Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Ik moest even nadenken over mijn commentaar. Het onderwerp zou wellicht aansprekender zijn als het iets naar links zou zijn geplaatst. Verder vind ik de kleuren en het licht erg fraai.

Chris

Hi hi...ik vind (en vond) dit een wereldfoto !! Een vogel op ZIJN eiland, ZIJN slaapplek..meesterlijk vastgelegd.
groetjes

Ik moest hetzelfde denken als Chris. maar... wat is hier het onderwerp. het geheel van plantje en vogel of slechts de vogel... Als vogelaar zeg ik dan.. hup, naar links dat eiland. de vogel (snavel) ziet er selectief bewerkt uit. Toch qua sfeer een erg sterke.
groet
edit: Is al overheen gekeken, ook hier geldt da er maar weinig pixels beschikbaar zijn voor de snavel en andere details..

» Last edited by Elbert van Wijk on Thu 01 Mar 2007, 22:06; edited 1 time in total

Schuiven met het eiland in het beeld is geen optie. Het eiland, (niet de vogel) is zeer bewust centraal geplaatst. Jullie mogen bekvechten waarom dat zo is gedaan. Cool

Quote:
de vogel (snavel) ziet er selectief bewerkt uit


Deze foto heeft natuurlijk zeer te lijden onder het kleine formaat. Hier graag overheen kijken. Als hij het goed doet wordt hij gedrukt, en dan moet je eens opletten Wink

» Last edited by Hendrik van Kampen on Thu 01 Mar 2007, 21:49; edited 1 time in total

Mooie foto maar spiegeling is afgesneden wat jammer is. Centraal geplaatst prima. Vogel had alleen minder suf moeten kijken.

Heel fraai, doordachte compositie waardoor de vogel beter integreert als onderdeel van het totaalplaatje (de vogel centraal had juist meer de focus op de vogel zelf gelegd, dat is nu minder).

De aandacht van de foto wordt van de in alle rust suffende vogel naar de lichtvlek er linksachter getrokken. Dat is wat mij betreft de verkeerde kant op. Daarom had ik liever gehad dat de vogel andersom gezeten had.

achteraf gepraat, maar mijn vraag is of deze foto uit het leven gegrepen goed genoeg is als winnaar. De competitie is erg zwaar hendrik. Ik zie hem graag in een boek terug. groot compliment.

Quote:
zeer bewust centraal geplaatst. Jullie mogen bekvechten waarom dat zo is gedaan.


Persoonlijk had ik het eiland ook wat liever meer links in de foto gehad, jij ook vermoed ik, maar ja, rechts zat wat lelijks. Iets van die consessie is toch wel in de foto terug te vinden. Rechts zit te weinig ruimte. De sfeer en de gelukzalige uitstraling van de vogel zijn geweldig.

Voor een portretje wel erg fraai. Ja, deze doet me wat.

Vind dit een uitermate spannende foto; de geheimzinnige sfeer en het bijna mystieke licht scheppen een heel eigen verhaal dat veel verder gaat dan zomaar een vogel op een polletje.

mooi licht en omgeving.

Ik onthoud mij even van commentaar.

Ik niet want ik vind deze werkelijk prachtig, alleen een beetje jammer (vind ik) van de lichte vlek (riet?) linksachter, maja heeft eigenlijk ook weer juist iets mysterieus he!

De sfeer in deze foto vind ik super, ik blijf er naar kijken.
Voor mij dus een van de toppers.

chronisch tijdgebrek noopt mij me te beperken tot commentaar op de foto die ik ook nomineer als winnaar.
ik houd erg van foto's die afwijken van de gebruikelijke standaard en die tevens iets laten zien van de omgeving.
sfeer-overbrenging en spelen met licht vind ik ook erg belangrijk om een foto meer te geven dan standaard. een winnaar moet zich onderscheiden en dat gebeurt hier voor mijn gevoel.
te twisten valt over de beeldopbouw, maar er is vast goed over nagedacht en wie ben ik om de keuze van de fotograaf tegen te spreken.
een duidelijke nr.1 wat mij betreft.

Een mooie foto maar voor mij is dit het helaas niet. Slechts ייn opmerking (maar deze bepaald mijn "afwijzing" als winnaar): vogel te klein (?) - of nee, te onopvallend in beeld.

Sfeervolle opname die je iedere keer weer boeit, mooi!
Groet
Roland

heerlijke sfeer en een fijne schakering aan kleuren.

gefeliciteerd hendrik
mooi resultaat

Bedankt voor alle steun mensen. Dit is toch een sterk persoonlijke foto. Ik ben ook erg blij met deze foto als puzzeltje op de voorpagina. Dat die versie iets meer gecropped is vind ik een goede keuze voor die toepassing.

» Last edited by Hendrik van Kampen on Mon 19 Mar 2007, 19:41; edited 1 time in total
:
 
Page 1 of 1