Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een primeur!
Proficiat.
grt. Guido

Staat er mooi bij op de door water overstroomde zandheuvel. Vanuit mooi standpunt met die mooie bokeh erbij.

Groet,
Alwin K.

Moeilijke omstandigheden had je hier met felle zon en wind, je hebt er evengoed een prima foto uit weten te halen.

In juni 2010 hadden wij het geluk een Grote Grijze Snip te fotograferen tussen de Grutto’s in Ezumakeeg. Het zijn van die zeldzame ontmoetingen die je niet meer vergeet. Deze van jou staat er fijn op, veren wat opgeschud, weglopende lichtcirkels, het lage standpunt, net even dat beetje reflectie bij de pootjes en dan de zachte overgang van zand naar water…….. mooi man. Steltlopers altijd boeiend……

Henk

Ik vind het een fraaie combinatie van kleuren. Mooie foto van deze zeldzaamheid.
Groet, Dick

» Last edited by ADNM on Sat 21 Jan 2023, 17:16; edited 1 time in total

Bedankt voor jullie reacties. Zoals Martjan al zegt, het waren geen makkelijke omstandigheden. Hard tegenlicht en best wat wind. Omdat er zo'n bak licht was, heb ik de converter op deze dag gebruikt. Wat ik normaal zelden of nooit heb, had ik nu bij behoorlijk veel foto's: net niet lekker scherp. Zeker bij de vliegbeelden leek de autofocus minder precies. En dan leek ook nog eens het rolling shutter effect enorm versterkt te worden. Ik fotografeerde een groep landende Aziatische goudplevieren, en de stil staande Rosse grutto's stonden compleet scheef in het water. Geen potje. Nou is de uitleessnelheid van de sensor niet de sterkste eigenschap van de Sony A7iv, en gebruik ik normaal liefst de mechanische sluiter voor vliegbeelden. Maar ik had toch ook het idee dat de extender de vervorming versterkte (waarschijnlijk gewoon door het grotere aantal mm's). Al me al niet tevreden over de combi van Sony A7iv met 200-600 mm en extender. Ik denk dat je een extender alleen moet gebruiken met prime lenzen. De extender is inmiddels verkocht.

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Sun 22 Jan 2023, 19:10; edited 1 time in total

Verbaast me niks Vincent, de extender is een prima hulpmiddel maar wel op een prime. Heb dezelfde ervaring.

Henk

Mijn extender gebruik ik ook nooit meer, na de eerste twee weken, ik hou liever de f/6.3 en kwaliteit van de 200-600mm zonder extender en crop dan in de 61 MP van de A7rIV indien nodig. De elektronische sluiter gebruik ik vooral in schuiltentjes, bij zittende, dichtbije vogels.

Ik was onlangs aan het kijken op het internet voor de 1.4 converter. Las er mixed recensies over en was me eerlijk gezegd niet zeker.

Na deze commentaren weet ik het wel zeker. Dan liever wat croppen, goed te doen met 31MP.

Mooie plaat.

Grt. Jurgen.

:
 
Page 1 of 1