PiXperience Unlimited, Academy & Masterclasses: het event voor elke natuurfotograaf!

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Een tof moment. De rode geopende bek van de vogel lijkt de oudervogel in z'n geheel in te slikken! Welke soort is de oudervogel? Een iets hoger camerastandpunt zou mi mooier zijn geweest, waardoor de kop los zou komen van het hek.

Chris

Lijkt mij een nachtegaal...
Of misschien heb ik het toch wel helemaal fout Smile
Groetjes,
Jarno

Een mooi moment om mee te maken maar fototechnisch niet echt fraai. Het lelijke hek. Lage standpunt en harde licht zijn minpunten aan de foto.

Met chris en menno eens, met name dat standpunt breekt de foto op (bij het zien van deze foto schiet me meteen een reeks koekoeken in het hoofd die hier ook zeker niet hadden misstaan)

Dit is de meest bijzondere van alle ingezonden foto's. Een prachtig moment!

ongeacht welk standpunt dan ook, het hek had in de weg gezeten. juist dit standpunte levert de meest spanning op. Dus de beste keuze temidden van de beperking.
krappe kadering is jammer.
groet

Ik vind het een erg leuke foto, gewoon het feit dat de koekoek zo'n enorme vogel is ten opzichte van de andere vogel (nachtegaal?)

Lijkt wel onbegonnen werk zo voor 't beestje!

Inderdaad jammer van het hek, maar dat heb je natuurlijk niet altijd voor het uitkiezen!

Ga zo door!

Goede actie, maar geen winnaar omdat hij wat te veel van de fotograaf afgedraaid staat.

Mooi, een wrede vogel. Dat rood trekt alle aandacht en dat moet ook.

Unieke opname, waarin het rood terecht schitterend in beeld is gebracht.

supermoment.

supermoment, goed gebruik gemaakt van de railing. Zou nog sterker zijn als je minder ruimte boven en meer onder de vogel had gehad. nogmaals genieten van deze foto. vleugel van de kleine karekiet oogt erg verscherpt/hard.
Denk niet dat ik deze mijn stem zal geven, toch vanwege de railing.

Dat hoop ik toch eens zelf mee te maken. Jammer dat de koekoek zelf voor een deel achter het hek verscholen zit.

Ondanks de hierboven technisch wellicht terecht benoemde bemerkingen, vind ik deze foto qua tafereel + moment het meest oorspronkelijk van allemaal. Een tweede sterk punt is de enorme dynamiek die juist door het ogenschijnlijk ontbreken ervan wordt versterkt (paradox!). Dus wat mij betreft, mag de Vergulde Lens naar...?

Volijke pennenstreek & snarenpluk,

Ton

Uniek moment vastgelegd. Focus ligt goed op de kop van de vogel. Scherpte ook dik in orde en bewerking mooi onder controle. De combinatie van het moment en toegepaste techniek verdient een nominatie.

Vind het raar dat niemand het over ruis heeft die ik wel degelijk zie. Er ligt zelfs een beetje een "film" over het oog, kop en ondervleugels van de koekoek. Natuurlijk een prachtig moment maar jammer genoeg ook met de hierboven genoemde tekortkomingen.

sluit mij in deze aan bij rudi v.w.b. de kaliteit en bij Ton voor al het andere.

pracht plaat. uniek moment. vooral de rode bek maakt het af.

:
 
Page 1 of 1