Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Leuk plaatje, goede keuze om de vogels wat onderin het beeld te plaatsen.

Groeten,

Ruben

Mooie dieptewerking door de 'weglopende' palen en het diametraal zittende andere exemplaar. Had bovenin nog wel wat meer ruis weggehaald kunnen worden toch?

grt
Krijn

Leuke foto's van deze kuifjes maar dat bovenste, donkere gedeelte, had ik weggelaten. Ben je mooi die ruis kwijt (bij de ene wel afkeur, bij de ander niet..) en het voegt niet zoveel toe. Valt op dat de 'dichtbijhuisfotografie' je beter ligt dan de buitenlandfotografie en dan niet qua zienswijze maar vooral door de beperking van je camera. Maar wel knap dat je het uiterste eruit weet te halen.

Groet Kees

Ja het zijn zulke mooie vogeltjes. En gelukkig komen ze af en toe ook naar Zwolle!

Thanks!
@ Kees: Voor mij moet die donkere bovenkant er zeker bij. Anders verlies ik het landschapsgevoel dat ik bij deze foto heb. Het geelgroene gras vormt een soort horizon waarboven de eiken uitsteken. Voor mij makkelijker herkenbaar als maker van de foto, maar ook als kleurvlekken meer een abstracte indruk maken vind ik het prettig dat het, met meer of minder moeite, te herleiden is tot een concreet landschap.
Dichbijhuisfotografie is voor mij altijd solowerk, met volop tijd als ik een interessante situatie tref. Buitenlandfotografie is meer wat ik in het voorbijgaan kan meepikken, we (mijn vrouw en ik) zijn dan altijd samen en de vogelfotografie is dan bijzaak, veelal minder wikken en wegen, snel beslissen, en verder. Ook dat heeft voor mij overigens zijn charme. Twee verschillende manieren van benadering die ongetwijfeld van invloed zullen zijn op de resultaten.
@ Krijn, Kees: Zal ongetwijfeld beter ontruisd kunnen worden, wellicht met gimp (dat ik gebruik), ongetwijfeld met andere, betere programma's. Ik ben waarschijnlijk wat minder precies, streng, in de ruisdiscussie, bij dit beeld stoort het mij niet (mijn allereerste foto die ik plaatste op birdpix is overigens afgekeurd op ruis, geheel terecht, ik wist van toeten nog blazen wat fotobewerking betreft; nu ook nog maar thuis in beperkt aantal standaardbewerkingen).

Leuke foto! Vriendelijke groeten David

Kuifleeuweriken in het decor van een schilderij, ik vind het erg mooi en aansprekend!

groet Wil

@Sieb: daar heb je ook weer gelijk in, het geeft wel 'diepte' in de foto. Ruis vind ik, vooral bij 'vroege en late fotografie' soms juist wat toevoegen maar overdags niet. Maar ook wel weer een feit dat je tegenwoordig met de huidige software alle 'gebreken' eenvoudig kunt wegpoetsen en dat haalt wel de charme uit de fotografie. Het leukste aan de vakanties vind ik altijd de vroege morgen, vrouwlief slaapt i.t.t. thuis dan graag uit en kan ik een paar uur me gang gaan Smile Het snelle beslissen zit er dan later niet in bij bezoek aan pittoreske stadjes met leuke winkeltjes Smile

Groet Kees

:
 
Page 1 of 1