Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Home > Album >
:
:
 
:
:
:
:
:
:
:
 
 

Het was alweer eventjes geleden dat we hier nog iets gezien hadden van jou Glenn, maar met deze maak je het terug ruimschoots goed. Kuifduiker in zomerkleed en dan nog in België. Knap!

Prachtige Kuifduiker Glenn. En laat die geoorde ook maar komen.

Groeten,
Joost

dacht ik inmiddels al redelijk wat soorten te kennen...komt daar ineens een kuifduiker bij!...wat een mooie fuut is dat zeg...zeker als ie op de bekende 'Vermeersch-stijl' vereeuwigd werd...prachtig!

Prachtge observatie en dito foto, echt genieten, wat een heerlijk moment, groeten, Jan

erg, erg mooi Glenn, doe mij ook zo een hutje op die plek. Very Happy

volgens mij had de afwerking iets donkerder gekund Question (maar ik ben aan een nieuwe computer en beeldscherm toe, dus ik weet het niet zeker.)

groeten Lesley Wink

» Last edited by Lesley van Loo on Mon 21 May 2007, 20:41; edited 1 time in total

Prachtig Kuifje Glenn, wat een gelukkie zeg dat deze zomaar voorbij kwam en wat een mooi zomerkleedje zeg!

Hartelijke groetjes Renée en George

Ik ben het wel met Lesley eens dat iets donkerder mooier overkomt.
Maar het is een erg mooie foto.

Gr. Erik

sluit mij bij lesley aan v.w.b. het iets te licht overkomen van de foto. maar ben stinkend jaloers op de plaat Wink Wink

Zo heb ik hier in Enschede ook een keer erg verbaasd gestaan dat wat ik had gefotografeerd een kuifduiker was en dat in het oosten van NL.
Ik ken het gevoel dus. Al had ik de soort er bij lange na niet zo mooi op staan als jij hier. Ook heb jij hem nog eens in zomerkleed, prachtig vastgelegd

Prachtig Glenn, iets teveel opgelicht maar dat is te verhelpen. Blijft een prachtige foto van een hele mooie soort. Uniek moment.

Neem niet te veel tijd voor dat uitzoeken van die geoorden, ben nu zo benieuwt, alhoewel ik lang kan genieten van deze.

De te hoge oplichting is al ter sprake geweest, maar oh wat is dit verder een prachtige plaat met mooie kleuren en een mooi opgericht koppie. Heel mooi.

Groeten van Mark

Prachtig, zo wil iedereen wel een Kuifduiker voor de lens krijgen, een tikkie donkerder en je hebt weer iets nieuws voor aan de wand!

Sublieme opname Glenn van deze prachtige en zeldzamere Futensoort in zomerkleed, zoals Arie aanhaalt misschien mocht iets meer contrast.
Mijn compliment
Groet
Roland

Hoi Glenn
Wat heerlijk toch om allemaal toegang te hebben tot die mooie
drijfwaters in Belgie! Je hebt er maar geluk mee!
Mooie foto! Afwerking in Adobe is ff wat minder op de een of andere manier,
maar je origineel zal wel schitterend zijn!
Gecropped? 500 en 1.4?

Gr
Jeroen

@ allen: hartelijk dank voor de fijne reacties! Het was genieten en ik heb het gevoel dat ik er heb uitgehaald wat mogelijk was.

@Jeroen: het is een 50 % crop, geen tc gebruikt, ik hou niet van de combinatie met de Sigma... Dat komt ooit nog wel goed als ik de ultieme stap zet....een mens moet blijven dromen, nietwaar Very Happy ?

groeten,

Glenn

Prachtige vogel, mooi op ooghoogte gefotografeerd, compliment.

Groet Dick.

Prachtig standpunt en mooie vogel.

De bewerking vind ik minder geslaagd. Behalve te licht is er volgens mij ook teveel ruisonderdrukking toegepast. Met name de zwarte halspartij ziet er nu uit als een gladde zwarte massa, waar toch echt veertjes en detail zouden moeten zitten. Tevens veel verscherpingsartefacten te zien her en der.

Maar goed, dat is alleen de bewerking, de foto an sich is natuurlijk schitterend! Goed werk.

@Doodles: ik heb geen ruisonderdrukking toegepast, noch in m'n toestel, noch in PS CS... De wat gladde hals wordt volgens mij veroorzaakt door het feit dat het enerzijds een 50 % crop is en anderzijds omwille van het nogal lastige licht. Ook de jpg-compressie mag je nooit onderschatten..

Glenn

Die technische details, tja ongetwijfeld belangrijk, maar het beeld dat door het lage standpunt is ontstaan én de waarneming zijn prachtig.

als ik heel goed kijk zie ik wat doodles bedoelt, vooral in de zijveertjes. hoe het ook wordt veroorzaakt, in mijn ogen doet het niet af aan het kijkgenot op dit formaat. erg mooi. De fletse hoge lichten geven voor mijn gevoel extra sfeer, samen met het opkijken van het beest.

Wat een mooie zachte plaat!!

Groeten van Adri

:
 
Page 1 of 1