Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
Personal Gallery of Arne Roest
You can view the personal galleries of other members by clicking on the link in their profiles

Het begon te schemeren. Een roodborstje floot z'n laatste lied, daar vloog al kwetterend nog een merel weg. En ook deze zilverreiger bleef nog even genieten van de ondergaande zon, voordat de nacht zou komen..

Groet,
Arné Scientific name: Ardea alba
Dutch name: Grote Zilverreiger
English name: Great Egret
Place: Vijfheerenlanden
Date: 26 Dec 2014
Posted: Tue 20 Jan 2015, 20:17
View: 4
Comments: 0
Ik had het er afgelopen zaterdag even over met een fotograaf daar ter plaatse, dat het moeilijk is om nog een onderscheidende foto te maken van de baardmannetjes, niet wetende dat ik even later deze foto zou maken. 
Soms heb ik van die momenten dat ik het gevoel heb, dat ik niet echt een foto bezit, waar ik helemaal dik tevreden over ben, maar wat was ik blij toen ik deze foto op m'n display zag..

Groet,
Arné Scientific name: Panurus biarmicus
Dutch name: Baardman
English name: Bearded Reedling
Place: Zuid-Holland
Date: 22 Nov 2014
Posted: Mon 24 Nov 2014, 19:36
View: 3
Comments: 0
Eigenlijk doe ik nooit zoveel in zwart-wit opname's. Maar tijdens het bewerken van deze steenuil in z'n omgeving, kwam ik op het idee om de foto van kleur naar zwart-wit om te zetten. En eigenlijk was ik best wel verrast door het resultaat..

Groet,
Arné Scientific name: Athene vidalii
Dutch name: Steenuil
English name: Little Owl
Place: Vijfheerenlanden
Date: 03 Jun 2014
Posted: Tue 28 Oct 2014, 20:05
View: 5
Comments: 0
Bij het bekijken van wat foto's uit het archief kwam ik deze tegen. Samen met een collagafotograaf en m'n broertje gingen we een dagje fotograferen op de Veluwe. 
We kwamen net aan op de heide en vrijwel direct zag ik een koekoek zitten. Voorzichtig probeerden we via wat bomen en struiken dichterbij te komen. Plots kwam er een vogeltje aan, ging bovenop de koekoek zitten en voerde hem. We hadden snel door dat het een jonge koekoek was, die als pleegouders een paartje boompiepers had.
Dit bijzondere verschijnsel had ik altijd al willen fotograferen. En als het dan zo totaal onverwachts gebeurd, kan je dag niet meer stuk!

Groet,
Arné

ps. op de achtergrond zie je de andere pleegouder nog net wegvliegen.. Scientific name: Cuculus canorus
Dutch name: Koekoek
English name: Common Cuckoo
Place: Veluwe
Date: 16 Aug 2013
Posted: Mon 29 Sep 2014, 19:41
View: 4
Comments: 0
Dit voorjaar heb ik veel tijd besteed in het fotograferen van een paartje ransuilen. Het mooiste was altijd als de ouders gingen jagen. Je kon hier echter totaal geen hoogte van krijgen om te weten op welk tijdstip ze dit gingen doen. Soms pas heel laat als het al behoorlijk schemerde, een ander moment gingen ze helemaal niet jagen, maar ook weleens vrij vroeg. Zoals ook op deze foto het geval was. 
De ransuil jaagde misschien 5 minuten en ging toen op een hek zitten, een stuk verderop. Ik verwachtte dat de ransuil daarna weer verder zou gaan met jagen, maar ze bleef maar op het hek zitten.
Ik besloot om er naartoe te gaan. Tegen mijn verwachting in, bleef de uil gewoon op het hek zitten en stoorde zich totaal niet aan ons. 
En dat terwijl ze vaak verborgen zitten tussen de bomen, deze zat helemaal vrij op een mooi hek in een schitterende omgeving. Ik had helemaal niets meer te wensen die avond!

Groet,
Arné Scientific name: Asio otus
Dutch name: Ransuil
English name: Long-eared Owl
Place: Zuid-Holland, Vijfheerenlanden
Date: 26 May 2014
Posted: Tue 26 Aug 2014, 18:57
View: 2
Comments: 0
Nog eentje uit de serie van de KBZ die ik 2 weken terug kon fotograferen.
Hier sloeg de zwaan even mooi z'n vleugels uit te midden van het gouden licht. Gelukkig kon ik op tijd afdrukken! Een onvergetelijke dag was het, ik had niks meer te wensen..

Groet,
Arné Scientific name: Cygnus olor
Dutch name: Knobbelzwaan
English name: Mute Swan
Place: Vijfheerenlanden
Date: 08 Dec 2012
Posted: Sat 22 Dec 2012, 16:49
View: 7
Comments: 0
Afgelopen woensdag een leuke ervaring. Ik had m'n camera met draadontspanner neergezet onder een boom en gericht op een paal waar weleens een steenuil op gaat zitten. Zelf ging ik 30 meter verderop zitten. 

Ik zat nog geen 15 min. toen de steenuil er al aankwam, en zich elke keer mooi liet zien, maar ging niet op de paal zitten.

Ik kijk op een gegeven moment achter me en zie een groene specht aan komen vliegen. Ik zeg tegen mijn broertje; dat zou toch wat zijn, straks gaat die specht nog op de paal zitten. En wat gebeurd er? Het gebeurd. 

