Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ziet er toch fraai uit ondanks de afstand!

Nou knap werk hoor Loes. Wat een fraaie plaat en pose. En..leve de druppels die weer voor dynamiek in de opname zorgen.grt
Krijn

Daar komen mooie plaatjes vandaan (vooral deze van de paring) uit het Lauwersmeer gebied en je kan daar de hele dag plat op de grond liggen voor een laag standpunt.
Ben je daar op vakantie?
Ik ben er zelf ook al meerdere keren geweest in het verleden.
Ik weet nog wel eventueel een leuk onderkomen in dit gebied.
En dat heet Bonnehof,ligt vlak bij Westergeest.
Vanuit daar zit je zo in het Lauwersmeer gebied.

Prachtige foto. Mooi laag standpunt. Actie fraai vastgelegd.

Groet, Leo

@Pieter, ik had het genoegen daar twee weken te verblijven en ik heb echt ontzettend genoten van de vogelrijkdom en mooie plekjes. Heb er inderdaad veelvuldig op de grond gelegen.
Dank voor je tip voor een onderkomen, had zelf een prima stek heel dichtbij gevonden, was echt ideaal.
Gr. Loes

» Last edited by Loes Belovics on Sun 21 May 2023, 9:42; edited 1 time in total

Delicaat moment, zo net voor het "opstappen", niet in het minst door die snavelpunten, zo gevaarlijk dicht bij dat oogje..
Mooi, intiem beeld!
Met die lange stelten is het lastig om bij een laag standpunt, voldoende ruimte onderin te houden voor de (virtuele) tenen, maar ietsje meer ruimte onder oogt naar mijn idee wat prettiger.

Groet,
Bert

Ondanks dat ze ver weg zaten vind ik de foto erg fraai. Ben wel benieuwd hoever ze dan zaten. Eind april begin mei is het volgens mij de beste periode om daar te vertoeven want daarna begint het gras en riet te hard te groeien waardoor je niet van zulke mooie lage standpunt foto's kan maken. Mooie serie heb je gemaakt tijdens je vakantie dat smaakt vast naar meer. Ben je ook nog op bezoek geweest in het bos waar de wielewalen veel voorkomen?

Groet Wouter

@Bert, dank voor je fijne reactie, de foto is een crop, dus wat meer ruimte voor de lange stelten was er wel, maar ik heb bewust voor deze uitsnede gekozen omdat anders het aandeel wit water nogal groot wordt, dan vind ik de compositie niet meer lekker in balans. Het was dus een beetje schipperen.
Gr. Loes

@Wouter, ik durf geen inschatting te maken van de afstand, maar ik moest behoorlijk croppen, veel megapixels zijn dan toch wel heel handig.
Deze periode bleek idd perfect en het was heel fijn dat nu aan de andere kant van de weg een plas-dras is, dat bood prachtige mogelijkheden voor de ochtenden.
In het 'Wielenwalenbos' ben ik wel geweest, maar alleen om te wandelen want ik schatte de kans dat ik een wielewaal zou kunnen fotograferen laag in. Dan lig ik liever bij de steltlopers Smile
Gr. Loes

Heerlijk om dit te kunnen fotograferen in Nederland. En dan zo mooi afgewerkt, top! De resolutie van je camera komt hier wel goed van pas. Ongestraft croppen en nog steeds (op dit formaat) heel goed detail.

Groeten, Vincent

Mooi moment, Loes. Lig ook het liefst plat op de grond maar naarmate het ouder worden wel met het nodige gesteun en gepuf bij het opstaan Wink

groet,
Cor

Je blijft me verbazen Loes, met je prachtige foto's van (meestal) steltlopers. (NB: Ik heb je nog nooit ontmoet, maar ik weet dat jij net als ik vaak in de Amsterdamse Waterleidingduinen te vinden bent. Als ik daarom in de AWD een vrouw met een mooie camera-lens combinatie zie vraag ik soms of ze Loes heet, nadat ik een praatje met haar gemaakt heb. Tot op heden geen Loes...).

Groet,
Eef

:
 
Page 1 of 1