Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtig, vooral de subtiele lichtroze zweem op de borst van de linker eider.

“ Synchroonzwemmers” Wat een mooie mix van tinten. Dat zachte, zalm-rose op de borst, het mint-groen in de hals en het oker- geel op de snavel. Een lust voor het oog. Met het zwart dat er het goede contrast aan geeft. Mooi Vincent.

Henk

Gave foto Vincent,

Zeker, karakteristieken koppen hebben deze mooie eenden.
Knap vast gelegd.

Groet RTL

Prachtige foto Vincent!

Gaaf beeld!
grt. Guido

Heel mooi. Die herhaling is erg aantrekkelijk. Fijne highkey.
Truus

Hele mooie compositie Vincent en het lage standpunt geeft iets extra's!
Groet
Henk

Mooi.
Heb je voor de compositie nog geprobeerd hoe het werkt met minder lege ruimte rechts? Ik vind dat zelf niet veel toevoegen, en je houdt mi voldoende kijkrichting voor de scherpe eend.
GJ

Wat mooi een High Key belichting en ook mooi zo in beeld gebracht Vincent

Gr Sam

Hoi Gert-Jan, hoeveelheid ruimte rechts is geen heel bewuste keuze, maar meer het resultaat van de gewenste mate van croppen en de gewenste plek om de voorste eider te 'doorsnijden'. De twee eiders verder naar rechts, dan krijg je dat het er lelijk uit begint te zien dat er een stuk eider mist. Maar rechts een reep eraf en van 3:2 naar bijvoorbeeld 4:3 zou inderdaad een prima keuze zijn.

Groeten, Vincent

Prachtig die Eiders. Zo half erop vind ik ook wel wat hebben.
gre. Christina

Heel fraai, wat mij betreft het mooist uitkomend tegen een zwarte achtergrond. Picasso-eenden, vind ik het, nog eens benadrukt door de manier waarop jij ze gefotografeerd hebt.
Groet,
sieb

Naar mijn smaak ook een erg mooi high key foto. Ik heb op internet afgelopen maand nog gezocht naar de definities van high key (omdat ik van plan was mee te willen gaan doen aan de MO wat me niet tijdig gelukt is) waarbij ook werd aangehaald dat er zeker ook sprak kan zijn van sterke donkere kleuren of lijnen in zo'n foto.
Dat vind ik aan deze foto dan ook erg mooi. De donkere kleuren van de prachtige koppen van de Eider zijn heel fraai om in deze high key opname te zien. Ik maak zelf al helemaal niet zoveel bezwaar tegen het soms ontbreken van een deel van de vogel en vindt dat je hier een goede compositie gekozen hebt. Door het zo in beeld te brengen worden die mooie koppen van de Eider extra tot uiting gebracht.

Groet,
Alwin K.

Bedankt Alwin, voor je uitgebreid onderbouwde reacties op de twee foto's. Leuk!

En alle anderen ook bedankt voor jullie schrijfsels en nominatie bij deze twee Picasso-eenden!

Groeten, Vincent

:
 
Page 1 of 1