Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Sorry Doodles, ik weet dat je dit bewust gedaan hebt, maar ik zie dit soort foto's als mislukte opnames. Maar dat is mijn bescheiden mening.

gr. Gerwin

No problem Gerwin, ieder zijn eigen mening en ik wist dat ik wisselende meningen kon verwachten bij het plaatsen van "eens iets anders"!

Mislukt is naar mijn mening een opname als er niet uitkomt wat je bedoeld had, maar in dit geval was ik van plan zoiets te creŽren. Dus geloof het of niet, ik was best blij dat het lukte Very Happy

dat geloof ik graag hoor Doodles, dat je dit bewust hebt gedaan. Maar ik vind het gewoon niet mooi en als ik zo iets gefotografeerd heb gaat hij altijd in het veld al in de prullenbak. Maar dat het eens iets anders is daar heb je wel gelijk in Wink .

Ik ben in voor een experiment maar voor mij moet je proberen om met deze foto's een gewoon album te halen en niet de leuke diversen. Krijg nu bovendien een beetje het idee dat na de eerste bewogen zwanen, men elkaar een beetje gaat kopiŽren.

Mislukte opnames zijn dit niet. Zeker als de lange belichtingstijd bewust is toegepast. Om alles wat je persoonlijk niet mooi vindt of niet gewent bent te zien meteen als mislukt te bestempelen, geeft slechts een indruk van je eigen beperktheid.

De kleuren zijn hier mooi en de bweging komt goed over. Toch zie ik liever een wat gestreepte achtergrond (vage omgeving door meetrekken) zodat er wat meer snelheid in het beeld komt. Nu heb je als het ware alleen het klappen van de vleugels in beeld gebracht.

de vogels missen hier naar mijn mening net iets te veel tekening (zeker ten opzichte van je vorige). de groep is wel mooi in beeld gebracht.

en "weer eens wat anders" geldt misschien voor deze kleine birdpix-wereld, maar niet voor de grote wereld van de fotografie.
compliment, maar... net niet

Ik wil me nergens mee bemoeien maar ik vind dit dus
een superopname !!
Sfeer, eens iets anders !
Ook mooie compositie!
Marijn,wees trots op je opname!

Gr
Jeroen

Ik hou wel van wisselende commentaren, ze geven je vaak nieuwe inzichten.

De commentaren van Hendrik en Peter geven tips hoe ik de opname nog beter had kunnen maken, en die onderschrijf ik volledig. Heren, dank voor de constructieve bijdragen! Keep 'm coming...

Ik ben blij dat er wat creatieve fotografen op BP te vinden zijn. Net even gekeken naar de foto's van Doodles en met name zijn laatste 5 uploads onderscheiden zich van de rest. Ikzelf ben niet zo'n fan van dit soort foto's (dan heb ik het alleen over deze foto) maar trekken wel mijn aandacht. Prima bezig in mijn ogen.

» Last edited by erikjanlock on Mon 20 Nov 2006, 13:45; edited 1 time in total

dank je Hendrik Confused om iemand gelijk beperkingen op te leggen. Iedereen zijn eigen smaak zal ik maar zeggen. Het is echt niet zo dat ik dit soort platen niet waardeer, maar ik vind ze vaak gewoon niet zo mooi. Ik ben dan ook meer vogelaar/vogelfotograaf dan fotograaf zal ik maar zeggen Wink .

edit. Vind de vorige van jou, Doodles, trouwens veel mooier en die kan ik veel meer waarderen. Nogmnaals mijn bescheiden mening Wink

» Last edited by Gerwinvanhouwelingen on Mon 20 Nov 2006, 14:53; edited 1 time in total

Doodles,

Ik vind dit een prachtige foto.
Geweldige sfeer;om zo aan de muur te hangen.
Zowel als vogelaar en als natuurfotograaf kan ik dit zeer waarderen.
De werkelijkheid is vaak minder scherp dan velen in hun foto,s suggereren.
Dit soort foto's gaan leven en er zit actie in.
Heel wat anders dan al die bevroren vogels in de lucht.
Voor mij pure fotografie.
Altijd kan er iets beter en anders , maar soms is het gewoom zo als het is.

Succes!

Peter Zwitser

Quote:
Dit soort foto's gaan leven en er zit actie in.

Wat Peter zegt.

Jammer dat hier geen map/album voor is of is dat juist niet de bedoeling in dit forum. Zal de Faq er eens op na lezen.

Toen ik hem voor het eerst zag dacht ik "ai, das jammer"Smile))) Maar als je een beetje achteruit gaat en het geheel ziet dan is het toch wel erg mooi. Sluierachtig.. alsof het geschilderd is.

Misschien zou je deze foto op canvas moet laten afdrukken en in de kamer hangen!

Compliment en een groet,
Marc

Het doet mijn zelfs een beetje lito-achtig aan. Dus wat mij betreft is dit dan ook kunst met een grote K.

Voor mij zijn dit soort dingen niet nieuw, al heb ik nog niet door hoe dit op digi goed voor mekaar te krijgen - wel afgelopen week flink geoefend op waaiende bladeren. Jawel, alles maar dan ook alles "mislukt", zelfs bij relatief snelle tijden als 1/60. Ik heb het gevoel dat digi een stuk minder vergefelijk is dat film was kwa scherpte/onscherpte en contrastscheiding.

Het probleem is dat je ergens wťl een eyecatcher moet inbouwen. Dit soort vage platen missen dat. Als er nou maar 1 ganzekoppie scherp was geweest... of een betere compo van onscherpten, etc. Hoe het wel kan nmm:
http://www.gdtfoto.de/content/bild.popup.php?lang=en&bild=11590098011_l.jpg

Kortom, mijn mening is dat dit een uiterst interessante, moeilijke bezigheid is. Ga er vooral mee door, studeer verder en laat zien zodra er iets beter gelukt is.

» Last edited by egon on Mon 20 Nov 2006, 20:47; edited 1 time in total

Quote:
Krijg nu bovendien een beetje het idee dat na de eerste bewogen zwanen, men elkaar een beetje gaat kopiŽren.


Sja, dat gebeurt wel vaker op bp, kijk maar eens naar de ijsvogel van de ovp, purperreigers van de Zouweboezem en pestvogels/goudvinken/appelvinken van Zeewolde. Een collega-vogelfotograaf noemde dit al "het polonaise-effect" van bp, ik wil daarmee echter niemand weerhouden (toch) aan te sluiten Wink . Je ziet immers bij deze plaat dat er telkens weer een andere, vaak ook onderscheidende versie komt, en dus de moeite waard om te laten zien. Goed bezig Marijn!

» Last edited by Joep Tomlow on Tue 21 Nov 2006, 17:16; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1