Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Volgens mij is de poging geslaagd. Mooie foto.
Groet
Hans

Als een speer….

Heel knap. Als er onder water geen bakje staat met visjes is het extra moeilijk omdat je niet precies weet waar de vogel gaat duiken. In 2016 heb ik zonder bakje gefotografeerd. Maar later ook met lokvisjes. Dat was een stuk eenvoudiger.

Perfecte timing, Fred. Qua detail vind ik 'm wel een tikje grof. Aan 1/5000 kan het niet liggen. Gezien 210 mm heb je ook niet veel hoeven te croppen? Of wel, om een grotere kans te hebben om de ijsvogel in je frame te krijgen? Misschien een wat ruizig beeld gekregen door iso 3200? Maar goed, een fijn gedetailleerde foto van deze raket is natuurlijk ook wel ongeveer het lastigste wat er is voor een camera. Een ijsvogelhutje heb je daar hè, in Veendam. Lijkt me erg leuk als hij dan zo wil meewerken!

Groeten, Vincent

Ik snap wat Vincent bedoelt. Dit soort beelden kun je maken met 1/3200 heb ik uit ervaring ontdekt. Dus had de iso nog wel wat omlaag gemogen. Dat had misschien net iets meer scherpte opgeleverd.Aan de andere kant ken ik dit type camera niet dus weet ik ook niet of iso3200 voor jouw apparatuur acceptabel is of niet. Voor mijn canon 70d moet ik niet hoger dan iso800 anders zijn de beelden van duikende ijsvogels bij mij niet meer scherp te krijgen.

Dank voor de commentaren. Er stond idd. een bakje met visjes klaar en de wat grovere details heeft volgens mij ook te maken met de hoge iso waarde

groeten fred

Mooi totaalbeeld - maar bij intensiever kijken zie je toch wel wat te weinig detail.
Ik vind het altijd knap als mensen uren in zo'n hutje blijven zitten om het plaatje van hun dromen te maken dus complimenten daarvoor.
grtz, josephine

:
 
Page 1 of 1