Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Gelukkig heb je deze mooie ervan overgehouden, knap gedaan, mooie foto, fijne achtergrond!

groet Wil

Heel mooi hoor.

Groet peter.

Mooi, zo'n vliegbeeld van de scharrelaar, en vooral omdat je hem wat van boven laat zien. Prachtige verenstructuur heeft ie toch!
Gaaf hoor.
grtz, josephine

Prachtig!
En handmatig scherpstellen??? Ik heb met de automaat al moeite Wink
Heel dom misschien, Cor, maar is dat het soort camera of is het de uitdaging, ben gewoon heel benieuwd.

Groet, Karin

@Karin, als je eenmaal handmatig scherpstellen gewend bent dan wil je niet meer anders. Ik gebruik de autofocus (AF) in combinatie met manual focus (MF). Bij aanraking van de scherpstelring worden de beelden vergroot om preciezer scherp te stellen. Bij dit soort doelen schakel ik de AF uit en zet via de scherpstelring het scherptepunt vast. Dus ik gebruik de MF vaak.

groet,
Cor

Mooi gelukt. Knap gedaan.

Groet,
Alwin K.

Prachtig vliegbeeld, Cor.

Groet, Leo

Je hebt heel wat kleurenbommetjes weten te maken! Je gaat helemaal voor de MF, maar je oogst was met één scherpe foto toch vrij mager. Denk je niet dat je met AF een wat hogere score had kunnen halen? Gelukkig heb je deze, en die is prachtig!

Groeten, Vincent

Knap gedaan, mooi gelukt en leuke foto
Ik ga toch voor de AF ipv MF

Groeten, Raf

@Vincent, het was één poging gelukt op de tien, dus niet zo slecht als ik in de beschrijving deed voorkomen. Meer tijd had ik niet in de hutten om nog meer pogingen te wagen. Ik ken overigens nog geen camera met een AF die in staat is om bij een paar centimeter beweging van de kop de scherpte vast te houden. Meestal komen ze naar je toe gevlogen en dan is het al helemaal een mision impossible.

groet,
Cor

Ik denk dat het met mijn camera wel aardig zou lukken. Zie bijvoorbeeld mijn foto van de kuifeenden van een tijdje geleden. Die kwamen op hoge snelheid recht op me af gevlogen. Toch houdt hij de focus op de ogen van het mannetje. Een combinatie van snelheid, geavanceerde AF en artificial intelligence. Met mijn vorige camera, de Panasonic G9, was MF ook de beste keuze geweest inderdaad.

Groeten, Vincent

Mooie scherpte op de kop. Ik vind het altijd heel moeilijk om een vliegende vogel scherp in beeld te krijgen en geen vleugel voor de kop.

groet Thyrza

Topplaat wat mij betreft. En met mijn camera moet ik wel net als Cor handmatig scherp stellen op een denkbeeldig punt en dan hopen dat de vogel scherp te voorschijn komt op het scherm. Als ik het geld had kocht ik zeker een camera zoals die van Vincent, want het vastleggen van vliegende vogels vind ik een mooie uitdaging. Goede apparatuur maakt daarbij een enorm verschil.

:
 
Page 1 of 1