Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtige sfeerfoto.

Groeten jacolien

Het lijken me eerder ganzen toe Kees. Maar wat en heerlijke sfeerplaat toon je ons hier.


groet
Krijn

Ik zie er wel kievieten in met die bredere vleugeluiteinden. Hester

mooi sfeervol beeld met vogels..
grt. Guido

Prachtig sfeervol beeld met langzaam vager wordende lagen in de foto. En wat betreft de vogels: bovenaan zie ik twee toendrarietganzen, daaronder kieviten, in het water krakeenden, rechts daarvan meerkoeten, links onder het baken een dodaars, en links boven de brug een geelpootmeeuw en blauwe kiekendief. Onmiskenbaar!

Groeten, Vincent

Top!

Sfeervol beeld,

Groet, Ane

Altijd weer mooi, en afwisselend door het jaar heen, het rivierenlandschap. Jij daar je Lek, ik hier mijn IJssel. Jij weet je momenten goed te kiezen. Zoals anderen al opmerken, heel sfeervol.
Groet,
sieb

Zo is het, Sieb. Vincent oefent met zijn soortenlijst Smile Smile en heb mijn soortenlijstje er van die dag even bijgepakt en is geelpoot=pontisch en blauwe= grauwe en verder is alles goed Smile Rekent de twee velduilen niet mee die vlak voor m'n neus heel hinderlijk in beeld vlogen en die heb ik netjes weggejaagd en die zijn op de foto niet te zien onderin het struikgewas links van de brug. Dat het geen ganzen maar kieviten zijn, dat zie ik zelfs op een kilometer afstand al, die 'dwarrelen' wat o.a. een grote groep puttertjes ook doet. Ganzen, grutto's, wulpen, etc. dat vliegt allemaal veel strakker in formatie. Hester heeft er kijk op. Dank! voor de waardering. Eerlijk gezegd vind ik dit geen nomiwaardige foto en vind ik de bestudering van de najaarstrek van de vogels, of het wel of geen winter wordt, veel interessanter.

Groet Kees

Het is inderdaad een bonte mix! Ik zie duidelijk méér dan twee ganzen Smile maar het merendeel is kievit inderdaad. Sorry..en geen twijfel aan je waarnemingsvermogen Kees !

groet
Krijn

Mooie sfeervolle skyline. Moet echt wel even inzoomen om de vogels te herkennen maar die kieviten zie ik zeker. Gr John

Inderdaad interessante gedachte. Sommige vogels schijnen ook minder eieren te leggen als er een slecht jaar aan komt qua voedsel. Hoe weten ze dat vooraf? Misschien weten ze ook wel iets over het weer in de komende maanden. Het zou niet eens zo heel moeilijk te onderzoeken moeten zijn. Je kijkt van jaar tot jaar aan het begin van de winter hoeveel exemplaren van wintergasten er zijn, en dan hoe streng de winter dan verder gaat worden. Is er een verband of niet?

Ik vond al onderzoek uit 2018:

https://www.birdspot.co.uk/bird-brain/can-birds-predict-storms

Dr. Heckscher found that in the years that had a more severe hurricane season, the veeries nesting in Delaware ended their breeding season and completed their annual moult early so they could set off on their migration south earlier and avoid the worst of the storms.

Al maanden van tevoren ander gedrag als er veel stormen aan gaan komen?

Het zal allemaal wel, maar voor mij is dit onmiskenbaar een foto van de hand van Kees. Dit is de “Keestouch”
Het landschap, de kleuren, de sfeer en de magie.
Ontroerend mooi door de liefde die eruit spreekt.


Henk

Een geweldig mooi beeld met een onmiskenbare Leerdammer-sfeer!!!

Groet,
Alwin K.

Dank! mensen. @Henk: 'het zal allemaal wel' en zo is maar net want wij mensen hebben toch weinig of geen invloed op de natuur. @Vincent: leuk en interessant stukje. Las vandaag op diverse media dat voor die aardbeving, veel vogels paniekerig waren. Las ook dat in een internationale studie is vastgesteld dat koeien, schapen en honden daadwerkelijk enkele uren voor een beving opvallend onrustig gedrag vertonen. En aangaande onze wintergasten, de laatste jaren valt het me op dat ik bij ons in de uiterwaarden steeds minder grote zaagbekken zie. Er ff op gegoogled en las dat ze de laatste jaren steeds dichterbij de broedgebieden blijven mits er veel open water is. Zal met veel meer wintergasten het geval zijn en heeft alles te maken met de klimaatverandering. Die elfstedentocht, die komt er dus niet meer Smile Heeft ook voordelen want de voorjaarstrek komt ook eerder op gang. Over een 2 a 3 weekjes zijn de eerste blauwborsten er weer maar die zitten pas boven in de rietpluimen als de eerste vrouwtjes op komst zijn. Ook weer zo iets onverklaarbaars, hoe weten ze dat? Ik houd het maar bij Henk zijn woorden en me vooral bezig houden met de 'Keestouch' Smile Smile

Groet Kees

» Last edited by LeerdammerKees on Tue 07 Feb 2023, 23:14; edited 1 time in total

Volgens Vincent en Kees is de biodiversiteit kennelijk sterk toegenomen bij het stadje waar ik ben opgegroeid. Voor mij een zeer vertrouwd beeld en wat mij betreft heel mooie registratie van het landschap en de vogels aldaar.

:
 
Page 1 of 1