Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Hans, lekkere vakantie gehad, ik denk dat we deze week prachtige foto's van je gaan zien.

Daar komt wel even wat voorbij zeg! Zeer fraai dit bovenaanzicht van m.i. de mooiste Gier. Indrukwekkend, hoe het kenmerkende profiel van deze Lammergier afsteekt tegen de besneeuwde ondergrond. Majestueus en magistraal Hans.

Henk

Klasse werk Hans.
GJ

Prachtige foto van deze indrukwekkende gier. Mooi zo boven gefotografeerd.

Top werk hier weten neer te zetten

Gr Sam

Een hele fraaie bijvangst.

Toch wel een bijzondere prioritering. Alpenheggenmussen heb je ook in Den Haag op kantoorgebouwen, lammergieren niet toch? Smile Ik zou toch een ontmoeting van dichtbij met een lammergier bovenaan mijn lijstje zetten. Maar misschien heb jij die beesten al tientallen keren gezien. Prachtig zo van bovenaf, met de besneeuwde ondergrond daarachter. Ook fijn licht, waardoor de gier niet al te donker is, maar je toch structuur in de sneeuw erachter hebt kunnen behouden. Super!

Groeten, Vincent

@Vincent: het ligt zoals je in mijn blog kan lezen natuurlijk iets genuanceerder, maar ik heb gewoon niet zo heel veel met roofvogels als veel anderen. Ik vind ze natuurlijk ook gaaf, maar de kleinere soorten vind ik gewoon nóg leuker. Van beide soorten had ik nog geen foto's (lammergieren had ik volgens mij nog nooit echt zeker gezien), en wat dat betreft stond de AHM net wat hoger op de verlanglijst, ook omdat ik hoopte daar wat meer creativiteit in kwijt te kunnen que fotografie Maar ik heb er natuurlijk ook niks tégen, in tegendeel - ik vind het een prachtvogel, die grote baardman Wink ...

Fraai, hoop deze indrukwekkende vogel in april tegen te komen.

groet Ben

Zo van boven is hij nog indrukwekkender als van onderaf. Hij is haast zwart, in plaats van bruin - en je krijgt een enorm gevoel van diepte omdat daar beneden nog een hoop te zien is.
Een interessant PDFje vind je hier:
https://quebrantahuesos.org/wp-content/uploads/2018/06/criteriosdeidentificacion.pdf
en dan ge ik er van uit dat je moeiteloos spaans kan lezen natuurlijk. Anders moet je eerst maar even les gaan nemen of zo.
De kleur van buik en borst is trouwens niet van nature roestbruin, maar die ontstaat door het ijzerhoudende gesteente, als ze een stofbad nemen.
Inderdaad niet echt een Hans-Overduin-vogeltje. Daar kan ik me wel wat bij voorstellen. Toch wel goed dat je wat plaatjes hebt geschoten.

Hangt er mooi in! De vogel staat er mooi op maar vooral de diepte in de foto en de structuren die in de sneeuw te zien zijn maken de foto wat mij betreft. Mooie ontmoeting natuurlijk.

Groet,
Alwin K.

Stunning!

Mooi ruimtelijk beeld van boven op die enorme gier in zijn landschap,

groet, Ane

Dank allemaal voor de reacties en @Josephine voor de link daar de PDF, handig ! Groet, Hans

Prachtige serie op je website! Deze mag er ook zijn zo boven op de rug. Gr John

WOW!
Prachtig van bovenaf gefotografeerd waarbij de weidsheid en de diepte van het berglandschap fraai uitkomen.
groet,
Boudewijn

:
 
Page 1 of 1