Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Prachtig zeg Guido,

nou dat had ik niet verwacht, de ganzen staan er redelijk goed op maar in de lucht is weinig te beleven.
ik dacht nog 1 April moet kunnen Wink

@Jovanzo, dank je wel voor je support incl. nominatie!
groet, Guido

De ene ganzenfoto is de andere niet Guido.

Henk

@henk , dankjewel voor je reactie en nominatie!
hartelijke groet, Guido

Technische aanvulling: deze foto is rechtstreeks gedownload naar de laptop van Erla mijn vrouw met behulp van Picasa app , daar is dus geen Olympus workspace aan te pas gekomen. Als ik t.z.t. nieuw materiaal heb zal ik dat eens verder testen

» Last edited by guido mwm on Mon 01 Apr 2024, 9:44; edited 1 time in total

Ja. 1 april moet kunnen. Dat blijkt. Ik denk dat de moderators zelf ook in een 1 april modus zitten. Want dit kwaliteitje is in mijn ogen toch echt niet voldoende voor het verzamelalbum. Het zal veel te maken hebben met de compressie naar dit birdpix formaat, maar er is veel detail verlies.
Maar ook hier: een indrukwekkende groep. En de entourage, vooral de voorgrond, is boeiend.
grtz, josephine

@Josephine, het is een verzamelalbum daarin staan foto's van wisselende kwaliteit. Compressie van zo'n overvolle afbeelding heeft natuurlijk zijn prijs.
Als waarneming in iedergeval interessant.
groet, Guido

Een mooi overzicht van deze ganzen allemaal, voor mij had ik een heel stuk van de lucht afgesneden, een maar panorama foto ervan gemaakt, komt het rustiger en beter over.

Gr Sam

Mooi groepsoverzicht zo, ben het wel eens dat het qua kwaliteit wel wat tegenvalt, maar wel een interessant beeld.

Groeten,

Ruben

@Ruben, het was super interessant om te zien en misschien is dit een aanleiding om daar eens heen te gaan. Ben benieuwd naar betere foto's van deze soort in die aantallen.
Bedankt en groet, Guido

Mmm, Guido. Ik hoop dat je motivatie om iets te plaatsen toch is omdat je ons iets moois wilt laten zien. Als je zelf alles al weggegooid hebt vond je het blijkbaar niet mooi genoeg om te bewaren. Waarom dan toch een exemplaar uit de vuilnisbak halen? Eerlijk gezegd komt het een beetje over alsof je je gelijk wilt halen.

Terug naar de foto. Grote groepen aansprekend in beeld krijgen is gewoon heel erg lastig. Dat vereist, denk ik persoonlijk, eerder creativiteit dan techniek. Hier komt het bij mij niet zo over. Bij je niet geplaatste foto komt het voor mij een stuk meer over als je alle grote ganzen aan de bovenkant er afhaalt en er een soort panorama van maakt.

Nou, dat is een kritisch stukje geworden, maar moet ook wel eens kunnen toch 😉. Groet, Michiel

@Michiel, ik zou ook liever de oude foto wat aangepast in het VA hebben willen zien. Maar het herhaalde commentaar was: gebrek aan scherpte dus ik zag er geen heil in dit verder aan te passen en aan te bieden. Het origineel is overigens niet meer beschikbaar. Ik heb al mijn foto's verwijderd omdat ik daar technisch geen heil meer in zag. De oorzaak van de slechte kwaliteit was niet te achterhalen.
Deze foto kwam ergens anders vandaan dus niet uit de vuilnisbak maar uit de opslag van mijn vrouw.
ik vond de massa brandganzen interessant genoeg om te laten zien ook al verwachtte ik daar niets van.
wat ik me bij creativiteit moet voorstellen zou ik graag visueel in een goed resultaat eens zien. de brandganzen waren nogal schuw en snel opgevlogen dus veel tijd heb je daar niet. schuiltentjes wellicht, ik laat het graag aan iemand anders over.
als ik mijn gelijk had willen halen zou ik de oude foto met vliegende ganzen opnieuw hebben bewerkt en aangeboden. duidelijk zo? groet, Guido

ik bewaar overigens geen foto's , wel hebben wij wat fotoalbums en ik heb er enkele honderden op BP en dat is mij voldoende.

» Last edited by guido mwm on Mon 01 Apr 2024, 16:59; edited 2 times in total

@Sam, een heel stuk van de lucht afsnijden geeft een mooier beeld maar ik wilde niet teveel croppen omdat ik bang was voor verder kwaliteitsverlies, misschien ten onrechte . Ik dacht full frame geeft technisch het beste resultaat..
dank voor je suggestie.
groet, Guido

@RTL, super leuk een derde nominatie bij deze "brandganzen"'
groet, Guido

:
 
Page 1 of 1