Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
guido mwm on Mon 19 Dec 2022, 21:27
Als ik het goed zie is dit is nummer 2 op BP, de andere dateert van 2005, werkelijk een bijzonderheid dus. Compliment! grt. Guido
Henk Baptist on Mon 19 Dec 2022, 23:33
Dit is opmerkelijk. De foto staat 3 1/2 uur op de site en is al meer dan 300 maal bekeken. Alleen Guido reageert. Ja Guido, het is een bijzonderheid voor Nederland. Ik ben niet zo van de verdwaalde vogels, maar ik geloof dat het de 4e of 5e voor Nederland is. Die kwikstaarten kennen veel variatie. De Westelijke Gele Kwikstaart (Motacilla flava) wordt door Birdpix niet erkend. De tien ondersoorten van deze soort worden door Birdpix elk als soort beschouwd. Birdpix wijkt hier af van de IOC World Bird List. De Oostelijke Gele Kwikstaart kent vier ondersoorten, maar die worden door Birdpix niet als soort opgewaardeerd. Die foto uit 2005 is van de ondersoort macronyx en bovendien in zomerkleed. Deze vogel in winterkleed is ssp. plexa of tschutschensis en ziet er in zomerkleed ook heel anders uit dan ssp macronyx.
Lennart Verheuvel on Tue 20 Dec 2022, 10:28
Als je een zeldzame soort plaatst, kun je verwachten dat mensen er interesse in hebben, maar puur fototechnisch is het toch ook weer niet heel schokkend? Het is overigens de 1e of de 2e voor Nederland. Van deze soort zijn nog geen aanvaarde gevallen, maar toevallig dit jaar wel 2 exemplaren die er goed uit zien. Ik vind het vooral opmerkelijk dat sommige fotografen aan de ene kant uit alle macht een locatie niet willen delen, maar aan de andere kant ook niet even kunnen wachten met het delen van hun foto. Als ik bezorgd ben om eventuele belangstelling dan wacht ik een paar maanden met plaatsen. Ik vind het verder allemaal prima, ik heb toevallig deze vogel ook gezien en geholpen met het oprapen van poepjes. Hopelijk kan met het DNA-materiaal de determinatie zeker worden gemaakt. Ik heb er overigens ook veel foto's van gemaakt. Mocht je toevallig nog foto's hebben die de lange achterteennagel laten zien dan zou het zeker interessant zijn om die te plaatsen. De foto's die er nu van zijn, zijn nog niet heel geweldig. Een van de achtertenen is wat vreemd gevormd, maar de andere is mooi lang. Maar meer goede foto's zijn zeker welkom!