Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Personal Gallery of Mark Schuurman
You can view the personal galleries of other members by clicking on the link in their profiles
Goto page 1, 2, 3  Next

Ook de Kuhls pijlstormvogels lieten zich goed fotograferen, soepeltjes zwevend boven de woelige baren. Staande uitsnede uit een liggende foto.

www.birdbeauty.nl Scientific name: Calonectris borealis
Dutch name: Kuhls Pijlstormvogel
English name: Cory's Shearwater
Place: Sagres, Portugal
Date: 06 Oct 2015
Posted: Sun 25 Oct 2015, 20:10
View: 3
Comments: 0
Naast de roofvogels ook genoten van de zeevogels tijdens drie zeetochtjes. Tijdens de eerste trip werkten de grote pijlstormvogels heerlijk mee. Leuke bonus was een groep van circa 150 dolfijnen rond de boot. Wat een weelde daar op zee...

www.birdbeauty.nl Scientific name: Ardenna gravis
Dutch name: Grote Pijlstormvogel
English name: Great Shearwater
Place: Sagres, Portugal
Date: 03 Oct 2015
Posted: Wed 21 Oct 2015, 19:29
View: 3
Comments: 0
Alleen de boom op zich was al prachtig. Als er dan ook nog 6 uilen in roesten is het helemaal genieten. Deze zat er het mooist bij, omringd door de volle glorie van herfstkleuren.

www.birdbeauty.nl Scientific name: Asio otus
Dutch name: Ransuil
English name: Long-eared Owl
Place: Provincie Groningen
Date: 08 Nov 2014
Posted: Sun 16 Nov 2014, 14:58
View: 2
Comments: 0
Wonderlijk om deze kleine vogeltjes over zee te zien vliegen en dansen. Ze gaan zo snel dat je ze af en toe kwijt raakt achter de golven en denkt: huh, waar is ie nou gebleven? Tijdens het watertrappelen blijven ze gelukkig heel even op dezelfde plek hangen.
 
www.birdbeauty.nl Scientific name: Hydrobates pelagicus
Dutch name: Stormvogeltje
English name: British Storm Petrel
Place: Sagres, Portugal
Date: 07 Oct 2014
Posted: Thu 06 Nov 2014, 20:37
View: 4
Comments: 0
Zwierend en zwaaiend over de woelige baren van de oceaan. Prachtig om te zien. Hier is ook goed de ‘hangbuik’ te zien, in tegenstelling tot de afgetrainde buik van de Grauwe pijl. Van die laatste heb ik 1 zien vliegen, maar helaas geen mooie foto van kunnen maken.

www.birdbeauty.nl Scientific name: Puffinus mauretanicus
Dutch name: Vale Pijlstormvogel
English name: Balearic Shearwater
Place: Sagres, Portugal
Date: 08 Oct 2014
Posted: Fri 17 Oct 2014, 19:00
View: 3
Comments: 0
Vorige week genoten van 3 boottripjes met een Zodiac op de Atlantische Oceaan vanuit Sagres (Portugal). De andere boot was eigenlijk bezig met een dolfijnentrip, maar omdat er even heel veel zeevogels waren, namen zij ook een kijkje en kon ik deze foto maken.

www.birdbeauty.nl Scientific name: Calonectris borealis
Dutch name: Kuhls Pijlstormvogel
English name: Cory's Shearwater
Place: Sagres, Portugal
Date: 05 Oct 2014
Posted: Sun 12 Oct 2014, 19:29
View: 1
Comments: 0
Het is dolle pret bij de plasdras. Van de 4 bekendste weidevogels gaat de scholekster het meest uitgebreid in bad. Hier wat geëxperimenteerd met lange sluitertijden (1/25) om het gespetter in volle glorie in beeld te brengen. De scherpte op het koppie vond ik hier net voldoende, maar misschien zijn de meningen daarover verdeeld. Ben benieuwd wat jullie er van vinden.
www.birdbeauty.nl Scientific name: Haematopus ostralegus
Dutch name: Scholekster
English name: Eurasian Oystercatcher
Place: Provincie Groningen
Date: 19 Mar 2014
Posted: Thu 20 Mar 2014, 20:06
View: 3
Comments: 0
Het wordt langzaam aan drukker bij de plasdras. Naast de vele scholeksters en kieviten worden ook de groepjes tureluurs en grutto’s groter. Na het badderen wordt er gesprongen en gefladderd om het water weer af te schudden. En dan komen die prachtige stelten wel erg mooi tevoorschijn! Had mijn vrouw maar 1 zo’n felgekleurd been… ;-) (vrij naar Bomans).

