Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtige foto. Wat mij betreft hoef je je niet in te houden. Ik begrijp dat gevoel.
Truus

Mooie plaat Henk, ik had hem iets meer ruimte gegeven, maar dat is een kwestie van smaak.
Gefeliciteerd, Jaap

Gaaf!!!!
Ik noem het geen uitmelken hoor, een paar foto's van een leuke sessie uploaden.
Maar dit soort momenten zijn zo mooi, en als je het treft dat je het hele gepeuzel kunt volgen kun je gewoon je kaartje wel volschieten. Ik heb dat eens gehad met een dwergarend, die raakte na een minuutje gewend aan het geklik en geratel, en we konden ongehinderd door fotograferen. Dat zijn de leuke dingen voor de fotograaf!
grtz, josephine

Jonge,jonge wat super om mee te maken zo in eigen tuin. Mooi!

groet wil

Bijzonder moment, ik begrijp jullie opwinding! Jullie hebben er een mooie serie foto's aan overgehouden. Ongelooflijk veel uitzoekwerk na zo'n ontmoeting... Ik vind het beeld wel erg onrustig. Bij een wat ruimere kadering was het misschien rustiger geweest, maar ik weet natuurlijk niet wat je buiten beeld hebt gelaten. Soms pas ik dan ook een subtiel radiaalfilter toe, waarbij ik de helderheid in de hoeken van de foto wat verlaag. Dat maakt het beeld ook rustiger om naar te kijken. En ik zie een wat groene borst. Is dat een vreemde lichtval of zouden de kleuren wat van groen naar magenta mogen? Maar laat duidelijk zijn, ondanks deze suggesties, dat ik met een gezonde portie jaloezie naar deze foto's kijk!

Groeten, Vincent

@ Vincent
Bedankt voor je kritische commentaar, we herkennen ons daar wel in. Toch ook een paar opmerkingen nog. In de beschrijving bij de foto heb ik zelf al aangegeven dat de foto rommelig, en zoals jij het noemt erg onrustig, oogt door de plek waar de vogel ging zitten. Bovendien is het opzettelijk een wat grotere crop dan gewoonlijk om de actie, het vastpakken van het pootje, te benadrukken. De lichte groenzweem heb ik geen verklaring voor, zal eens wat met de magenta schuiven. Maar waar het ons vooral om ging bij deze plaat is de rauwe werkelijkheid van de jungle illustreren, zonder opsmuk.

» Last edited by henkdikkers on Sat 13 Aug 2022, 12:39; edited 1 time in total

In dat doel zijn jullie uitstekend geslaagd! Je wordt met je neus op de feiten gedrukt: eten en gegeten worden. Dat je dan ook met je neus op het slordige knotwerk wordt gedrukt, dat zij dan maar zo Smile

Groeten, Vincent

Ben het helemaal eens met de reactie(s) van Vincent en Henk.
Dit trekt me over de streep om alsnog een nominatie te plaatsen.
Loon na werk.
Groet,
Herman

Mooi in beeld gebracht, heel natuurlijk. Zoals het gaat, ergens in Nuis.
Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1