Het magazine voor Natuurfotografen
Wij plaatsen verschillende cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en om het gebruik van de website te kunnen meten. De analytische gegevens zijn volledig geanonimiseerd en niet te herleiden naar IP adressen of personen.
Lees hier meer over cookies en ons privacybeleid
Ruben de Bruijn on Fri 15 Mar 2024, 18:39
Wat een bijzondere vogel, mooi op de foto gezet in het fraaie licht. Groeten, Ruben
Martjan Lammertink on Fri 15 Mar 2024, 19:45
Mooie soort en ziet er prima uit qua kleur op mijn scherm.
Jovanzo on Fri 15 Mar 2024, 19:50
Vogels die niet in Europa voorkomen hebben met mij wel wat Michiel, dus daarom zeg ik er wat van wat ik er mooi van vindt of nomineer hem dan
Henk Baptist on Fri 15 Mar 2024, 23:49
Toch even aandacht voor de determinatie. Ik sta er over verbaasd dat Birdpix de Oostelijke en de Westelijke Willet als aparte soorten beschouwt. Birdpix volgt in principe de IOC list waar slechts de soort Tringa semipalmata bestaat met de ondersoorten semipalmata en inornata. In Costa Rica kunnen beide ondersoorten voorkomen. Beide ondersoorten zijn slechts in broedkleed van elkaar te onderscheiden en dan nog lastig. Het verschil zit in de maten van de vleugel, snavel en tarsus, zonder overlappen, en in de mate van streping op flanken en borst, maar met een grote variatie. Op de foto zie ik een forse streping op de flanken en borst. Dit wijst op de Oostelijke Willet (T. semipalmata). De Westelijke Willet zou minder streping hebben. Maar zekerheid geeft dit niet. Recent onderzoek naar de migratiepatronen wijst wel op verschillen in doortrek en overwintering. De oostelijke vorm lijkt meer van de USA over de Atlantische Oceaan naar Zuid-Amerika te trekken. De westelijk blijft vooral langs de pacifische kust. Nu de foto in de winter aan de Pacific is gemaakt en de vogel zeer fors overkomt, is de determinatie van Westelijke Willet, ondanks de forse streping voor februari, zeer aannemelijk.
Michiel H. on Sat 16 Mar 2024, 11:25
Dankjewel Henk, interessant verhaal! En inderdaad precies waar ik tegenaan liep. Op observation.org kon ik deze gewoon als willet invoeren, maar hier op BP moest ik een ondersoort kiezen. Aangezien de oostelijke "scarce" is volgens mijn recente gids heb ik voor west gekozen. Maar de snavel is best wel dik dus ik blijf twijfelen (zie hier voor een dichterbij plaatje). Nog maar eens puzzelen op een regenachtige dag 😉.
Edwin Tuyn on Sat 16 Mar 2024, 13:21
Prachtige foto, mooi het zand en toch nog een paar steentjes er op gelaten.
DijkstraSJR on Mon 18 Mar 2024, 10:32
Mooi hoe trots hij daar zo loopt, mooi genomen zo, ziet er goed uit Gr Sam