Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi Plaatje

Grts
Charly

Blijven mooie vogeltjes, omgeving beetje druk, maar dat is niet anders.

Groet Ties.

O ja, dat beeld bij de Nacimiento del Río Tajo. De kunstenaar heeft over heel Spanje nog wel meer van die wonderlijke standbeelden, maar dit is het eerste dat ik ooit van hem zag. Dat heeft dus meer indruk gemaakt dan enig vogeltje dat zich daar kan hebben opgehouden, maar ik moet ook toegeven dat vogeltjes toen nog niet heel erg hoog op de agenda stonden. Maar als jij daar een zwarte mees kon fotograferen, wil ik er zeker nog eens heen - op het lijstje!
Mooi plaatje zo, het drukke vind ik juist mooi, de blaadjes zijn fijn fris van kleur.
Leuk hoor
grtz, josephine

Dit vind ik een heel intiem plaatje, geen typische Sieb, alhoewel je wel meer van dit soort foto’s hebt gemaakt, met name in Spanje meen ik. Maar jij bent van alle markten thuis, zowel in de close-ups als in de fraaie, gelaagde panorama’s waarin de vogels figureren. De zeggingskracht van je foto’s is formidabel en je commentaren weten bijna altijd iets op te roepen wat ik mij nog niet bewust had gemaakt. Je zegt het is een tweede natuur geworden om ook te kijken of er wat vogelleven in de buurt is. Bij mij werkt het andersom. Ben in eerste instantie helemaal gericht op het vogelleven om me heen en pas daarna neem ik de rest op. Ach ja zo gaan die dingen. Waar ik ook van geniet in je beschrijvingen zijn de verwijzingen naar literatuur, kunst en muziek. Als klassieke muziekliefhebber, leer ik toch bij over poplegendes, hun begraafplaatsen, platenhoezen etc. Hoe dan ook Sieb je bent voor deze oude knar al lange tijd een bron van niet aflatende inspiratie……..
BTW wat een lief meesje

Henk

» Last edited by henkdikkers on Thu 24 Nov 2022, 11:53; edited 1 time in total

Dit is nou echt weer zo'n plaatje van hoe je de vogel aantreft als je ergens langs wandelt. Ik vind het een mooi beeld en de mees staat er prima op.

Groet,
Alwin K.

Bedankt voor jullie reacties.
@ Josephine: Volgens mij is er geen plekje in Spanje waar je niet geweest bent.
"Josephine was here"
@ Ties: ik noem dit dan maar "functioneel druk"
@ Henk: Die tweede natuur doet zich vooral gelden als ik samen met mijn vrouw op reis ben. We bezoeken allerhande plekken die niet zijn uitgekozen vanwege de vogels, en ik geniet van al dat anders, en ben tegelijk attent op mogelijke vogelactiviteiten.
En ja, die kunst, in velerlei gedaantes, wat dat met je kan doen, één van de zaken die het leven wat mij betreft waarde geeft. Klassieke muziek is dan weer een nauwelijks ontgonnen gebied voor mij, maar gelukkig heb ik een goede oude vriend die mij af en toe op prachtige klassieke sporen weet te zetten, anders is het haast onbegonnen werk, zoveel sporen en zo weinig tijd.
Dank voor je waarderende woorden,
Sieb

:
 
Page 1 of 1