www.birdbeauty.nl Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Common Redshank
Place: Provincie Groningen
Date: 09 Mar 2014
Posted: Thu 13 Mar 2014, 19:37
View: 1
Comments: 0
Soms vlogen er groepjes van 5 tot 15 fregatvogels mee met de boot. Dat gaf de mogelijkheid om wat te spelen met de luchten, de formaties en de onmiskenbare silhouetten van deze piraten. 

www.birdbeauty.nl Scientific name: Fregata minor
Dutch name: Grote Fregatvogel
English name: Great Frigatebird
Place: Galapagos, Ecuador
Date: 22 Jun 2013
Posted: Sun 09 Feb 2014, 15:22
View: 4
Comments: 0
Die jaren dat ik in het Lauwersmeergebied rondstruin heb ik de zeearend een paar keer als stipje in de verte gezien. Maar vandaag was het anders! Ik was al op weg naar huis toen ik links van mijn auto vlakbij deze deur laag aan zag komen vliegen richting een grote paal waar ze tot mijn grote verbazing ook nog op ging zitten (zie foto op mijn site). Intussen had ik de auto al snel in de juiste positie gemanoeuvreerd om foto’s te kunnen maken. Daarna volgde nog een landing op de grond en daarna verdween ze weer uit het zicht. Tussendoor deze vluchtfoto kunnen maken. Tjonge, wat gaat het allemaal razendsnel, zo’n ontmoeting. Adrenaline! De ring was op andere foto’s goed af te lezen. Het gaat om een jongedame die vorig jaar in de Biesbosch is geboren. Daarna werd ze verzwakt gevonden, weer opgelapt en in oktober vorig jaar vrijgelaten. En vandaag dus alive and kicking in het Lauwersmeergebied. Ik zeg: welkom!

www.birdbeauty.nl Scientific name: Haliaeetus albicilla
Dutch name: Zeearend
English name: White-tailed Eagle
Place: Lauwersmeer
Date: 08 Jan 2014
Posted: Wed 08 Jan 2014, 19:34
View: 4
Comments: 0
Misschien belandt deze foto wel in het tijdelijk album, maar ik waag het erop; vind ‘m te leuk en bijzonder om niet te laten zien. Terwijl we snorkelden zagen we deze pinguïn al zitten op een stukje rots in het water. Alsof we niet bestonden, koos ie parmantig het ruime sop en zwom gewoon tussen ons door om zich even verderop uitgebreid te gaan poetsen. Omdat je hier midden op de evenaar zit met de zon zowat loodrecht boven je hoofd, was het lastig om een lichtje in het oog van een (ook nog) zwart-witte vogel te krijgen. De belevenis was er niet minder om! Deze soort schijnt de meest noordelijk levende pinguïn op aarde te zijn.
www.birdbeauty.nl Scientific name: Spheniscus mendiculus
Dutch name: Galápagospinguïn
English name: Galapagos Penguin
Place: Bartolomé, Galapagos
Date: 21 Jun 2013
Posted: Sat 26 Oct 2013, 19:37
View: 3
Comments: 0
Tijdens een bezoek aan de Galápagos-eilanden mogen foto’s van de beroemde Darwinvinken natuurlijk niet ontbreken. Dit exemplaar had een joekel van een snavel waar onze appelvinken nog jaloers op zouden worden!  Ik zal nooit vergeten hoe deze foto tot stand kwam: deze vogel kwam telkens zo dichtbij dat ik er geen foto van kon maken. Telkens als ik 3 meter naar achteren liep, kwam ie me achterna en ging pal voor me zitten. Dit ging zo een paar keer door totdat ie even rustig op deze tak plaatsnam. Vogels die de fotograaf achterna zitten.. de omgekeerde wereld. Een hele bijzondere ervaring.
www.birdbeauty.nl Scientific name: Geospiza magnirostris
Dutch name: Grote Grondvink
English name: Large Ground Finch
Place: Genovesa, Galápagos
Date: 25 Jun 2013
Posted: Sun 06 Oct 2013, 19:48
View: 5
Comments: 0
Een grillige soort voor de autofocus, maar als een groepje voor je neus praktisch dezelfde foerageerroutes vliegt, krijg je gelukkig genoeg genoeg kansen. En het is een goede oefening voor vluchtfoto’s bovendien! Van dit exemplaar wilde ik graag de mooie donkere ondervleugels op de foto. Van de honderden geschoten foto’s lukte dat een keer of drie. Gemaakt met een 300 mm. Redelijke crop. Uitsnede uit een liggende foto.

