Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooie foto, hij zit daar ook zo prettig om te kunnen fotograferen in Lauwersoog.
Inderdaad meerdere foto's vandaag van deze fuut, maar alle drie anders.

Groet Rixte

Roodhalsfuut staat er mooi op. Fraai spiegelbeeld en mooi bijpassende kleuren van het water.

Groet, Leo

Die van Hans is inderdaad mooi, maar deze mag er ook zijn, Wouter!
Dat lage standpunt is tegenwoordig bijna een eis, maar soms kan het niet.
En dan is wat mij betreft de foto niet meteen waardeloos, - maar die indruk krijg ik wel eens
Ik ben hier wel jaloers op, ook omdat ik het zo'n mooie soort vind.
gr
G

Mooi, Wouter. Een laag standpunt laat de vogel mooi los komen van het water, maar met een wat hoger standpunt heb je weer meer zicht op mooie golfjes Ún je hebt een mooi spiegelbeeld. Met een hoog standpunt worden dat vaak weer langgerekte strepen. Zeker in dit geval, met mooie kleuren in het water en een mooie weerspiegeling, vind ik zo'n hoog standpunt helemaal geen minpunt. Gewoon een hele mooie foto van deze roodhalsfuut!

Groeten, Vincent

Staat er prachtig op en door de weerkaatsing van het gele gras een mooi zacht beeld. Over het standpunt ben ik het met beide voorgaande sprekers eens. Ik geniet van de beelden waarbij de vogel door een laag standpunt helemaal los komt van de omgeving/ondergrond. Ik vind foto's vanuit een hoger standpunt, waarbij dan ook de mooie of aparte structuren in het water te zien zijn, zoals hier de uitdijende kring rond de RHFuut en de weglopende golfjes ook erg mooi.
Ben het wel met Gerard eens dat een laag standpunt tegenwoordig wel een eis lijkt.

Groet,
Alwin K.

Mooi met spiegeling en de gouden gloed in het water.

Dank voor alle reacties. Ik ben blij dat een laag standpunt niet als "verplicht" wordt gesteld ook al vind ik het zelf vaak mooier. In heel veel gevallen is het gewoon niet mogelijk. Wel ben ik jaloers op de vele mooie foto's hier op BP met laag standpunt. Je moet ook wel atletisch soms zijn om zo de foto te kunnen maken. Vaak naar beneden liggend met je hoofd/nek omhoog. Ik krijg er soms nekklachten van en ben net 60.

Groet Wouter

Leuk, zo'n vaste gast ! Mooi warm van kleur, en een fijne reflectie. Laag standpunt heeft soms voordelen, maar voor spiegelingen of om de kleuren mooi in het water weerkaatst te krijgen is ietsje hoger vaak net wat beter. Mooie foto ! Dit is inderdaad een adulte vogel, die van 'mij' is nog wat jonger. Misschien wordt het ook een vaste gast Smile ! Groet, Hans
Edit: ik lees nu net de reacties hierboven. Laag standpunt is deel ook gewoon luiheid, gewoon lekker erbij gaan liggen Wink .. Maar serieus: als 'eis' is het natuurlijk onzin, alles heeft zijn voor- en nadelen, en daarnaast bestaat er ook nog zoiets als persoonlijke voorkeuren, gelukkig vinden we niet allemaal hetzelfde mooi. Daarbij, als een vogel een mooi patroon op de rug heeft, wil je daar soms ook wel wat van zien - dus volgens mij is er in dezen geen 'goed' of 'fout' ...

» Last edited by Hans Overduin on Tue 11 Jan 2022, 20:34; edited 1 time in total

Mooi fuutje, en weerspiegeling en kleuren. En eens met wat Hans zegt.

Willem

Fijn beeld Wouter, juist nu met het hogere standpunt komen de kleuren in het water mooi uit met het winterse zonnetje! Mooi hoor.

Groeten, Thijs

:
 
Page 1 of 1