Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Oei..... dit zou zomaar een winnaar kunnen zijn. Voor mij in ieder geval podium waardig. Heel fraai!

Mooi met die donkere achtergrond

Ja, dit is het wel, knap gedaan!

groet wil

Top foto en ook een kanshebber. De uitsnede is goed, de belichting en fraaie houding van deze soort. Kortom een kans hebber.

Groet Wouter

Ik houd wel van dat licht/donker. Qua compositie denk ik dat er meer uit te halen is door links en onder wat weg te snijden. Dat is echter een kwestie van smaak.
Truus

Mooie foto, leuke contrasten door het licht en donker. Een fraaie plaat die goed meedoet in deze opdracht!

Groeten,

Ruben

Geweldig!
Mooi die hele paal dominant in het beeld gezet als een monumentaal voetstuk voor de reiger.
Sierlijk steelt hij daarboven de show.

Groet,
Bert

Mooi grafisch beeld met goed flink wat zwarte ruimte om de witte reiger en witte zitplek, leuk contrast tussen de vierkante zitplek en sierlijke krommingen in de vleugel en nek van de reiger.

Zeer fraai. Reiger zou m.i. ietsjes meer scherpte kunnen gebruiken.
GJ

Mooie MO ...de UFO iets te sterk in beeld voor mij...maar toch een kanshebber....

Groeten
Freddy

Ik vind dit echt een heel mooie foto!
Wel gek dat je die 1/3 - 1/3 benadrukt, want dat is juist redelijk standaard, terwijl; de opdracht juist was om wat buiten de lijntjes te kleuren qua compositie. Het gekke is, dat ik hem toch heel goed vind passen binnen de MO. Vermoedelijk vanwege het grote witte 'gevaarte' pontificaal in het midden, en inderdaad de reiger die de 'verkeerde' kant uit kijkt.

Goede inzending.
Groet, Erna

Ja dat is zeker een mooi beeld. Wel sterk bewerkt natuurlijk maar fraai qua licht, houding en plaats van de vogel

Een spontane druk op het knopje, maar veel er over zeggen vind ik moeilijk.
Waarom is dit nou raak? Dat een vogel tegen een vrijwel zwarte achtergrond geplaatst is gebeurt wel vaker, en ja: vogel springt er dan automatisch uit. Tamelijk makkelijk wel. een beproefde methode.
Maar waarom vind ik die reiger daar nou zo intens en intens mooi? Toch niet omdat ie tegen een zwarte achtergrond geplaatst is. Die mag van mij ook best blauw zijn, of oranje of groen. Zwart is zo dood, vind ik altijd. Nee, waarom de reiger zo mooi, zo intens mooi is zoals hij daar staat, is zijn zitplaatst.
Die zitplaats, een niet nader omschreven witte cilinder waar een vierkant hoekijzertje uit lijkt te piepen, je kunt het niet lelijker bedenken geloof ik. Oer lelijk - ugly. Fťo!
Het is dat contrast, tussen oerlelijk en intens mooi, hard tegen zacht, koud tegen warm, ongedefiniŽerd tegen overduidelijk - dat is wat deze compo zo raak maakt, de foto zo fantastisch.
grtz, josephine

Niet heel verrassend qua compositie wellicht, maar vanwege de strakke lijnen en de leuke houding van de reiger vond ik hem toch wel passend. Ik ben benieuwd!

Een mooi beeld van de zilverreiger op de "Ufo"maar of het een rake foto is ?
Vind het onderwerp sowieso lastig om te beoordelen.
gr. Christina

Opvallende foto. Met een rake compositie.

Dit is voor mij de leukste en meest creatieve inzending. Moest eerst even kijken waar ie op stond maar zal wel de witte bovenkant van een paal zijn. Mooie pose van de reiger ook. gr John

Ik zie hier wel een kanshebber in; de 'ufo' centraal gehouden en de reiger boven in de rechterhoek. Een goed gekozen compositie. De houding van de reigel is top. Hierdoor spreekt de foto meer aan dan die zou zijn bij een statische reiger. En zoiets moet dan wel meezitten.

groet,
Cor

De winnaar voor mij, wat een sterk beeld! Contrasten, schaduwen, houding van de zilverreiger en die 4 stops onderbelichten maakt het een hele mooie foto. Daar heb je de nodige moeite ingestopt, maar niet zonder resultaat.

Voor mij knalde deze er direct uit qua compositie. Misschien wel nog een tikkeltje recht zetten.

Ik heb een aantal keren naar deze inzending gekeken en ik weet het niet zo goed. Dat ligt ongetwijfeld aan mij. De ufo had sowieso een beetje met de klok mee recht gezet moeten worden. Klein slordigheidje in dit beeld.

Heel erg mooi!
Ik houd hiervan; niets dan de essentie.
En wat ik ook zo mooi vind is dat, ondanks de donkere afwerking, er toch nog iets van donkerbruin van de dukdalf doorschemert.
Misschien dat de vleugel iets is overbelicht, maar als dat al zo is stoort het mij niet.

Erik

Ik vind dit gewoon een fantastisch beeld en voor mij mag die winnen!
Goed gevonden! Prachtig op de foto gezet! en intressant om naar te kijken! En, misschien het belangrijkste, past uitstekend in deze MO!

Groet Alex

Goed gedaan deze en leuk als je dit net tegenkomt voor de opdracht.
Geslaagde foto.

Groet Jan

Topfoto! Van harte!

Gr,

Peter

:
 
Page 1 of 2
Goto page 1, 2  Next