Kijk ook op www.birdbeauty.nl Scientific name: Hydrocoloeus minutus
Dutch name: Dwergmeeuw
English name: Little Gull
Place: Provincie Groningen
Date: 20 Jan 2012
Posted: Sun 22 Jan 2012, 20:54
View: 7
Comments: 0
Je moet wat geluk hebben, maar bij het maken van portretten is een dergelijke onverwachte actie natuurlijk meer dan welkom voor de nodige expressie. Heb de foto onlangs gemaakt aan de Friese kust. Ietsje gecropt.

Kijk ook eens op www.birdbeauty.nl Scientific name: Rissa tridactyla
Dutch name: Drieteenmeeuw
English name: Black-legged Kittiwake
Place: Provincie Friesland
Date: 24 Dec 2011
Posted: Sun 08 Jan 2012, 20:20
View: 5
Comments: 0
Zeekoet in een industrieel, lichtelijk apocalyptisch decor. Dit is mijn favoriete plek in de haven van Lauwersoog. Het is de omgeving van een enorme schip-werkplaats waarmee je in de foto’s een beetje kunt spelen met achtergronden en reflecties van het verweerde roestbruin. Heb er nog niet veel kansen gehad, maar eergisteren zwom deze zeekoet er rond. Het levert beelden op die een beetje ‘schuren’ in mijn beleving. Zo’n prachtige vogel in een dergelijk decor; dat past niet, dat hoort niet, dat oogt misschien zelfs niet. En toch is dit hoe het is. Foto is iets gecropt. Liggend vanaf een steiger. Ben wel benieuwd naar jullie mening.

Kijk ook eens op www.birdbeauty.nl Scientific name: Uria aalge
Dutch name: Zeekoet
English name: Common Murre
Place: Lauwersoog
Date: 02 Jan 2012
Posted: Tue 03 Jan 2012, 19:25
View: 7
Comments: 0
Ondanks de warme en natte winter tot nu toe heb ik vorige week toch een beetje wintersfeer in deze foto kunnen krijgen. Op deze foto maakte de zon plaats voor donkere wolken, maar scheen er nog een zacht lichtje op de zwanen terwijl het fiks begon te hagelen. Door de donkere lucht kwam er wat contrast met de hagel. Ik wens iedereen goede kerstdagen!

www.birdbeauty.nl Scientific name: Cygnus cygnus
Dutch name: Wilde Zwaan
English name: Whooper Swan
Place: Provincie Groningen
Date: 18 Dec 2011
Posted: Sat 24 Dec 2011, 20:17
View: 4
Comments: 0
Vorige week met Jan Bosch in de Algarve vertoefd. Door de onstuimige zee waren er helaas geen pelagische trips mogelijk. Des te meer tijd was er voor de vogels op het vasteland. Deze blauwe flitsen zie je op veel plekken in kleine groepjes rondhangen, maar oh wat zijn ze alert en moeilijk benaderbaar. Na enige tijd posten bij ‘strategische takken’ gelukkig toch een aantal foto’s kunnen maken. Heb dit portret geschoten toen de zon even ‘pauzeerde’ achter de wolken. Ben er erg blij mee. Uitsnede van een fullframe foto.

