Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Heel herkenbaar, ik wil er graag weer eens naar toe. Ik had het lichter maken iets beperkt (dus iets donkerder gehouden), maar het is een plaat die heel mooi de situatie ter plekke weergeeft.

Tja mooi anders, ik vind het extreem mooi.
grt. Guido

Een patrijs mooi wijds en de pastelkleuren op de achtergrond zijn ook fijn,

Groet, Ane

Mooi Josephine, mooi zeg. Natuurlijk in de eerste plaats door de vogel, maar het hele landschap roept “fernweh” op. En de compositie is om door een ringetje te halen.

Henk

Mooi om hem zo in het landschap te zien. Ik krijg helemaal zin om er naar terug te gaan.

Groet Rixte

Prachtig! Eén grote lege vlakte zonder menselijke invloeden. Laagjes van kleuren doen het ook goed. Dacht altijd dat die Extremadura één groot vogelparadijs is maar lees nu dat er nauwelijks iets zit....te warm en daardoor te weinig water? En genadeloze warmte en daarbij hard licht (het laatste niet op de foto te zien) lijkt me niet echt aantrekkelijk Smile De Ebro Delta, dat dan weer wel.

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Sat 18 Jun 2022, 23:12; edited 1 time in total

Wat een gave foto, Josphine!
Heel mooi de kleuren, ruimte en de lagen in de achtergrond, super gevangen.
Extremadura, ken het alleen van 'horen zeggen', er zit niet veel maar ik denk ik wij ons er opperbest zouden vermaken Smile

Groet, Karin

Het gebied in één beeld gevangen. Hoewel het op andere plekken er wel weer heel anders uitziet. Maar de uitgestrektheid en de leegte, die maakt het zo aantrekkelijk. Mooi, ruim beeld van de patrijs. En of 'ie nooit moppert? Ik weet het niet hoor Wink .. groet, Hans

Wow
Zoveel nominaties en reacties, ik had het niet verwacht. Hartstikke leuk en thnx!
Tja, over Extremadura .... de ruimte van de steppes, ik vind het prachtig. De hitte, ik geniet er van. De vele vogels .......... ja, dat zijn er soms toch minder dan je verwacht had, zeker als je al in eerdere jaren de echt spectaculaire soorten al kon afvinken. Het santa marta weggetje werd ooit ontdekt als vogelparadijs - en het werd doorverteld, vermeld in vogel gidsjes. En iedereen daar heen, iedereen mopperen over de slechte staat van de weg, maar dolenthousiast over de honderden scharrelaars, tientallen steenuiltjes en kleine torenvalken, de klauwiertjes, de vale gieren en monniksgieren, de slangenarenden de grote en kleine trappen, de grielen en als er dan niks anders zat had je tenminste nog de grauwe gorsjes en de kuifleeuwerikken.
Het zit er allemaal nog steeds.
Misschien heeft vogelgriep ook hier toegeslagen, maar de exploitanten van fotohutten krijgen ze wel degelijk telkens weer voor die hut. Misschien worden vogeltjes wel lui, en denken ze: ik ben wel gek om op jacht te gaan: daar zit die vent en straks ligt er weer een heleboel lekkers voor me.

@ Kees: Ik denk dat jij die Ebrodelta inderdaad wel gaaf zal vinden. Lekker nat, vol met vogeltjes, en zeker niet meedogenloos. Echt een aanrader hoor! Ik wil er graag weer eens naar toe.
@ Karin: Ik ben er van overtuigd dat jij je bijzonder zou vermaken in Extremadura. Een heel inspirerend landschap, dat niet alleen maar uit steppes bestaat.
@ Hans. Nee, niet alleen maar steppes, al hebben die wel mijn voorkeur. De dehesa's vind ik ook heel fijn. Zeker als het heet is, vanwege de schaduw, maar voor je foto's zijn die eiken ook wel heel mooi.

grtz, josephine

@LeerdammerKees (en andere geinteresseerden): hoe dit specifieke gebied er vroeger heeft uitgezien is moeilijk na te gaan, maar 'zonder menselijke invloeden'...hoogstwaarschijnlijk niet. Spanje heeft in vroeger eeuwen heel sterk te maken gehad met ontbossing vanwege scheepsbouw, veeteelt (schapen) en het gebruik van hout als brandstof en bouwmateriaal (aardig weetje: 'madera' heeft dezelfde Latijnse oorsprong ('materia') als 'materiaal')...einde geschiedenisles (of is het aardrijkskunde?).

Hai Josephine, Wat een rustige vakantie sfeer foto. Met die lieve grasprietjes, hoewel erg droog natuurlijk. Ook de kleuren mooi voor een aquarel in plaats van het sappige groen hier. En de patrijs er fijntjes op. Niet voor de vogeljacht dus daar meer blijkbaar. De foto zelf ziet er licht en harmonisch vredig uit, maar het is er natuurlijk hard voor niet-vakantie gangers die er moeten leven mens of dier. Groet, Hester

Mooi rustig heel en fijne tinten in de laagjes erachter.

groet Wil

Supermooie weergave van de Patrijs in zijn leefomgeving. Wat een fijne zachte kleuren in dit gelaagde landschap. De hitte spat van het scherm af. Heel erg mooi rustig beeld.

Groet,
Alwin K.

Vogel(s) in landschap is een dankbaar onderwerp maar ozo lastig om een aansprekende foto te maken. De vogel herkenbaar en het landschap met iets extra's. Beiden gelukt.

groet,
Cor

Gaaf beeld!
Al die laagjes pasteltinten in een wijds landschap met prominent daarvoor die prachtige patrijs.
De hitte komt je tegemoet door die lichte afwerking.
Mooi gedaan!

Groet,
Bert

Geweldige Spanje-foto

Ik voel en ruik de steppes .... prachtig!
Harry

Prachtig, herkenbaar, behorend bij mijn favoriete stukjes Spanje ( nou biedt de eerlijkheid mij wel te zeggen dat ik heeel veeel favoriete plekjes in Spanje hebt). Veel rondgereden daar, in alle jaargetijden, en of ik nu veel of weinig vogels zag, altijd weer prachtig, de uitgestrektheid, die leegte, de rust. Je weet dat landschap hier treffend neer te zetten, en dan ook nog eens met zo'n aandacht trekkende patrijs om alles in perspectief te plaatsen, super,
Groet,
sieb

De rode patrijs staat daar prachtig en trots in het zinderende landschap van de Extremadura.
groet,
Boudewijn

:
 
Page 1 of 1