Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Mooi, als twee schermers in actie, touché, gaaf in beeld weten te brengen, rustige achtergrond die toch nog wel iets prijs geeft.
Sieb

Ik ben blijkbaar niet de enige met grutto's. Ik dacht dat er vooral futen zouden worden geplaatst, maar grutto's doen het nog beter Smile

Prachtig foto, mede door het lage standpunt! De poten van de rechtergrutto zijn niet helemaal top, maar je kunt niet altijd alles hebben. Van mij een nominatie!

Groet,

Hans

Lentekriebels? Meer een gevecht om het vrouwtje. Prachtige actieopname.

De mooiste grutto-foto tot nu toe binnen deze MO. En dat komt door het lage standpunt. Prima gedaan.

Mooie actiefoto met prima achter- en voorgrond.
Groet Edwin

Heel fraaie inzending! Mooie actie en interactie, en geen 'standaard' paringsfoto.
In ieder geval vind ik deze van de vier ingezonden Gruttofoto's de beste.
Hoe de vergelijking met de andere foto's uitpakt weet ik nog niet.

Groet, Erna

Het aantal grutto's wint het van de futen, waarschijnlijk omdat er daar meer van zijn. Heb onlangs ook al zo'n foto voorbij zien komen met een compleet ander verhaal erbij. Daar zou het vrouwtje het mannetje nog even afhouden van zijn bedoelingen.
Groet Peter

Prachtige foto zeg, van deze grutto's

Gaaf beeld, wat zeker voldoet aan de opdracht. De actie is mooi te zien, met die snavel die in de huid prikt. Prachtige inzending!

Groeten,

Ruben

Voor een actiefoto is de sluitertijd op het randje. Het zorgt wel voor wat dynamiek in de vleugels. Ik denk een van de betere inzendingen, die misschien wel kans maakt op een podiumplaats.

groet,
Cor

Prachtig in deze setting.

Heel wat Grutto opnames deze keer...jullie zijn daar wel bevoorrecht natuurlijk ...een van de mooiste grutto paringen of wegjaag taferelen..

Groeten
Freddy

Een prachtige scherpe gruttofoto vanuit een laag standpunt. Goed gedaan.
Voldoet aan de opdracht.
Wat een geweldige tijd om de grutto in verschillende posities te kunnen fotograferen.
Hier moeten we, voor een eventuele nominatie, kiezen uit vijf ingezonden grutto foto's.
Er zit er vast een tussen die een nominatie krijgt. Spannend dat wel !
Veel succes en groet,
Herman

Prima foto dit, mooie actie, fijn standpunt geeft je het gevoel dat je er vlak bij zit. Heel goed deze
grtz, josephine

Hier heb je een mooie aktie gevangen in beeld. Er zijn natuurlijk veel van grutto foto's bij deze opdracht maar dit is wel een van de betere.

Groet Alex

Twee duellerende grutto’s vanuit een pima standpunt, goed scherp en een goede belichting. De mooiste uit de grutto inzendingen. Voor mij een kanshebber. Gr John

Dit is wat mij betreft de beste uit de serie grutto's die hier getoond zijn. Voldoet prima aan de opdracht. Mooi laag standpunt.

Prachtig, snavelende grutto's en een daarvan in de lucht als bonus, heel fraai,

Groet, Ane

Ook goed aan de opdracht voldaan, vind ik. Die gevechten horen erbij, ewn het is ook een mooie foto.

Willem

Schitterende actie plaat van deze knokkende Grutto's met duidelijk last van de lentekriebels. Mooi laag standpunt en mooi belicht.

Het aantal grutto's wint het van de futen, waarschijnlijk omdat er daar meer van zijn. Heb onlangs ook al zo'n foto voorbij zien komen met een compleet ander verhaal erbij. Daar zou het vrouwtje het mannetje nog even afhouden van zijn bedoelingen.
Zie hiervoor het vogeldagboek van Adrie de Groot met deze tekst bij zijn foto:
"Ondanks haar ogenschijnlijke welwillendheid laat zij een paring niet zomaar toe en trekt aan zijn borstveren. Jos Hooijmeijer van de Rijksuniversiteit Groningen, aan wie ik de foto toestuurde, noemde dit overspronggedrag. “Je ziet wel vaker dat het vrouwtje die paring niet gedwee ondergaat; ik zou het duiden als overspronggedrag om wat van de spanning kwijt te raken. De hormonen gieren door het lijf en dan kunnen ze wel eens raar uit de hoek komen. En bovendien: vergis je niet in de individuele verschillen. Misschien is dat gewoon een pittige dame!” Simpel gezegd is overspronggedrag een uitweg in conflictsituaties. In dit geval: zal ik paren of vluchten? Om die moeilijke beslissing te vermijden wordt een uitlaatklep gezocht: het mannetje aan zijn borstveren trekken".

Groet Peter

:
 
Page 1 of 1