Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Betoverend Gorsje. Wat een plaatje Josephine. Oogstrelend.

Henk

Het vogeltje is al heel mooi, maar alle andere "rietbewoners" zouden met deze achtergrond (en deze bewerking) ook goed uit de verf komen. gr. John

Uiteindelijk een prachtig resultaat!
grt. Guido

Prachtig gelukt zo ! Zo zie je maar hoe fijn het kan, met twitchers, vogelaars en fotografen bij elkaar Wink .. Groet, Hans

Prachtig, wat een opvallend mooie opname, mooie zachte kleuren en bijzonder mooi licht.

Gelukkig werd je door de mensen aldaar naar de juiste plek verwezen en het resultaat mag er zijn.

Groet Ties.

Prachtig met die beige en zachtblauwe tinten!

Mooie foto en leuk verhaal erbij.

Groeten jacolien

Mooi en fris afgewerkt. Staat er mooi op.
Ik ben gisteren ook nog even geweest rond 12 uur en toen stonden er ook een man of 25 in een colonne naast en achter elkaar te zoeken. Met zelfs een groepje Franstalige personen van een vrouw/man of 6/8 erbij. Ben ik maar doorgelopen want dat is nou eenmaal niet zo mijn ding. Na een ronde door het gebied ruim anderhalf uur later nog eens langs gelopen en toen was het redelijk rustig. Was ook wel een twitcher bij die direct het geluid van de Dwerggors herkende en precies kon aangeven waar hij/zij zat. Met dank aan hem toch nog een foto kunnen maken. Nog geen tijd gehad om te bewerken maar misschien komt dat nog.
Vindt deze foto erg fraai.

Groet,
Alwin K.

Staat er heel mooi op.
zo te zien ook goed benaderbaar, mooi met “maar”450 mm.

Jeetje mensen, wat een bende nominaties en commentaren, thnx! Ik had er een hard hoofd in, want op mijn camerascherm waren de foto's allemaal vreselijk lelijk door ruis en een gek soort scherpte. Niet om aan te zien. De oorzaak heb ik gelukkig gevonden (die stomme instellingen). Zo kwamen er toch nog wat leuke plaatjes bij. Twitches vind ik altijd erg leuk, manlief is minder enthousiast maar hier wilde hij dan wel heen.
@ Johan: De foto is toch wel gecropt hoor, maar hier had hij zich verplaatst naar een hoekje dieper het riet in, en vanaf de plek waar de groep vogelaars op dat moment stond was ie eigenlijk niet meer te fotograferen. Maar ik ben een stukje teruggelopen en daar zat ie haast helemaal vrij, als je je tenminste in een goede bocht wist te wringen. Dat was ook veel dichter bij het pad, uiteindelijk, waardoor de crop niet zo fors hoefde te zijn. Ik gebruik deze lens graag, maakt behoorlijk scherpe foto's en weegt maar weinig. Gewicht meezeulen is voor mij toch nog steeds een dingetje maar ik blijf oefenen.
grtz, josephine

Niet vroeg maar wel onwijs mooi.
gr, eric

Fraaie vogel zo in de rietkragen en in een frisse sfeer. Mooi ook met de contrasterende lucht er achter,

Groet, Ane

Mooie setting en goed gelukt.

Zo goed kan het soms uitpakken. De instellingen zijn belangrijk maar niet altijd doorslaggevend...

groet,
Cor

Deze staat er ook erg fraai op, lekker licht zo tussen het riet. Deze soort heb ik nog nooit gezien.

Groet Wouter

Mooi gorsje in een fijne setting!

Groet Wil

Wat een lief plaatje van dit mooie kleintje!
Heel fijntjes
Mooi!!

Groet,
Bert

Prachtige, zachte foto van dit gorsje...
Groet, Gert

Ik weet niet waar het precies door komt, maar ik vond het gelijk een erg mooi plaatje. En dat heb ik maar zelden bij een foto vol rietstengels. Ik denk dat het komt door de frisse afwerking, de mooie scherpte en het blauw wat er doorheen schemert. En wat heb je "volkomen verkeerd" gedaan met je instellingen dan? Ik zie ISO400, f/8 en 1/800 sec. Lijkt me niet heel vreemd. Of was het origineel veel te donker? In dat geval heb je het in de nabewerking perfect goed gemaakt.

Groeten, Vincent

@ Vincent: Nee, het is eigenlijk zo dat ik meestal kies voor één van de standaard kleur-instellingen, in dit geval portret. Maar je kunt die in de camera ook aanpassen, en daar had ik de laatste keer dat ik die camera gebruikte zitten klooien. De verscherping op heel hoog gezet. Dat haalt meteen elk gruisje ruis dat aanwezig is enorm op, en daardoor hadden alle foto's een heel grove scherpte. Ik snapte daar niks van, maar toen ik het in de gaten kreeg kon ik bij het bewerken in studio NX die scherpte weer weghalen. Gelukkig. Je zal het maar in jpg hebben opgeslagen.
Iedereen die verder nog gereageerd heeft op deze foto: super bedankt. Mijn neus krult er van!
grtz, josephine

Twee verschillende dwerggorzen naast elkaar.
Allebei verschillend mooi.
Dat maakt fotograferen zo leuk vind ik.

Erik

Fijntjes deze minigors en dat blauw tussen die rietstengels door.
Gr John

Mooi in het riet met fijne kleuren.

Groet,
Geerie.

Dat was de moeite waard om heen te gaan. Heel erg mooi hoor deze opname Josephine.

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next