Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Fijne plaat en een mooie compositie. Iets weinig contrast lijkt me waardoor ie bij mij iets fletsig oogt, of het is de nevel die misschien ook aanwezig is. Maar mooie kleuren op het water. gr John

Heel mooi, deze Krakeend met zacht licht er omheen. Het is een wat saaie eend, maar jij hebt er een prachtige plaat van gemaakt, door te spelen met licht. Ze maken ook zo’n grappig geluid, krak krak. En ik herken ze altijd aan de lichte spiegel opzij.

Groeten jacolien

Wat een super fijne sfeer!

groet wil

@John, er hingen inderdaad wat nevels boven het water. Het contrast is ongewijzigd ten opzichte van het origineel. Alleen de witbalans aangepast en kleuren wat levendiger afgewerkt.

Groeten, Vincent

Wat een heerlijke sfeer straalt deze foto uit. Erg fraai licht en mooie compositie.
Ik zie dat je weer met je eigen spullen aan het fotograferen bent dat zal best wel fijn zijn. Ben je ze lang kwijt geweest?

Groet Wouter

@Vincent, duidelijk ik vermoedde het al maar las die nevel niet terug in je verhaal 😉 Mooie plaat! Gezien de datum van deze foto heb je je Sony nog niet terug? Gr John

» Last edited by John_Jak on Thu 25 May 2023, 8:52; edited 1 time in total

Heerlijk, rustig sfeerbeeld. Wel een beetje een groenige zweem op mijn scherm, met name in de keel van de eend. Maar wellicht komt dat door het bladerdak. Hoe dan ook een fijn beeld ! Groet, Hans

Mooie foto Vincent! Prachtig licht en mooie kleuren. En natuurlijk een heel fraai standpunt.

Groet,
Eef

Mooi dromerig plaatje met een fijn zacht kleurenpalet en een dito laag standpunt.
Maar idd ze lijkt verdomt veel op haar nicht, de wilde eend.

Groet RTL

@Wouter, John: nee, camera is nog steeds niet gerepareerd... Dit waren de laatste foto's voordat hij het loodje legde. Er zijn bepaalde onderdelen niet leverbaar. Gelukkig heb ik van de winkel waar ik hem heb gekocht (Hans Keuzekamp in Zwolle, aanrader!) een A7Riii te leen gekregen omdat het zo lang duurt. Dat is voorlopig een prima alternatief. En inmiddels ook weer een nieuwe laptop ingericht met Lightroom en dergelijke, dus ik kon ook weer wat oude beelden onder handen nemen.

Groeten, Vincent

Dank Hans. Groenzweem valt me nu op mijn telefoon niet op, maar ik zal er ook nog eens op groot scherm naar kijken. Ik sluit ook wat groene tinten niet uit, omdat het licht inderdaad gefilterd werd door de bladeren. Als ik het goed herinner, heb ik alleen de kleurtemperatuur aangepast tov het origineel, en niet de groen/magenta kleurtint.

Groet, Vincent

Zalige en intiem portretje !


groet
krijn

Stiekeme foto. Mooi!

Gr,

Peter

Mooi sfeertje Vincent, genoeg ruimte voor de spiegeling.

Prachtig lichtspel waarin je dit hebt vastgelegd. Heerlijk diffuus en sfeervol schouwspel zo. Krakeend staat er mooi op vanuit dit standpunt. Inderdaad is dit ook een fraai getekende eend. Wordt gauw overgeslagen om er eens wat beter naar te kijken omdat hij alleen maar bruin is en er zoveel van zijn. Als je goed kijkt naar die fijnere tekening op de kop en in de hals alleen al zie je hoe mooi ze ook zijn.

Groet,
Alwin K.

Just before the ( nervous) breakdown leverde hij nog dit mooie, dromerige plaatje af. Wat een sereen sfeertje en toen…….

Henk

je hebt er een prachtige plaat van gemaakt. Super mooi, mede door het lage standpunt en het licht.
gr. Christina

Fijn lichtspel met een vleugje geheimzinnigheid.
Mooi!

Groet,
Bert

Mooie foto van de Krakeend, Vincent. Laag standpunt, mooi licht.

Groet, Leo

Heel bijzonder sfeertje en een heerlijk laag standpunt, fraai!
Gr. Loes

Ja mooi Vincent die zachte omgeving en de bijpassende kleuren.

Gr:Pieter.

Bedankt allemaal voor jullie leuke reacties!

:
 
Page 1 of 1