Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Schitterend Ad, wat een detail in het verenkleed. Grappig idd dat de pupilgroote verschillend is tussen de beide ogen. Hele fraaie aanvulling op je geweldige Steenuilserie!!

Mooie close-up Ad,
prachtig detail.
Ben al lang opzoek naar de uilen soorten,
maar helaas nog steeds niet gelukt.
Groet,
Ruud

Ja, ook weer een prima pasfoto, zelfs zonder lach. Mooi scherp, belichting prima en mooie achtergrond.

Hele mooie plaat.

Grote klasse, prima pasfoto. Verschil in pupilgrootte geeft nog meer kracht aan deze blik.

Ook hier zie ik weer de grote zonde bij een portret. Belichting deelt het gezicht in schaduw en zon-zijde. Niet zo erg hier, zelfs nauwelijks opvallend en zeker niet storend. Het heeft je trouwens nog een troef van verschillende pupielgroote opgeleverd! Het is dé foto die mijn inziens het best beantwoord aan de opdracht. Mijn grote favoriet dus.

Een hele mooie foto die ook precies aan de opdracht voldoet denk ik. Een vogel die je met twee ogen aankijkt. Voor uilen heb ik een zwak maar buiten dat is dit een hele fraaie foto ook vanwege het licht. Klasse gedaan dus.

100% volgens het boekje. Rudi heeft een punt, maar volgens mij was het geen onderdeel van de opdracht om de belichting ook frontaal te hebben.

Inderdaad, hier kom je mee langs de douane. Prachtig!

Voor mij is dit hem. Doet een beetje denken aan de velduil van Rein Hofman voorop het birdpixjaarboek. Heel mooi, complimenten dus!

Ad, zoals al je Steenuilen is ook deze weer prachtig! Maar net omdat ik zoveel Steenuilen gezien heb de voorbije tijd, vind ik er weinig 'nieuws' in... Samengevat: een quasi perfecte foto die absoluut voldoet aan de opdracht, maar me toch weer niet helemaal 'raakt'. Subjectief, ik weet het, je staat voor mij op nummer 2.

Helemaal eens met Glenn. Technisch perfecte foto, die volledig voldoet aan de opdracht. Toch ook voor mij op nr 2, hoofdzakelijk vanwege de moeilijkheidsfactor. Die is voor uilen gewoon veel lager tov andere vogels.

Een pasfoto die perfect voldoet aan de nieuwe regels. De niet helemaal gelijke belichting heeft wel als voordeel dat op de pasfoto twee verschillende oogkleuren/pupilgrootte is te zien (makkelijk voor de herkenning op verschillende momenten van de dag). Het belichtings nadeel wordt derhalve weggestreept tegen dit voordeel. Voor mij dan ook gedeeld winnaar.

Prachtige pasfoto.
Veel detail, mooi licht.
Mijn favoriet.

mooie pasfoto Ad, idd wel jammer van het niet frontale licht.

Knappe inzending met dubbele lichtinval waardoor pupilgrootte instructief aangetoond wordt
Technisch hoogtstaande opname en mijn favoriet!

Prachtig portret van een dankbare soort met heel veel detail. Minpuntjes vind ik niet onmiddellijk en de schaduw stoort mij hier eigenlijk niet zoveel. Het enige wat ik zou kunnen opmerken is dat een frontaal zicht op een Steenuil een weinig verrassend beeld oplevert, iets wat vaak wel het geval is bij een portret van een soort met lateraal geplaatste ogen.

Het leven heeft een donkere en een lichte kant, ook zo deze plaat
wel een superplaat.... maar nog nooit een liggende pasfoto gezien.

:
 
Page 1 of 1