Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >




:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ed , ook met deze soort is de naam verkeerd. Dit is een Oriental White-Eye

U heeft precies moeilijkheden met de benamingen , ook met Je vorige zat Je ernaast.
Grts
Charly

In Thailand komen vier soorten White-eyes voor. Twee puur als wintergast in Noord-Thailand en twee soorten als broedvogel. Deze foto is geplaatst als Chestnut-flanked White-eye. Het kenmerkende wat in de naam zit ontbreekt op de foto. Nu kan een verenkleed wat variabel zijn, maar die vlek is meestal toch zeer duidelijk. De Chestnut-flanked White-eye is een wintergast in het uiterste noorden van Thailand. De datum (februari) sluit dit niet uit, maar de vraag is of deze foto is genomen in het uiterste noorden.
Wanneer ik de foto los van dit alles bezie zie ik geen reden waarom het niet de algemeen voorkomende soort Oriental White-eye is.
Het is van belang aan te geven waar in Thailand de foto is gemaakt en, als de foto in de Peninsula is genomen, aan te geven in welk biotoop (kust, hoog in de bergen) de foto is genomen.

Google Lens is vaak een eenvoudig hulpmiddel voor een eerste zoekrichting. Als ik rechtsklik op deze foto, en dan klik op 'afbeelding zoeken met Google', krijg ik direct de Oriental White-eye als determinatie. De foto's die ik dan krijg te zien, passen ook uitstekend bij het beeld. P.S. even getest bij de huidige 20 foto's op de homepage van BP, en die heeft Google Lens allemaal goed.

Groeten, Vincent

» Last edited by Vincent Vuik on Fri 07 Apr 2023, 8:40; edited 1 time in total

In mijn boek heeft de Oriental White-eye geel op zijn voorhoofd en dat zag ik niet op deze foto.
Ik dacht te moeten kiezen uit de Everett's of de Chestnut-flanked en gezien het gebied waar de foto is genomen kwam de Chestnut-flanked het meest in de buurt.
De foto is genomen ten zuiden Kaeng Krachan op een heuvelachtig terrein.
Charly, Henk en Vincent, ik hoop dat jullie niet erg boos zijn dat ik wel eens een foutje in de determinatie maak.
Ik ben er inderdaad wat minder goed in.

Tuurlijk niet, Ed! Geen enkel probleem. Het is ook lastig, al die buitenlandse soorten. Gelukkig hebben we hier mensen als Charly en Henk, die scherp meekijken of de vogels correct zijn gedetermineerd. Zo blijft de database in orde.

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1