Het magazine voor Natuurfotografen

Sponsored by

Ontspannen de natuur in...


Olympus OM-D series: licht van gewicht en compact van formaat.

Natuurfotografie leeft! Het aantal foto's dat we met zijn allen maken stijgt ieder jaar weer explosief. Onze tijd als natuurliefhebbers gaat grotendeels op aan het maken van indrukwekkende foto's. En juist voor die natuurliefhebbers heeft de fotografiemarkt niet stilgestaan. De kleine en lichte systeemcamera's hebben de traditionele spiegelreflex voor een groot deel verdreven. De tijd dat er een rugtas mee moest met kilo's aan camera-apparatuur ligt inmiddels ver achter ons. De camera's van nu zijn klein en licht. En kies je het juiste systeem, dan zijn ook zelfs je lenzen klein en licht. En kwaliteitsverlies? Dat is er niet. De huidige systeemcamera's zijn snel, accuraat en innovatief.


OM-D camera's

Vandaag de dag kent Olympus een complete OM-D line up in verschillende toepassingsgebieden. Het huidige assortiment bestaat uit drie hoofdcategorieŽn geschikt voor elke doelgroep.

 • E-M1 Mark II

  De OM-D E-M1 Mark II camera voldoet aan alle wensen van de ambitieuze hobbyist die zich richt op allerlei soorten fotografie. Maar ook aan die van professionele natuur-, documentaire- en reisfotograaf dankzij uiterst snelle prestaties, een grote mobiliteit en uitstekende beeldkwaliteit. Deze robuuste, vorstbestendige, spatwater- en stofdichte camera heeft een 20-Megapixel Live MOS sensor en een TruePic VIII beeldprocessor. De High Speed sensor versterkt de pixeloptiek om levendige beelden te leveren en de beeldkwaliteit te verbeteren, maar ook voor het maken van gevoelige opnamen. En met de 5-assige beeldstabilisatie is het zelfs mogelijk opnamen uit de losse hand te maken zonder bewegingsonscherpte.
  De E-M1 Mark II beschikt als enige merk over maar liefst 121 all crosstype fase-detectie AF punten, wat het AF-systeem een enorme snelheidsboost geeft, ook voor het scherpstellen in moeilijke lichtomstandigheden. In C-AF fotografeert de camera maar liefst 18 frames per seconde en met S-AF zelfs 60. Zowel in JPEG als RAW.

 • E-M5 Mark II

  Ga je liever voor een camera die compacter is? Kies dan voor de E-M5 Mark II. Net als de E-M1 Mark II is deze camera stof- en weersbestendig , is supersnel en heeft oneindig veel creatieve mogelijkheden. Met dus nagenoeg dezelfde eigenschappen als zijn grote broer is dit de camera die enthousiaste fotografen nodig hebben voor het maken van fantastische opnamen. Naast in het zwart is dit model ook in het zilver leverbaar.

 • E-M10 Mark III

  Het derde model in de OM-D reeks is de OM-D E-M10 Mark III . Dit model is bij uitstek geschikt voor de hobbyfotograaf. Ben je reislustig , of breng je graag quality time door met vrienden of familie? Met deze camera leg je jouw reiservaringen en de wereld om je heen moeiteloos vast. Deze camera past in je handpalm en is zo licht dat je bijna vergeet dat je een camera met je meedraagt. Dus hang hem over je schouder, neem hem overal mee naar toe en fotografeer alles wat je tegenkomt. De camera is uitgerust met een kantelbaar touchscreen LCD-scherm en mede door de vele creatieve filters zijn de opnamemogelijkheden onbeperkt en kun je je fantasie de vrije loop laten. Ook dit model is in zwart en zilver leverbaar. Wil je meer dan alleen foto's maken? Alle OM- D modellen beschikken over een 4k Full HD filmfunctie tot 60 frames per seconde. Het is dus mogelijk om fraaie actie-opnamen te maken, prachtige slowmotions, timelapsefimpjes en tv-films. En dankzij de WiFi -functie kun je alle camera's bedienen via je telefoon en je gemaakte foto's of filmpjes direct delen met wie je maar wilt.


Lenzen voor het Micro Four Third systeem

Naast de OM-D serie beschikt Olympus over een geavanceerd lenssysteem. Kies de lens die past bij je creativiteit en je stijl van fotograferen, of het nu gaat om een M.ZUIKO PRO- , M.ZUIKO Premium of M.ZUIKO lens. Met meer dan 20 verschillende verwisselbare lenzen is er een ruime keuze voor fotografen van elk niveau zoals bijvoorbeeld de uiterst snelle en nauwkeurige telefoto-lens de M.ZUIKO Digital ED 300mm 1:4.0 IS PRO. Deze lens is tot 75% lichter dan SLR-lenzen van andere fabrikanten en is uitgerust met 'Sync IS', een beeldstabilisatie in de lens wat in combinatie met de 5-assige beeldstabilisatie in de camerabehuizing fotograferen uit de losse hand mogelijk maakt. Het grote bereik van deze lens (35mm equiv =600mm) maakt deze lens uitermate geschikt voor alle vormen van natuurfotografie.Olympus natuurfotograaf en Visionair Alexander Koenders

Alexander Koenders, wildlife fotograaf en Olympus Visionair, reist de hele wereld over om de natuur in zijn mooiste vormen vast te leggen, van adembenemende landschappen tot exotische vogels. Al enkele jaren geleden verruilde Alexander Koenders zijn zware, digitale spiegelreflexcamera voor een lichtgewicht Olympus
OM-D camera. “De ellende begon vaak al op het vliegveld.” verklaart hij. “Ellenlange discussies over het wel of niet inchecken van mijn fotografie-apparatuur, omdat het het maximum gewicht overtrad. Dat probleem is gelukkig tegenwoordig opgelost. Ik neem nu gerust twee bodies, een handvol accu's en een stuk of zes lenzen mee in een handzame rugtas, die ik gewoon kwijt kan als handbagage. Reizen is een stuk leuker geworden.” Alexander Koenders is tot vrijwel iedere uithoek op de aarde geweest en is een liefhebber en kenner van de natuur, wat ook doorvoert in zijn werk als betrokken ondernemer die allerlei milieu-gerelateerde vraagstukken oplost. Tijdens zijn fotografie-reizen gaat hij liefst zo eenvoudig mogelijk te werk, waarbij hij kan vertrouwen op zijn apparatuur en geen onnodige zaken mee hoeft te sjouwen. Zo omarmt Alexander het 5-assige beeldstabilisatie systeem van zijn OM-D camera. “Ik laat mijn statief dikwijls thuis. Zelfs met een 300 mm-objectief met daarop een 1.4x teleconverter gemonteerd, heb ik omgerekend naar fullframe maar liefst een 840 mm lens in handen, waarmee ik zonder statief nog steeds op een kwart seconde uit de hand kan fotograferen. Dat is normaal gesproken onmogelijk!”


Test & WoW

Ben je enthousiast geworden en wil je weten welke camera en/of lens het beste bij je past? Het Olympus Test & WoW programma biedt je de mogelijkheid om een afgewogen keuze te maken en de belangrijkste producten tot drie dagen lang in je eigen omgeving uitbreid gratis te testen.