Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

nou die ziet er nog perfect uit voor zijn leeftijd!
grt. Guido

Als je zoekt op kleine bonte specht op birdpix verschijnt dezelfde foto op nummer 1 genomineerde Wink

https://www.birdpix.nl/album_page.php?pic_id=150546

Prachtig plaatje!

Groet,

Henri Aantjes

Mooie foto. Een beetje krap bij de staart, en qua detail misschien wat minder mooi dan wat de huidige camera's kunnen produceren. Maar wat een ontzettend lastige soort is zo'n KBS! Er duikt er bij mij in de omgeving soms ook eentje op, maar vervolgens weer totaal spoorloos. Ik zou willen dat ik er eentje zo mooi in beeld zou kunnen krijgen.

Groeten, Vincent

Gaaf hoor als je ze zo te zien krijgt. Gaaf!

Groeten,

Ruben

» Last edited by Ruben de Bruijn on Fri 17 Mar 2023, 21:26; edited 1 time in total

Tja.....wel een verbeterde versie van exact dezelfde foto die al in de database staat. Mooie foto, zeker, maar wel een beetje 'vreemd'.

Groet Kees

@ Kees
Nee Kees, vrijwel dezelfde. Ik dacht 15 jaar later recycle ik mijn spechtje nog eens voor een nieuw publiek. Maar het is een ander bestand. Maar dank voor de oplettendheid.

Is toch op hetzelfde tijdstip (2008:11:08 11:33:51) genomen, Henk. Maar geen idee of die camera's toendertijd ook meer foto's per sec. konden maken Smile Achja, doet er niet zoveel toe. Vind het, eerlijk gezegd, een beetje jammer dat het 'nomigedrag' op BP net zo wordt als dat geliked op FB. Maar ik gun het je (jullie) van harte. Dat DDN is op dat gebied wat minder 'prestatiegericht' en daardoor minder demotiverend. De eer voor oplettenheid gaat naar Henri, hé Smile

Groet Kees

@ Kees
Dank voor je reactie. Inderdaad op exact hetzelfde tijdstip en dat is te danken aan de camera die dat kon. Het leek me leuk om deze foto, die Willy van dit moeilijke, kleine vogeltje indertijd kon maken nog eens te tonen, want je ziet ze op bp maar zelden met veel detail voorbij komen. Het ging niet om nominaties te oogsten, die had hij 15 jaar geleden al genoeg gehad. Maar gewoon om het tonen van een m.i. goede foto van een lastige soort. Verder ben ik met je eens dat nominaties en likes weinig voorstellen, maar het vlees is zwak en het ego wordt graag “gestreeld”

» Last edited by henkdikkers on Sat 18 Mar 2023, 7:59; edited 3 times in total

Ja, Henk, ik snap het. Ik heb niets meer met dat 'gestreeld' worden, het is geen vooruitgang. Mijn eigen ding doen, niets delen, dat maakt het vlees sterk. Wens dat het jullie goed gaat.

Groet Kees

@ Kees
Je weet al heel lang hoe ik je opstelling waardeer.

Mooi zeg....bijzondere spechtensoort.
Ooit zagen we in de Wieden tijdens ons BMP-rondje een paartje kleine bonte spechten. Een slechte foto eraan overgehouden...en ze daarna nooit meer gezien. Maar jullie in eigen tuin toen...mazzel zeg😉.

Groeten,
Annie

Kende dit beeld nog niet en, oud of nieuw, hij is en blijft fraai.
Wat ik wel herken, is dat wat Vincent beschrijft. Een paar maanden terug, vlak bij huis, aandacht trekkend getik, en tot mijn verrassing, een kleine bonte (mijn eerste in Zwolle). Mij negerend, ging hij zijn drukke gang in een echte takkenboom.. Dan even hier hakken en pulken, dan weer daar. Had je hem in beeld, dan was hij op de foto al weer vertrokken. Geeft niks, van zijn aanwezigheid genoten, en daarbij de vrolijk stemmende wetenschap dat er zo'n verdraaid spechtje bij mij in de buurt woont. De boom is nu voor zo lang ik leef, de kleine-specht-boom, ook al zie ik hem (daar) wellicht nooit meer. Steeds even luisteren, even kijken. Zo vult zich je lange termijn geheugen met vogelherinneringen. En wil ik hem even rustig bekijken, dan hebben we jouw foto nog.
@ Kees: DDN, moest even zoeken, er blijken veel instanties etc. met deze afkorting te bestaan, maar na wat logisch redeneren kwam ik bij de juiste.
Overigens, als ik wist dat ik mijn foto's met niemand zou delen, nu niet en "nooit niet", of dat nu op birdpix of elders is, ik geloof niet dat ik dan nog veel energie in fotografie zou stoppen. Mijn geheugen zou dan voldoende zijn, met af en toe een plaatje als geheugensteuntje.
Groet,
sieb

:
 
Page 1 of 1