Amper 10 meter voor de camera gaat de specht op de paal zitten. Ik maak veel foto's, met als beste deze. Voor meer foto's, zie http://arneroest.blogspot.nl/ (ook kwam de SU er later op zitten, staat ook op m'n blog).

ps. Voor de mensen die dat dachten, het gat  linksonderin is niet het hol van de specht :-) Scientific name: Picus viridis
Dutch name: Groene Specht
English name: European Green Woodpecker
Place: Leerbroek, Vijfheerenlanden
Date: 06 Jun 2012
Posted: Fri 08 Jun 2012, 18:43
View: 19
Comments: 0
Vandaag een heerlijke dag in de ZB. Langs het rietpad (waar het meestal iets rustiger is w.b.t. mensen) kwam plotseling deze rietgorsvrouw pal voor me zitten. Gelukkig bleef ze even zitten, zodat ik de tijd kreeg om deze foto te maken. De prooi bracht ze later bij haar jongen in een wilg iets verderop. Scientific name: Emberiza schoeniclus
Dutch name: Rietgors
English name: Common Reed Bunting
Place: Zouweboezem
Date: 02 Jun 2012
Posted: Sat 02 Jun 2012, 22:13
View: 13
Comments: 0
Op koninginnedag de ochtend doorgebracht in de Zouweboezem, het weer was heerlijk.

We stonden er net een kwartier toen er een waterral relaxed over kwam zwemmen. Dus dat beloofde meer. Weer een kwartiertje later hoorde ik er 2 naar elkaar roepen, dus ik stond helemaal klaar om ze op de plaat te zetten. Plotseling vloog er eentje uit het riet het water over, om een paar meter verder weer in het riet te landen. Op het laatste moment net voor de landing kon ik 1 foto maken, deze dus.
Door het hoge standpunt kun je nu mooi de weerspiegeling zien.
Ik ben er erg blij mee. Scientific name: Rallus aquaticus
Dutch name: Waterral
English name: Water Rail
Place: Zouweboezem, Ameide
Date: 30 Apr 2012
Posted: Tue 08 May 2012, 21:52
View: 19
Comments: 0
Gisterenavond werd ik gebeld door Johan Scholtens of ik mee wilde gaan naar een plek waar een bosuil zit met 3 takkelingen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. 
Wat is het geweldig om zo'n uil een paar meter boven je te zien zitten. Dit is het enigste moment dat ze me aankeek. Ze zit bijna de hele tijd maar voor zich uit te kijken en een uiltje te knappen. Een geweldige ervaring. En dat op 5 km. van m'n huis!! Scientific name: Strix aluco
Dutch name: Bosuil
English name: Tawny Owl
Place: Vijfheerenlanden
Date: 01 May 2012
Posted: Wed 02 May 2012, 9:55
View: 23
Comments: 0
Deze steenuil zat gisterenmiddag lekker te genieten van het zonnetje in een hoogstamfruitboom. Hij hield mij goed in de gaten. Geweldig om dit van zo'n dik 10 meter te kunnen zien. Scientific name: Athene vidalii
Dutch name: Steenuil
English name: Little Owl
Place: Vijfheerenlanden
Date: 03 Apr 2012
Posted: Wed 04 Apr 2012, 20:09
View: 20
Comments: 0
Gisteren een heerlijke dag in de ZB. Deze eend zwom vrij ver weg. Meestal loop je (ik tenminste) hieraan voorbij. Maar deze keer ging ik er een tijdje bij zitten. Hij zat er prachtig in z'n habitat. Net zolang gewacht totdat hij een mooie houding aan nam. Hij springt er m.i. moor uit met z'n groene kop. Scientific name: Anas platyrhynchos
Dutch name: Wilde Eend
English name: Mallard
Place: Zouweboezem, Ameide
Date: 13 Mar 2012
Posted: Wed 14 Mar 2012, 21:51
View: 23
Comments: 0
Hier nog een foto van de 8 patrijzen die ik vorige week in mijn dorp zag. Ze renden elkaar hard achterna en kwamen bij deze foto heel dichtbij. Helaas kon ik ze met 300 mm. er niet alle 3 op krijgen. Zoals je kunt zien, zat deze behoorlijk te krijsen. 
En rennend hou ik ze niet bij, wat een snelheid hebben die beesten zeg. Scientific name: Perdix perdix
Dutch name: Patrijs
English name: Grey Partridge
Place: Leerbroek, Vijfheerenlanden
Date: 23 Feb 2012
Posted: Thu 01 Mar 2012, 17:39
View: 14
Comments: 0
Deze zwanen kwam ik tegen in de Zouweboezem bij Polder Achthoven. Ik kon wel een laag stanpunt doen, maar dan lag ik in de brandnetels... Nu zie je wel de kleurrijke weerspiegeling van de bomen in het water. Scientific name: Cygnus olor
Dutch name: Knobbelzwaan
English name: Mute Swan
Place: Zouweboezem, Ameide
Date: 21 May 2010
Posted: Sat 02 Oct 2010, 16:17
View: 18
Comments: 0
Tijdens een mooie zomeravond kwam ik deze tureluur tegen. De kleuren waren prachtig die avond. Scientific name: Tringa totanus
Dutch name: Tureluur
English name: Common Redshank
Place: Huibert, hei-en-boeicoop
Date: 22 Jun 2010
Posted: Tue 07 Sep 2010, 16:46
View: 19
Comments: 0
Select sort method:  Order:  
Page 1 of 1