Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

En dan komt er nog bij,dat het ook nog een mooie actieplaat is geworden. Inderdaad een vreemde combinatie van soorten...maar wel leuk om eens te zien!

Proficiat Rudi.

Groet, Tim

Inderdaad een hele mooie waarneming en foto van deze aparte mix.
Ton

Een heel interessante waarneming. Maar eerlijk gezegd heb ik twijfel over de te naam stelling. Een Aythya-soort met een Anas-soort? Ik vraag me af of de verwantschap nauw genoeg is voor een levensvatbare hybride. Waarop is de naamgeving gebaseerd? En zijn er mogelijk meerdere foto's beschikbaar met andere details?

Vier vragen Pieter! Het is een beetje een gemakkelijk om aan iets te twijfelen zonder dat je zelf met een andere "oplossing" op suggesties naar voor komt. Er zijn al veel voorbeelden van Aythya en Anas hybriden, dat is niet nieuw. Dus je eerste en tweede vraag is daarmee beantwoord. De naamgeving is gebaseerd op de gelijkenis met een Pijlstaart, dat is nogal evident, daar lijkt deze vogel het meest op - lange nek, snavel, spiegel en jizz. De Rode Iris en de kleur van de kop deden ons aan Tafeleend denken. Maar ik hou een andere mogelijkheid zeker open, als jij of andere specialisten zich geroepen voelen? Laat maar komen!
En wat je 4de vraag betreft, ja die zijn er, een heleboel, maar deze toont wat er moet getoond worden. De rest komen wel eens op mijn site te staan, maar daar wordt aan gewerkt.

Groet, Rudi

Ik weet niet of dit de plaats is voor een uitgebreide gedachten wisseling. Misschien dat daar een geschikter plaats voor is? De kopkleur kan ook van smient komen; daar zou ook die opvallend blauwe snavel mee verklaard zijn. Maar dan het oog, en die spiegel: twee metaalglans spiegels, zouden een metaalglans terug moeten geven. Kortom, ik heb ook nog geen pasklare oplossing, maar ik vind het wel interessant om er eens over van gedachten te wisselen. Ik ben benieuwd naar verdere foto's, en naar oa de borstkleur.

:
 
Page 1 of 1