Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by
BIRDPIX, de beste foto’s deel II

Het is zover: het tweede fotoboek van de fotocommunity birdpix is in de maak! Het is een bijzonder spectaculair boek geworden met wonderschone foto’s. Verdere superlatieven laten we over aan recensenten. ;-)
De uitgave is kwalitatief zeer hoogstaand. In vergelijking met het eerste boek heeft het komende boek 16 pagina’s en 14 foto’s meer.

Fotoboek II

Klik hier als je de cover wilt bekijken en klik hier als je enkele pagina’s wilt bekijken.

Drie elementen hebben een hoofdrol gespeeld bij de samenstelling van het boek. De eerste is dat het een weergave is van de beste foto’s uit 2005 zoals de ondertitel al doet vermoeden. Natuurlijk is dit subjectief, maar met 7 fotoredacteuren zijn we tot een eenduidige keuze gekomen, wat heeft geresulteerd in een prachtige verzameling vogelfoto’s. Er is grote diversiteit aan vogelsoorten, een goede mix van zeldzame, schaarse en algemene vogelsoorten. Vogelportretten worden afgewisseld met vogels in het landschap en actiefoto’s, waardoor het een gevarieerd boek is geworden.
Met dit boek willen we ook een jaarbeeld schetsen w.b. de ornithologische hoogtepunten van 2005. Bijzondere invasies als van Noordse Goudvink, Pestvogels en Grote Barmsijzen, influxen als van Kleine Alken en de meest spectaculaire dwaalgasten als Sperweruil, Woestijntapuit, Roodoogvireo, Monniksgier en Izabeltapuit zijn opgenomen. Maar ook bijv. het eerste broedgeval van de Wilde Zwaan in Nederland. De teksten bij deze foto’s hebben ook meer aandacht gekregen.
Tot slot is het een echt community-boek. Met 43 meewerkende "birdpix-fotografen", zijn we hier goed in geslaagd.

Het accent ligt op foto’s die gemaakt zijn in Nederland en België, maar ook zijn enkele foto’s die elders in Europa zijn gemaakt in dit boek opgenomen.
Het boek volgt de seizoenen van het jaar. Een logische opbouw voor een jaarboek en tegelijkertijd geeft het een beeld van welke vogels in welk seizoen kunnen worden gezien en gefotografeerd.
Achterin het boek zijn de biografieën en foto’s van de meewerkende fotografen opgenomen.

Bestellen
Via dit bestelformulier kun je het boek bestellen.

Bekijk hier de pagina van het fotoboek 2004.