Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Fraaie soort en zo te zien de mooiste op BP.
grt. Guido

Prachtige soort en schitterende gefotografeerd! Eens met Guido denk ik Wink . groet, Hans

In een riviertje staan met de auto en dan dit kunnen aanschouwen en fotograferen. Je zal af en toe wel terugverlangen naar dit soort paradijselijke plekken Down- Under. Ademloos ja……..dat moet het geweest zijn.


Henk

Erg fraai, wat een mooie donker blauwe kleur heeft deze ijsvogel. Belichting is ook goed zowel de donkere als lichte delen komen zo goed uit.

Groet Wouter

Prachtige foto Vincent. Mooi belicht. Handig dat je de instellingen erbij zet. Rare vraag: ik snap de handeling van -1 stop bij een iso van 800 niet.

Groeten jacolien

@Jakolien: in een donkere omgeving (donker bos) heeft de camera de neiging om het geheel wat te licht te maken. Bij een ijsvogel heb je dan het risico van overbelichte witte vlekken in de hals en onder de snavel. Dat staat verder los van de ISO. Andersom, in een lichte omgeving (lucht, water, ijs, sneeuw) pas ik wat overbelichting toe, omdat anders het onderwerp te donker wordt. Het voordeel van een systeemcamera is dat je al direct door de zoeker ziet hoe de foto uit gaat pakken. Het wieltje voor de belichtingscompensatie is dan het eerste waar ik aan draai. Vaak gebruik ik overigens de M-stand, maar in zo'n bos met allerlei wisselende schaduwen, vind ik de A-stand zelf wat prettiger. M-stand met ISO-auto is ook nog een optie, als je niet wil dat de sluitertijd alle kanten op kan vliegen.

Groeten, Vincent

Dank je Vincent. Helemaal duidelijk.
In een lichte omgeving ga ik wel overbelichten, maar in een donkere omgeving fotografeer ik weinig, in elk geval geen vogels, omdat ik al heel gauw last van ruis heb.

Groeten jacolien

Prachtige foto Vincent. Deze fraai diep gekleurde ijsvogel staat er mooi belicht op. Mooie compositie en zowel de vogel als de tak springen er goed uit voor deze achtergrond.
Wat een heerlijke belevenissen heb jij daar gehad!!

Groet,
Alwin K.

Mooie soort die er mooi opstaat.
Groet, Paul

Prachtige foto van deze mooie soort ijsvogel. Gaaf!

Groeten,

Ruben

Gaaf plaatje met mooie kleuren.

Grt. Jurgen

Bij een normale belichting zou idd het wit te wit kunnen worden. Ik speel voortdurend met het +/- wieltje, al is het maar 1/3 stop over- of onderbelichting. Achteraf in RAW kan het ook maar doe het liever meteen. Een nieuwe soort tegenkomen is spannend omdat je die dan ook goed wil fotograferen. Dat is je goed gelukt.

groet,
Cor

Je was er toch voor je werk Vincent...? Smile
Fantastisch om om zomaar naast zo'n exotische schoonheid te kunnen parkeren!
Een beauty!

Groet,
Bert

Ruim 2 weken in de natuur, Bert, af en toe onderbroken door een werkdag van een uurtje of 6 tot 8. Wat een leventje he Smile Nu weer de hardere realiteit...

Groeten, Vincent

Wat een gave plaat en wat een mooi soort. Aan de andere kant van de wereld zie je toch wel prachtige verschijningen. Zullen ze daar ook vast vinden als ze hier zijn Wink
gr John

Da's nog eens een fijne baan!!

Prachtig met die donkere achtergrond, waardoor alle aandacht naar de azuurijsvogel gaat.
Leuk dat je dit vanuit de auto hebt kunnen doen.

Groeten Frank

Bedankt allemaal voor jullie reacties!

Groet, Vincent

:
 
Page 1 of 1