Voor wie het leuk vindt; op mijn website www.birdbeauty.nl staat inmiddels een eerste selectie foto’s van de trip. In de loop van deze week volgen er meer. Ik nodig ook met name meeuwendeskundigen uit om even te kijken naar mijn geelpootmeeuw-foto’s. Ben niet helemaal zeker van de determinatie. Scientific name: Cyanopica cyanus
Dutch name: Aziatische Blauwe Ekster
English name: Azure-winged Magpie
Place: Portugal, Algarve
Date: 23 Oct 2011
Posted: Mon 31 Oct 2011, 21:19
View: 10
Comments: 0
Ik geef de krab geen ongelijk: als ik zo’n enorme gele poot op me af zag komen, zou ik ook mijn scharen ten hemel heffen. De kleine zilvers waren echter totaal geen bedreiging voor ze en hielden het op kleiner grut. 
Helemaal in het zuiden van de Camargue in Zuid-Frankrijk ontdekte ik een groepje van 6 kleine zilvers die zich erg goed lieten fotograferen. Heb een aantal avonden plat op mijn buik gelegen met een rijstzak tussen mijn lens en moeder aarde. Het was dan wel altijd even wachten op de laatste uurtjes voor het mooie licht, wat overigens geen straf was.

Meer foto’s op www.birdbeauty.nl Scientific name: Egretta garzetta
Dutch name: Kleine Zilverreiger
English name: Little Egret
Place: Camargue, Zuid-Frankrijk
Date: 11 Aug 2011
Posted: Sun 21 Aug 2011, 19:56
View: 5
Comments: 0
Heb de afgelopen tijd het wel en wee van een kolonie visdiefjes gevolgd. Fascinerend om te zien hoe onverstoorbaar deze vogels hun ding doen en zich thuis voelen in de (ogenschijnlijke) levenloosheid van een industriële omgeving. Aan de randen van hun leef/broedgebied passeren (vracht)auto’s, fabrieksarbeiders, verdwaalde dagjesmensen (al dan niet met honden) en wat dies meer zij. Dit koppel gooide hoge ogen in de categorie ‘synchroon bedelen’, waarbij de pootjes ongeduldig op een neer werden geschud. Foto gemaakt vanuit de auto.

Kijk voor meer foto’s op: www.birdbeauty.nl Scientific name: Sterna hirundo
Dutch name: Visdief
English name: Common Tern
Place: Provincie Groningen
Date: 10 Jul 2011
Posted: Wed 20 Jul 2011, 19:04
View: 3
Comments: 0
De laatste weken wat aan het experimenteren geweest met de lijnen van de akkers in het Groningse landschap. Vaak prefereer ik een laag standpunt, maar bij dergelijke foto’s is een beetje hoogte natuurlijk beter om het grafische effect te bereiken. Op deze foto kwam een aantal ingrediënten samen; een rustende vogel en een verhoging in de weg waardoor er zoveel mogelijk lijnen op konden. Gemaakt met een 300 mm.

Kijk ook eens op mijn website: www.birdbeauty.nl Scientific name: Tadorna tadorna
Dutch name: Bergeend
English name: Common Shelduck
Place: Provincie Groningen
Date: 22 May 2011
Posted: Wed 25 May 2011, 19:31
View: 8
Comments: 0
Select sort method:  Order:  
Page 1 of 3
Goto page 1, 2, 3  Next