Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Beetje luguber en triest beeld. Wel gewoon de realiteit dat een verhaal vertelt. In een land als Nieuw-Zeeland zou je verwachten dat ze iets over de krater zouden spannen om deze sterfte tegen te gaan. Bedenk me ook gelijk dat je aan de hand van de foto niet kunt zien hoe groot het kratermeer is natuurlijk.

Groet,
Alwin K.

Wat een macaber tafereel is dat. Bijzonder om in beeld te brengen. Enig idee trouwens waarom deze soort de welcome swallow heet? En heb ik je met mijn foto's uit AustraliŽ op het idee gebracht om je archief uit die streken weer eens door te spitten? Smile

Groeten, Vincent

Het zijn net vliegen in een niet al te lekkere soep. Natuurlijke selectie.

edit: Goed in beeld gebracht!

» Last edited by Adri Gr Nuelend on Mon 16 Jan 2023, 10:12; edited 1 time in total

O, die geur van zwavel ...... als driejarige ooit bij een zwavelmijn gekeken, waar ik me zieker en zieker voelde worden, moe die op pa zat te schelden dat ie ons daar mee naar toe had genomen, dat soort dingen. Ondertussen werkten daar de arbeiders zich een slag in de rondte om die brokken gele rotzooi boven te krijgen voor een stuiver per lading of zo. Macaber ja - en dit beeld met de zwarte lijfjes in het geel roept dat allemaal weer op. Het lijken inderdaad vliegen in smerige soep (alhoewel: een lekker kerriesoepje, ik krijg wel even trek nu).
Mooi om te laten zien, deze!
grtz, josephine

Een bijzondere foto met een verhaal, maar wel een heel triest verhaal. Fijne informatieve tekst erbij en gelukkig niet de geur.

Wat een aparte setting en triest dat ze dan zo omkomen. Mooi in beeld gebracht en duidelijke uitleg erbij!

Groeten,

Ruben

@ Alwin, het kratermeer is zo'n 80 meter in diameter en dat is niet de enige plek met giftige dampen...Een net erover is niet te doen.
@ Vincent, ik vind twee verschillende verklaringen voor de naam "welcome swallow":
Het ene verhaal luidt, dat ze zo genoemd werden door zeelui, die, als ze de zwaluwen zagen, wisten dat er land in de buurt moest zijn.
Het andere verhaal is, dat ze in Zuid AustraliŽ gezien werden als aankondigers van de lente.
En ja, jouw foto's deden me zeker weer denken aan onze fantastische reizen naar down under!

Groet,
Bert

Wonderlijk tafereel.

Hier blijf je wat langer naar kijken, was een apart fenomeen heb je vastgelegd. Dan is de naam welkomzwaluw ergens ook wel merkwaardig. Wel bijzonder om te zien in ieder geval.
Groeten Geert

Bijzonder verhalend beeld. Inderdaad een duivels verradelijke plek.

Wat een beeld, en wat een ongelooflijk interessant gegeven, je zou toch verwachten dat vogels instinctief weten wat veilig is en wat niet. Hoe dan ook, een intrigerend beeld en verhaal. Groet, Hans

Linke soep, kan je wel zeggen. Kosten-baten analyse natuur zal wel positief uitpakken, maar om te badderen zou ik toch maar een ander watertje zoeken.
Sprekend beeld (wel wat raar bij een beeld met dode vogels)
Groet,
Sieb

:
 
Page 1 of 1