: diffunderen is "het proces waarbij deeltjes (moleculen) zich verplaatsen van een gebied met een hogere naar een gebied met een lagere dichtheid". Dat verplaatsen gebeurt niet doelgericht, maar met random bewegingen (zgn Brownse bewegingen - bedankt Sieb) Dat is precies wat de goudplevieren ook doen. Ongericht alle kanten op bewegen vanuit hun gezamenlijke rustplek achterin het weiland. Uiteindelijk staan ze netjes verspreid over het hele weiland net als moleculen in een vloeistof mengsel. Alleen wordt de diffusie bij de plevieren soms abrupt verstoord door een langs knorrende brommer of overvliegende kiekendief

@ Sieb: ja, dat was het: de Brownse beweging! Ik kon het even niet meer boven krijgen. Dank je!

Wat mooi Bert. Nu zie je het winterkleed. Wat is dat dan vaal...

Toppertje!

groet Wil

:
 
Page 1 of 1